Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благотворителна кръводарителност организират от "Самаряни" по случай рождения си ден

| обновено на 14.12.20 в 13:06

На 14 декември  Сдружение "Самаряни" отбелязва своя 22-ри рожден ден!

Дейността на Сдружение „Самаряни" е структурирана на програмен принцип. Към всяка една от развитите 11 програми на организацията, през годините са разработвани различни проекти, осъществяването на повечето от които е било възможно, благодарение на финансирането им от различни източници. За реализирането на тези програми, за период от 22 години, организацията има реализирани общо над 75 проекта, на стойност над 8 милиона лева, за осъществяването на които са работили над 260 души.


22-годишният юбилей на Сдружение "Самаряни" ще бъде отбелязан със седмична кръвоДАРителска акция "Благотворителна кръвоДАРителност" в рамките на кампанията "Да бъдеш герой е в твоята кръв!", която ще се проведе в РЦТХ - Стара Загора, в периода от 14. до 18. декември. Това е 37- мата кръводарителска акция на Сдружение „Самаряни“

"Нека заедно завършим годината с поредната кръводарителска акция от кампанията "Да бъдеш ГЕРОЙ е в твоята кръв!", апелират от сдружение "Самаряни". 

"В ситуацията, в която се намираме, има въпроси, може би, които вълнуват ума ни, и се чудим дали да направим крачката и да кръвоДАРим?Във времето, в което работи Кръвният център, ние от сдружение "Самаряни" ще осигурим на всеки доброволец транспорт, ако не разполага с такъв, за да го улесним", каза за радио Стара Загора  Мария Данева от Сдружение „Самаряни“. Тя уточни, че кампанията е за даряване на цяла кръв, а не на реконвалесцентна плазма.

Как и кога можете да се включите в "Благотворителната кръводарителност" на Сдружение "Самаряни" и РЦТХ -Стара Загора, вижте тук: https://www.facebook.com/events/383610716230248.


Още от категорията

Кметът на Ямбол се срещна с представители на синдикатите от комплекса "Марица изток"

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански се срещна с Деян Дяков, лидер на КНСБ в ТЕЦ „Марица-изток 2“ и Наско Митев, председател на ДСО на КНСБ при „Мини Марица-изток“. Представителите на синдикатите се срещат с кметовете на Ямбол, община „Тунджа“,..

публикувано на 02.08.21 в 19:08

Концесията в „Кереч Търла“ е с изтекло правно действие на ОВОС

Изтекло правно действие на ОВОС на практика спира изграждането на кариера за добив на варовик и доломит в местността „Кереч Търла“. Това показва официален отговор на министъра на околната среда и водите Асен Личев на писмен въпрос, отправен към..

публикувано на 02.08.21 в 17:44

Запазване на въгледобива е условието на БСП за подкрепа на кабинет на ИТН

„БСП поставя въпросът с продължаване на живота на комплекса „Марица изток“ като червена линия, от която няма да отстъпи при преговорите с „Има такъв народ““ . Това обяви старозагорският депутат на социалистите Георги Кадиев . Той подчерта, че в..

публикувано на 02.08.21 в 17:36

Политолог: Липсата на кауза, която да е защитавал, поражда съмнението, че Пламен Николов е носител на промяна

"Фигурата на Пламен Николов, излъчен от „Има такъв народ“ за премиер, създава много противоречиво впечатление заради липсата на значима обществена кауза, която той самият да е защитава. Това поражда основателно съмнение, че Николов може да бъде..

публикувано на 02.08.21 в 17:22
Андон Балтаков

Генералният директор на БНР Андон Балтаков напуска

"Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари". Това съобщи генералният директор на БНР Андон..

публикувано на 02.08.21 в 16:48

Община Ямбол раздава безплатна минерална вода, започва и оросяване на улиците

За поредна година Община Ямбол започва инициатива за раздаване на безплатна минерална вода в централната градска част поради високите летни температури. Пунктът ще бъде разположен до Регионална библиотека „Г. С. Раковски“ в най-горещите следобедни..

публикувано на 02.08.21 в 16:30
Община Стара Загора

Община Стара Загора провежда проучване за нагласите и желанията за развитие на града и селата

Община Стара Загора започна онлайн проучване на нагласите, очакванията и намеренията на всички граждани и заинтересованите страни, имащи отношение към развитието на общината. От местната администрация допълват, че за да бъдат обхванати и граждани, които не..

публикувано на 02.08.21 в 16:00

Няма постъпили сигнали за инциденти с новите електрически скутери, старозагорци са в тест период

Най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства предoстави на старозагорци услуга за микромобилност чрез електрически скутери. Как подходиха обаче те към новата възможност? През изминалата седмица репортерска проверка..

публикувано на 02.08.21 в 15:15
Площадка за временно съхранение на строителни отпадъци в Свиленград

Нова площадка за временно съхранение на строителни отпадъци в Свиленград

Площадката се намира в бившата Асфалтова база – общински имот, чиято собственост бе възстановена от Министерство на земеделието за нуждите на общината за изграждане на площадка за третиране на строителни отпадъци. Това съобщават от Община Свиленград...

публикувано на 02.08.21 в 13:39

Стара Загора се присъединява към кампанията „Влез в мрежата“

Стара Загора се присъединява към кампанията „Влез в мрежата“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027). Събитието в града под липите ще се проведе от 18:00 часа на 5 август (четвъртък )   на сцената пред Община Стара Загора на..

публикувано на 02.08.21 в 13:29