Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кутии за дарения за лечението на Гого са поставени в община Хасково

Кутии за дарения за лечението на малкия Ггеорги от Хасково са поставени от днес в Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на община Хасково, на информацията и в Касовия салон на Общинската данъчна дирекция.

Гого, който в началото на януари ще навърши 2 години, е с диагноза детска церебрална парализа. Неговите родители Елена и Михаил Цоневи се обръщат с призив да помогнем на момченцето им за  пълноценен живот. След множество изследвания семейството получава надежда за лечението на Георги от лекари в Турция. Специалистите са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие. В истанбулския рехабилитационен център „Рибем”, специализиран за работа с деца с двигателни проблеми, предлагат такава терапия. Един курс обаче не е достатъчен. Нужни са поне година рехабилитация и множество контролни прегледи, за да се постигнат добри резултати.

За цялостно лечение на момченцето са необходими около 50 000 евро – сума, непосилна за семейството.

Кампанията в помощ на Гого вече получи сериозна подкрепа от стотици хора от Хасково и региона, но все още сумата не е събрана.

Кутии за Гого са поставени в много търговски обекти в Хасково. От днес три от кутиите са в община Хасково.

Ако желаете да помогнете на Гого да проходи и да радва родителите си с усмивката си, може да дарите средства за лечението му и по банков път:

IBAN BG54FINV91501317483321

BIC: FINVBGSF, ВАЛУТА: ЛЕВА

ТИТУЛЯР: ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ ЦОНЕВ

PAY PAL: CONEVA_ELENA@ABV.BG




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Твърдица приключва проект за услуги за уязвими ромски общности

Проектът „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в община Твърдица“ има за цел да предостави подкрепа на децата от уязвими групи, включително и от ромските общности от 0 до 6 години и техните семейства. В програмата му са заложени..

публикувано на 23.04.24 в 09:55
Мариана Кукушева

Мариана Кукушева: Повече от 40 лв. за козунак е търговска измама

Всяка цена над 40 лева за брой козунак е абсолютна търговска измама. Няма категория био козунак в целия ЕС , нека потребителите не се лъжат и стават жертва на производители и търговци, които им искат по 200 лева за козунак. Това заяви в ефира на..

публикувано на 23.04.24 в 09:44

Ще има ли субсидии за е-коли у нас

Дългоочакваният законопроект за насърчаване на електрическата мобилност у нас е представен за обществено обсъждане. До 2 май заинтересованите страни могат да правят предложения и препоръки по него. В проектозакона е записано  ускоряване на..

публикувано на 23.04.24 в 09:00

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции

Украйна има огромен интерес към активизация на двустранните отношения на всякакви нива и е изключително благодарна на Република България за помощта и съдействието от началото на пълномащабната военна инвазия на Русия, изтъкна на среща в Община Стара..

публикувано на 23.04.24 в 08:31

Автопротестът на недоволните миньори и енергетици се отправя към София

Поредно автошествие в защита на комплекса "Марица изток" организират от Сдружението "Миньори и енергетици заедно".   Този път протестът ще се проведе в София. Колите ще тръгнат от паметника на св. "Иван Рилски" в Раднево, а сборният пункт е от 9 до 10..

обновено на 23.04.24 в 07:46
Предавател на Радио Стара Загора на връх Аида

Планова техническа профилактика на УКВ предавател на Радио Стара Загора

Днес 23.04.2024 год. вторник, ултракъсовълновият предавател на Радио Стара Загора за района на гр.Хасково с честота 94,4 МHz е възможно да има прекъсване на излъчването от 09.00 до 17.00 часа, поради редовна годишна техническа профилактика на..

публикувано на 23.04.24 в 06:05

Оставиха в ареста шофьора с над 400 кг хероин

Окръжният съд в Хасково взе най-тежката мярка за неотклонение и остави в ареста задържания турски шофьор на камион, в който бяха открити 400 кг хероин. „Аз съм жертва. Станах на курбан“, заяви днес в съдебната зала Хюсейн Хаир. Той бе арестуван на ГКПП..

публикувано на 22.04.24 в 18:59

Очаква се ново напрежение сред свещениците заради избора на Сливенски митрополит

Светият синод избра листа от шест достоизбираеми епископи за избор на нов Сливенски митрополит, след кончината на сливенския владика Йоаникий в началото на годината. Сред шестимата номинирани епископи не са включени кандидатурите на епископ..

публикувано на 22.04.24 в 18:11
СНИМКА: Красимир Червилов, Янко Янков, Ивета Лазарова, Димо Димитров

Янко Янков и Ивета Лазарова завеждат дела за клевета срещу „Възраждане“

Общинският съветник от „Алтернативата на гражданите-ВМРО“ Янко Янков и неговите защитници са поискали тълкуване на решението, с което Върховният касационен съд го осъжда по обвинение за купуване на гласове на местния вот през 2019г.. На..

публикувано на 22.04.24 в 17:06

НАП напомня на гражданите, че срокът за деклариране на доходите е 30 април

НАП изпраща имейли или се обажда по телефона на физическите лица, за които има информация, че през 2023 година са получили хонорари, земеделски субсидии, суми от наложени платежи от продажби в Интернет и др., като им напомня, че трябва да..

публикувано на 22.04.24 в 16:55