Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За неплатени данъци Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд британския пастор Даниел Хъл

Снимка: iStock

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд британския гражданин Даниел Хъл за неплатени данъци. Бившият пастор от ромския квартал „Надежда“, който е задържан под стража от септември 2019г. по обвинение за блудство с 8 малолетни момчета, не е платил данъци върху дарения на стойност близо един милион лева. Разпоредителното дело ще се гледа днес от 10.00 часа в Окръжен съд Сливен. 

Даниел Хъл, чрез видеоплатформа, публикувал клипове в интернет с негови проповеди, в които той показвал как хората от квартала живеят в нищета,  а  целта му е била да привлече дарители. Под видеоклиповете обвиняемият винаги изписвал банкови сметки, чрез които събирал дарения, а след това в други видеоматериали документирал как разходва събраните средства. 

Според Прокуратурата Хъл е получил стотици дарения от чужбина, но не е подавал данъчни декларации, изискуеми от българското законодателство. Той ще отговаря пред съда, че през периода от юли 2017 година до септември 2019 година не е платил данъци в размер на 31 641 лева.  По делото за блудство с деца, Хъл вече е предаден на Районния съд. 


Още от категорията

Д-р Мария Петрова: Отпадането на маските за ваксинираните нарушава правата на хората без имунизация

Ваксинирани граждани да бъдат освободени от задължението да носят маски на закрито нарушава гражданските права на хората без имунизация срещу СОVID-19. Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова...

публикувано на 14.06.21 в 16:03

Таня Димитрова встъпи в длъжност като административен ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора

Прокурор Таня Димитрова встъпи в длъжност като административен ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора. Тя бе избрана от Прокурорската колегия на Висш съдебен съвет на 26.05.2021 г., след проведен конкурс. Окръжният прокурор на гр. Стара..

публикувано на 14.06.21 в 14:18
Ана Петрова от Болярово

До месец ще бъдат готови пробите от стадото на Ана Петрова

Резултатите от пробите, взети от стадото на Ана Петрова за доказване или отхвърляне на наличието на щам на чума по дребните преживни животни, ще бъдат изпратени в референтни лаборатории в чужбина. В присъствието на адвокат Владимир Шейтанов част от..

публикувано на 14.06.21 в 14:15

Крадци ограбиха църква в Ямбол

Неизвестни са проникнали в ямболския храм "Св. Николай Чудотворец". По непотвърдени данни са откраднати около 200 лева от касата на църквата.  Разбит е катинарът на входната врата на храма, но охранителната система не е задействала. Предстои да бъдат..

публикувано на 14.06.21 в 13:59

Започват проверки на обектите за продажба на сладолед

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед в цялата страна от утре. По време на проверките инспекторите от дирекция „Контрол храни“ ще проверяват..

публикувано на 14.06.21 в 13:39

Министерството на туризма с пояснение за стикерите "100% ваксинирани"

Във връзка с появили се тълкувания относно инициативата да се поставят издаваните от министерството на здравеопазването стикери „100% ваксинирани“ върху туристически обекти, като хотели и ресторанти, Министерството на туризма прави следните уточнения,..

публикувано на 14.06.21 в 13:18

Обществената баня на Старозагорските бани отново работи

Обществената баня в Старозагорските бани ще заработи отново на 16 юни (сряда). Съоръжението ще приема посетители в дните от сряда до неделя от 8.00 до 17.00 часа, като в сряда, петък и неделя ще се допускат жени, а в четвъртък и неделя- мъже. Отворени за..

публикувано на 14.06.21 в 12:28

По 100 лв. месечна стипендия ще получават ученици с високи резултати на матурите

Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалности, съобщават от МОН. Стипендията се отпуска на ученици, които са сред първите 10% с най-високи оценки на матурата по..

публикувано на 14.06.21 в 12:22

НОИ актуализира електронния калкулатор за изчисляване на прогнозния размер на пенсията

Националният осигурителен институт актуализира на сайта си електронния калкулатор за изчисляване на прогнозния размер на пенсията. Публикувана е и актуализираната методика за изчисляване на индивидуалния коефициент за пенсиите,  отпуснати след 31-и..

публикувано на 14.06.21 в 12:16

135 безработни са посетили откритата приемна на Бюрото по труда - Стара Загора

135 човека, които търсят работа в сферата на туризма, са посетили откритата приемна на Бюрото по труда - Стара Загора по време на националната информационна кампания "Робота в БГ туризма", която се проведе между 7 и 11 юни.  Това съобщи за Радио..

публикувано на 14.06.21 в 11:42