Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Художествената галерия „Жорж Папазов” в Ямбол ще бъде ремонтирана

Художествената галерия, която се помещава в бившата синагога, не е ремонтирана повече от 30 години, въпреки че е една от най- големите провинциални галерии и притежава фонд от над 3800 културни ценности. По проект в нейната модернизация трябва да бъдат вложени  над 4 млн. 225 000 лева. Освен галерията предстои и дългоочакван ремонт на други сгради, информира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

"Държавата ни подкрепиха за Зала „Диана”- един доста голям проект, сега работим върху него и има още четири големи инфраструктурни проекти по европейски програми, които са от културната инфраструктура". 

Очаква се през годината да стартира и ремонтът на Младежкия дом в Ямбол, както и на Регионалния исторически музей.


Още от категорията

Слави Трифонов

Слави Трифонов ще води листата на "Има такъв народ" в Стара Загора

Слави Трифонов ще бъде водач на листата на партия "Има такъв народ" в избирателен район Стара Загора. Това обяви самият той при представянето на част от експертния състав на формацията и приоритетите в отделните сектори. В областта на енергетиката едно от..

публикувано на 26.02.21 в 19:42
Костадин Ангелов

От 1 март се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения

От 1 март, между 06:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки - бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1..

публикувано на 26.02.21 в 18:34

Започна дострояването на болницата в Ямбол

Започнаха строително-ремонтните дейности по доизграждането на Новия болничен комплекс в Ямбол. Строителството на лечебното заведение е започнало преди повече от 40 години.  Работи се както по основния корпус на болничния комплекс, така и по..

публикувано на 26.02.21 в 17:04

Община Габрово отменя църковно-военните ритуали на връх Шипка на 3 март

Община Габрово отменя създадената организация по провеждане на църковно – военен ритуал на връх Шипка , във връзка с постъпило, от главния държавен здравен инспектор, писмо по повод повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната и..

публикувано на 26.02.21 в 16:34

Стара Загора посреща 3 март с нови знамена

В навечерието на Националния празник и 143 години от Освобождението на България Oбщина Стара Загора подновява 100 национални знамена. Трибагрениците ще се развеят на моста над жп линията по бул."Св. Патриарх Евтимий", както и на големите пилони в парк..

публикувано на 26.02.21 в 16:24

Двата най-стари документа на Държавен архив Стара Загора са на над 160 години

Като изключително трудна в пандемична обстановка определи изминалата година директорът на Държавен архив Стара Загора Галентин Караславов. Въпреки това той отчете, че са били изпълнени всички задачи които са били заложени. На пресконференция пред..

публикувано на 26.02.21 в 15:41
Първите два самолета Су-25 се завърнаха в България

Министър Каракачанов инспектира ремонтираните самолети СУ-25 на летище "Безмер"

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов инспектира основно ремонтираните 8 щурмови самолета  СУ-25 на летище "Безмер". Възстановяването на машините струва  82 млн. лева.  Самолетите са с изцяло модернизирана система за навигация..

публикувано на 26.02.21 в 15:32
Хасково

Бюджетът на Хасково ще бъде 104 милиона лева

Бюджетът на община Хасково за 2021 г. ще бъде 104,402 млн. лева. Това решиха общинските съветници на сесия, като дебатът по финансовия план продължи близо един час. Заседанието се състоя онлайн. От съветниците 32-ма гласуваха "за", седем - "против", и един..

публикувано на 26.02.21 в 15:16

Пореден неуспешен търг за болницата в Радунци

Отново няма желаещи да закупят сградата на бившата белодробна болница в Радунци въпреки засиления обществен интерес към нея напоследък. Срокът за подаване на документи за участие в обявения пореден публичен търг изтече вчера в 17.00 часа. От..

публикувано на 26.02.21 в 14:43
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Община Сливен планира инвестиции във Военния стадион и Колодрума

Бъдещи инвестиции по обновяване на инфраструктурата на Военния стадион и Колодрума предвижда Община Сливен, обяви пред журналисти кметът Стефан Радев. „ В момента работим по задания за изготвяне на проекти за тези два спортни обекта и се надявам скоро да..

публикувано на 26.02.21 в 13:43