Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Teddy Velvet с дебютна авторска песен - Оцелелите

Teddy Velvet (Теодора Николаевае многолик артист –  приключенец и пътешественик по душа. От 2008 – 2011 изминава на стоп над 16 000 км из Европа като пътуващ музикант в дуо флейта и китара. Теди е завършила НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност музикална педагогика и тонрежисура, СМУ “Христина Морфова“, Стара Загора със специалност пиано и Тракийски университет със специалност преподавател по английски език. Работила като учител, инспектор на оркестър, преводач, организатор на фестивали и  младежки събития, проектен мениджър, барман и уличен музикант. През 2017 г. заедно с Невена Григорова, барабани и Бояна Желязкова, цигулка сформират суинг бандата Wet Pebbles“.  Тяхната песен MUSAKAе осма седмица в класацията за българска музика на БНР – ТОП 20, а „Оцелелите“ е дебютната й песен като соло артист.

„Оцелелите“ е песен за любовта като единствено основание и спасение. Музиката е написана през есента на 2019 г. и записана в домашни условия по време на карантинния период март – април 2020 г. Теди е автор и  на текста и аранжимента, свири на китара и бас, а гласът й ви прегръща с топлотата и лекотата си. Младият музикант Дарио Табаков записва от разстояние кларинетната партия. А в направата участва и баща ѝ – Николай Николаев, който дълги години беше автор и водещ на предаването „От извор се песен лее“ по Радио Стара Загора.

Видеото е заснето на 6.05., (при първото отваряне на КПП-тата) на територията на природен и национален археологически резерват Яйлата, където има намерени древни скални гробници. Мястото има и сантиментална стойност за TEDDY. През пролетта на 2010 г., по време на цъфтежа на дивите божури на Яйлата, оттам започва едно от пътешествията ѝ на стоп заедно с руския флейтист Михаил Белоусов, с когото пътуват повече от пет месеца през България, Румъния, Украйна, Русия, Норвегия, Швеция и Германия. 

Във видеото Дарио и Теди случват метафорична сватба направо на ръба на скалите. Впечатляващо е, че Дарио наистина кара унисайкъл, докато солира на кларинета. Специално за снимките Теди дава оригиналния сватбен костюм на баща си, след като го намира в един стар гардероб в дома си и решива да му вдъхне нов живот. Романтиката в клипа е подсилена и от стотиците червени божури, които цъфтят в началото на май.

В звуковия файл чуйте повече за новата песен „Оцелелите“, за работата на Теди с Wet Pebbles, както и за стопаджийските приключения на стоп като уличен музикант из Европа.



Можете да чуете и песните.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Старозагорски финалист в конкурса "Бургас и морето" 2024 (видео)

Песен на старозагорския поет Йордан Пеев, изпълнявана от младия талант Огнян Георгиев, е финалист в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето" 2024. „Скъпи Приятели, имам удоволствието да Ви представя песента "Сънят на Ореха" , която е..

публикувано на 02.07.24 в 15:46

ХАСКОВО РОК 2024 събира музикалните фенове за благотворителна кауза

За поредна година Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират най-грандиозното рок-събитие в региона ХАСКОВО РОК. Това съобщават от пресцентъра на Община Хасково. Фестът приема..

публикувано на 02.07.24 в 14:13

Награди за Кукления театър в Стара Загора от първия комедиен фестивал "Тодор Колев"

Кукленият театър в Стара Загора е сред отличените с награди от първия Комедиен театрален фестивал на името на Тодор Колев в Шумен. Любомир Желев заслужи награда за мъжка роля в представлението на Теди Москов „Банкови кризи и наказания“.  Москов..

публикувано на 02.07.24 в 13:31

„Пулсът на танца" и „Голата истина за група Жигули" са филмите, които ще бъдат прожектирани на лятното кино в Стара Загора

И тази година Община Стара Загора предлага на старозагорци и гости на града лятно кино под звездите с любими български филми. То ще бъде на 12 и 13 юли на Античен форум „Августа Траяна", от 21.00 часа...

публикувано на 02.07.24 в 10:56
Рей Чарлз

Срещите с музиката на легендарния Рей Чарлз продължават

На 1 и 2 юли от 21.00 часа на Античният форум „Августа Траяна“ в Стара Загора публиката ще има възможността да се наслади на премиерния концерт със заглавие RAY ON MY MIND SYMPHONY . Той е продължението на проекта на алт саксофониста Крейг Бейли..

обновено на 01.07.24 в 08:48

July Morning – празник на свободния дух

За поредна година България посрещна първото юлско утро. Точно в 05.44ч. слънцето изгря и хиляди го посрещнаха. Традиция, водеща началото си  от 60-те, някои казват 70-те, други 80-те години на миналия век. Неформален и самобитен празник, който се..

публикувано на 01.07.24 в 07:00

Хайдушки събор среща стария български бит, култура и история на Араповския манастир до Асеновград

   Третият събор „Ангел войвода“, организиран от Сдружение „Хайдути“, Араповския манастир и Община Асеновград ще се проведе от 28 до 30.06. на поляната пред Араповския манастир. Събитието и тази година включва много богата фолклорна програма. Гостите и..

публикувано на 27.06.24 в 15:18

Посветената на празника на Ямбол изложба "Светлината" представя творби на Николай Димитров

Изложба „Светлината“ се провежда за деветнадесета поредна година. Тя стартира за първи път през 2006 г. и има за цел да представи творчеството на художниците от Ямбол и региона. Традиционно се провежда на празника на града – Свети Дух. Специален гост..

публикувано на 24.06.24 в 14:16

DOWNTOWN с нов албум – „Рок свят“

Рок група DOWNTOWN представи в ефира на Радио Стара Загора три нови песни - „Рок свят“, „Ти си моят живот“ и „Пътуване“, които  са част от втория им албум „Рок свят“ 2024 г. Албумът вече е готов, общо песните в тавата са осем. Всички са записани в..

публикувано на 23.06.24 в 14:32

Балетът „Кармен“ оживява на Летен театър Стара Загора

Балетната постановка по музиката на едноименната опера на Жорж Бизе, допълнена и обогатена с още фрагменти от други творби на композитора, създадени в чувствените години на Романтизма, дава уникалната възможност на балетната трупа на Русенската опера..

публикувано на 19.06.24 в 12:35