Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Казанлък

Близо тон алкохол без документи е установен при проверката

Инспекторите от Главна дирекция „Фискален контрол“ - Пловдив установили количества алкохол, без необходимите документи за произход на стоката, при проверка на павилион в гр. Казанлък. След подаден сигнал към Националната агенция за приходите и идентифициране на обекта, служителите са извършили контролна покупка, за която не е издадена касова бележка. При стартиралата проверка установили липсата на фискално устройство в обекта, открити са и 10 съда по 5 л. с бяло вино и 10 съда по 5л. с червено вино, без етикет и документи за произход.

За продажбата на алкохол без етикет е уведомен Междуведомствения координационен център. При последвалата проверка и от органи на Агенция „Митници“ в частния дом, в чийто двор се е намирал павилиона са открити 52 съда по 5 л. червено вино и 101 съда по 5 л. бяло винокакто и 60 л. безцветна течност с алкохолен градус - 42°. Виното е спряно от разпространение и са взети проби, а безцветната течност е иззета за анализ.

Към момента на проверките не са установени необходимите документи за произход на стоката. За констатираното нарушение ще бъде издаден акт за установяване на административно нарушение/АУАН/. Предстои издаването на заповед за запечатване на обекта от органите на НАП. 


Още от категорията

Обществената баня на Старозагорските бани отново работи

Обществената баня в Старозагорските бани ще заработи отново на 16 юни (сряда). Съоръжението ще приема посетители в дните от сряда до неделя от 8.00 до 17.00 часа, като в сряда, петък и неделя ще се допускат жени, а в четвъртък и неделя- мъже. Отворени за..

публикувано на 14.06.21 в 12:28

По 100 лв. месечна стипендия ще получават ученици с високи резултати на матурите

Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалности, съобщават от МОН. Стипендията се отпуска на ученици, които са сред първите 10% с най-високи оценки на матурата по..

публикувано на 14.06.21 в 12:22

НОИ актуализира електронния калкулатор за изчисляване на прогнозния размер на пенсията

Националният осигурителен институт актуализира на сайта си електронния калкулатор за изчисляване на прогнозния размер на пенсията. Публикувана е и актуализираната методика за изчисляване на индивидуалния коефициент за пенсиите,  отпуснати след 31-и..

публикувано на 14.06.21 в 12:16

135 безработни са посетили откритата приемна на Бюрото по труда - Стара Загора

135 човека, които търсят работа в сферата на туризма, са посетили откритата приемна на Бюрото по труда - Стара Загора по време на националната информационна кампания "Робота в БГ туризма", която се проведе между 7 и 11 юни.  Това съобщи за Радио..

публикувано на 14.06.21 в 11:42
romi_geta

11 медиатора от област Стара Загора ще се обучават в помощ за ваксинацията в ромските квартали

Здравните медиатори в област Стара Загора ще организират и подпомагат процеса на ваксинация срещу КОВИД -  19 в ромските квартали и населени места. За целта от днес започва обучението им. Кампанията е съвместна между РЗИ - Стара Загора  и..

публикувано на 14.06.21 в 11:29

УМБАЛ "Киркович" ще заяви участие по процедурата „Мерки за справяне с пандемията“

Все още не е ясно финансирането, което ще получи УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ Стара Загора  по процедурата „Мерки за справяне с пандемията“ на Министерстовото на здравеопазването, след като стана ясно, че е одобрена . Ръководството на болницата..

публикувано на 14.06.21 в 11:10

Облелязваме Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

Днес, 14 юни е Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. По този повод в Стара Загора тече месец на безвъзмездното кръводаряване под мотото „Сподели силата си, дари кръв“.  Партньори в нициативата са Международен младежки център -..

публикувано на 14.06.21 в 09:46

В три хасковски села компютри ще осигуряват по-голяма гражданска ангажираност

В три села в община Хасково са доставени компютри, на които жителите ще се обучават да работят, като крайната цел е тяхната по-голяма близост и ангажираност с местната власт. Устройствата са доставени във Войводово, Малево и Стамболийски, съобщи..

публикувано на 14.06.21 в 08:10
Никола Миладинов

Европейската комисия лансира "Нов европейски Баухаус"

Креативната общност на Стария континент ще бъде ангажирана в инициативата „Нов европейски Баухаус“. Концепцията, лансирана от председателя на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен, прави връзка между Зеления пакт и пространствата, които..

публикувано на 13.06.21 в 13:25

Повреда на локомотива спря движението на влак по маршрута Бургас - София

Бързият влак от Бургас за София, който престоя около 2 часа в района на гара Сливен заради повреда на локомотива, е пътувал за столицата.  Аварията стана малко след 10 часа.  Наложи се да бъде докаран помощен локомотив, който да извози композицията.  От..

публикувано на 13.06.21 в 12:50