Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат иска нормативна база за дистанционното обучение

| обновено на 21.12.20 в 10:32

Дистанционно обучение да се регламентира с нормативни актове, а изработката им да бъде предшествана от сериозен анализ на проблемите, които поражда до момента то, настояват депутатите от БСП. Това сподели в интервю за Радио Стара Загора народният представител от старозагорски район Донка Симеонова. По думите й е необходимо да се съставят специални планове, програми и методика на преподаването в дигитална среда.

Донка Симеонова смята, че е необходима и цялостна Стратегия за подкрепа на учителското съсловие и политики в подкрепа на педагогическите кадри в дългосрочен план.

Подробностите може да чуете в интервюто на Зорница Семерджиева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар спря влаковете от Стара Загора към Горна Оряховица

Заради пожар е преустановено временно движението на влаковете от Стара Загора към Горна Оряховица. Към 11.15 часа днес е получено съобщение за възникнал пожар в сухи треви и храсти в района на ж. п гара Дъбово, общ. Мъглиж. Според данните към момента..

публикувано на 24.07.24 в 13:16

Пострадалите животновъди в свиленградско получиха 300 тона фураж за животните

В община Свиленград до сега са раздадени на пострадалите от пожарите животновъди 240 т. груб фураж и 40 т. пшеница. "Подпомогнати са само животновъдите, които са пострадали от огнената стихия в селата Равна гора, Левка, Мустрак, Михалич, Лисово и Пашово. С..

публикувано на 24.07.24 в 12:34

Огънят край кв. "Лозенец" навлезе в близкото дере

Пожарът, който възникна по-рано днес в старозагорския кв. "Лозенец" в близост до Дома за медико-социални грижи за деца, е навлязъл в дерето, където има образувало се нерегламентирано сметище.  Пожар в старозагорския квартал "Лозенец" Горят стари..

публикувано на 24.07.24 в 12:01

Пожар в старозагорския квартал "Лозенец"

Пожар е възникнал преди около половин час в старозагорския кв. "Лозенец" над Дома за медико-социални грижи за деца. Сигналът за огъня  е подаден в 10.30 часа. На място са изпратени два противопожарни екипа. Горят основно сухи треви храсти и огънят бързо е..

публикувано на 24.07.24 в 11:12

Почина бебето, чиято майка издъхна при раждането

Новороденото, което миналият петък беше транспортирано от Кърджали в Университетската болница в Стара Загора, е починало. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев. Бебето е постъпило за лечение..

публикувано на 24.07.24 в 10:30

Удължават срока за набиране на преброители на бездомни кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември тази година. До момента няма..

публикувано на 24.07.24 в 09:41

Въздействащо 3D мапинг шоу ще озари „Оупън Бузлуджа“

За четвърта поредна година от 8-ми до 11-ви август ще се проведе Фестивалът „Оупън Бузлуджа“. Събитието под мотото "Спомени от бъдещето" се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумента Бузлуджа като културна ценност, съобщи за Радио Стара..

публикувано на 24.07.24 в 09:30

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 18 области

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от..

публикувано на 24.07.24 в 07:26

Ниската изкупна цена на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете

Ниската изкупна цена на борсата на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете. Производители от ямболско са притеснени, че трябва да продават на безценица.  При големия пожар в района на село Воден пострадаха производители и от..

публикувано на 23.07.24 в 19:25

92-годишна жена спаси съборено от бурята щъркелче в Казанлъшко

Бурята, която премина през казанлъшко и Долината на розите, била невиждана, поне за последните 30 години, припомнят възрастни хора. На места в региона падналите дъждове били до 60 литра на кв.м. Ситуацията била подобна и в казанлъшкото село Овощник. А там..

публикувано на 23.07.24 в 16:45