Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отвориха за движение проходът Шипка

Тази сутрин той беше временно затворен

Заради снегонавяванията след 9,30 часа временно е  затворен проходът Шипка. Все още е затворен и пътят Крън – Шипка. Нямаме сериозни проблеми в областта. Електрозахранването е спряно в няколко от селата на общините от областта, съобщи в ефира на радио Стара Загора областният управител Гергана Микова. В община Гълъбово без ток са селата Главан, Обручище и Медникарово, в община Павел баня е село Търничане, в община Опан заради повреден трафопост без електрозахранване са  селата Пъстрен,Кравино и  Княжевско и в община Раднево -  селата Владимирово, Любеново и Светлина.

През последното денонощие проблеми е имало в района на Римския мост на пътя Стара Загора – Казанлък, където е  заседнал ТИР снощи. В района на  Прохода на Републиката снощи е имало ТИР, който не е бил подготвен за зимните условия, допълни Микова.В района на летище Стара Загора е организиран паркинг за аварирали ТИР-ове.

17 почистващи машини работят в Старозагорска област.

Още от категорията

Линейка пред МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Търсят причината за смъртта на момиче, починало в болница в Сливен

Момиче на 15 години е починало в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които днес очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта. Днес в болницата заседава лекарска..

публикувано на 21.06.21 в 17:03
Строителство скейт парк, Стара Загора

Защо се бави строителството на скейтпарка, питат отново съветници в Стара Загора

Общинските съветници от БСП Валентина Бонева и Климент Пенчев внасят поредно питане до кмета на Община Стара Загора, за изграждането на скейтплощадката в парк „Артилерийски“ в областния град. Двамата са направили инспекция на обекта, чието..

публикувано на 21.06.21 в 16:48

Няма опасност от преливане на язовири и реки в област Стара Загора

Без опасност от преливане на язовири и водни обекти в Старозагорско . Въпреки обилните дъждове, паднали над страната през последните две седмици, от областна управа увериха, че обстановката с водните обекти в региона остава нормална. За разлика от..

публикувано на 21.06.21 в 16:45

Стартират безплатни правни консултации за хора от уязвимите социални групи

Заместник-министрите на правосъдието Мария Павлова и  Иван Демерджиев, председателят на Националното бюро за правна помощ (НБПП) Наталия Илиева и представител на Омбудсмана на България Диана Ковачева ще се срещнат с хора от уязвими социални..

публикувано на 21.06.21 в 16:42

Специалисти от АГ болница "Майчин дом" с прегледи в Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването, чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг със Специализирана болница за активно..

публикувано на 21.06.21 в 16:36
Град Стара Загора

Готвят облекчения за родителите на деца в предучилищната степен в Стара Загора

Освобождаване на родителите на шест годишните деца от заплащането на такса в детска градина и облекчение с 20% при пет годишните. Тези промени предлага общинска администрация в Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на..

публикувано на 21.06.21 в 16:24

Изградиха видеонаблюдение в новозагорското село Коньово

Започва монтажът на камери за видеонаблюдение, в изпълнение на проект на Община Нова Загора и ДФ „Земеделие“, чрез Сдружение „МИГ – Нова Загора“.   Коньово е първото от 32-те села на територията на общината, в които ще бъдат поставени общо 164 камери. Във..

публикувано на 21.06.21 в 16:02

АПИ: Ремонтът на АМ "Тракия" край Стара Загора се очаква да завърши в средата на юли

Ремонтът на отсечката от близо 23 км от автомагистрала „Тракия“ между пътните възли „Чирпан-изток“ и „Стара Загора“ се очаква да завърши в средата на юли т. г. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано днес стана ясно, че..

публикувано на 21.06.21 в 15:54
Сн.: Превантивно-информационен център по зависимости - Стара Загора

Старозагорски ученици се срещнаха с екип на отдел "Митници"

Близо 300 ученици от 14 старозагорски училища се включиха в среща за превенцията на наркотични вещества, организирана от Превантивно-информационния център по зависимости към Община Стара Загора и от екип на отдел „Борба с наркотрафика“ на..

публикувано на 21.06.21 в 15:36

Над 60 точки влизат в дневния ред на юнското заседание на Общински съвет Стара Загора

Над 60 предложения съдържа дневният ред юнското заседание на Общински съвет Стара Загора, което ще се проведе на 24 юни от 9,00 часа в зала „П.Р.Славейков", обясни председателят на местния парламент Мария Динева. По време на него на второ четене ще..

публикувано на 21.06.21 в 15:26