Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родилното отделение в Ямбол остава затворено до края на годината

Снимка: БГНЕС

Родилното отделение на областната болница в Ямбол ще остане затворено до края на годината, заради заразени с COVID медици. По същата причина с преустановена дейността отделението за ушно-носно-гърлени болести и очно отделение. 

Акушеро-гинекологичното отделение в държавната болница е единственото в областта и в момента,при необходимост, родилките се транспортирани до лечебни заведения в съседни области, уточни директорът д-р Димитър Рунков.

Една колежка имаме с COVID, имаме среден медицински персонал, който е заразен. Това доведе до спирането на спешна работа с родилки патологична бременност и гинекология до края на годината. 

Вече три отделения в болницата работят само с COVID пациенти. Осигурени са 71 легла, като седем в са в реанимация, а 10 са за пациенти със симптоми, които изчакват резултати от PCR-тестове. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Митрополит Киприан отслужи Божествена света литургия в Потопената църква

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Божествената св. Литургия в Потопената църква „Св. Иван Рилски“ край яз. „Жребчево“.  Тя е съградена през 1891 година в село Запалня, което се заличава с указ през 1965..

публикувано на 03.08.24 в 18:25

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила близо 3 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ - СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат. Последната среща за реализацията на третия..

публикувано на 03.08.24 в 16:35

Затруднено е движението край Николаево заради катастрофа, има загинал

Мъж на 49 години загина при катастрофа на Подбалканския път в близост до Николаево. Сигналът за инцидента е подаден в 11:45 часа. По първоначална информация сблъсъкът е челен  между товарен автомобил "Мерцедес" , управляван от 33-годишен мъж и лек..

публикувано на 03.08.24 в 13:00

В Ямбол отново набират доброволци за овладяване на пожари и бедствия

Общината в  Ямбол поднови кампанията за набиране на доброволци, които при необходимост ще се включват в овладяване на пожари и бедствени ситуации на територията на града. Срокът за подаване на документи е до началото на октомври. Доброволното..

публикувано на 03.08.24 в 10:54

Катастрофа с ранени край Стара Загора

Трима души пострадаха при катастрофа между два автомобила на пътя между старозагорските села Ястребово и Бъдеще, съобщават от пресцентъра на полицията. Сигналът е получен в 17 часа. Ранени са водачът на единия автомобил и спътниците му - жена и дете,..

публикувано на 02.08.24 в 18:00

Въвеждат временна организация на движението в Стара Загора

За периода  от 05.08.2024г. до 01.09.2024г.   в Стара Загора ще бъде спряно движението на личен, договориран  и обществен транспорт и на МПС , извършващи транспорт за собствена сметка, по бул. „Цар Симеон Велики“ в отсечката от бул. „Свети Патриарх..

публикувано на 02.08.24 в 17:37

Локализиран е пожарът край Ракитница, пътят е отворен за движение

Пожарът край Старозагорското село Ракитница е локализиран, няма опасност за населените места. Това съобщи за Радио Стара Загора старши инспектор Михаил Михов от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора.  Сигналът..

публикувано на 02.08.24 в 17:01

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Тракия" при 163 км

Временно движението по автомагистрала "Тракия“ при км 163, в посока София, се осъществява в една лента поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничено е преминаването по активната и аварийната лента. Трафикът се осъществява в..

публикувано на 02.08.24 в 16:50

Заради пожар е ограничено движението по пътя Стара Загора - Ракитница

Движението по пътя Стара Загора – Ракитница е ограничено поради задимяване причинено от пожар в района, информират от областно пътно управление – Стара Загора.

публикувано на 02.08.24 в 16:35
Снимка: община Стара Загора

Променя се маршрутът на автобусните линии в Стара Загора заради ремонти

21 автобусни линии в община Стара Загора ще се изпълняват с променен маршрут във времевия отрязък от 5 август 2024 г. до 1 септември 2024 г. Причината е, за да се осигури безопасното организиране и изпълнение на строително-ремонтните дейности по..

публикувано на 02.08.24 в 16:31