Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

След разговор с министъра на здравеопазването

Живко Тодоров: Ангажирал съм се да разрешим въпроса за бившия АГ- комплекс до край

| обновено на 01.02.21 в 15:05
Живко Тодоров
Снимка: Емил Енчев

Разговор с министъра за здравеопазването Костадин Ангелов за съдбата на АГ –комплекса в Стара Загора e провел кметът Живко Тодоров. Той е изложил пред него желанието на местната власт собствеността на сградата на бившия АГ - комплекс да бъде прехвърлена на общината.

"Действително,  ако всичко е издържано юридически  и предложението на Общинския съвет за прехвърляне на собствеността е законосъобразно, няма да има никакви законови пречки бившият АГ - комплекс в Стара Загора да стане общински и да се ползва за доболничната помощ. Работим по въпроса, изчистени са всички комуникационни проблеми. Министърът не беше наясно, че този проблем стои пред града. Явно депутатите от ГЕРБ до този момент не са успели по подходящия начин да представят темата", коментира за радио Стара Загора казуса Живко Тодоров. Той бе категоричен, че очаква отговорът до дни.

Що се отнася до другия въпрос, който широко се дискутира в социалните мрежи и по медиите през последната седмица - да бъде или не с 5000 места бъдещата зала „Арена Стара Загора“, градоначалникът заяви, че колкото и дискусии да се проведат по темата специалистите са единодушни, че за да я има Стара Загора на картата на спортните събития или пък градът да е домакин на големи мероприятия, залата трябва е с не по-малко от 5000 места.

Припомняме че, че до този въпрос се стигна след решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за отмяна на резултатите от конкурса за идеен проект на спортната зала в парк „Артилерийски“ заради  конфликт на интереси. Стара Загора заслужава една голяма зала. Трябва да имаме самочувствието на голям град, а не на провинциален град. Нашите амбиции като ръководство на града са такива и смятам да ги отстояваме до край.“, каза Тодоров. Следващата стъпка в тази посока е допълнителна среща с Камарата на архитектите за изработване на задание за проектиране. След него ще бъде обявена и обществена поръчка за технически проект, като в Комисията по избор на проектанта ще бъде включен и представител на Камарата на архитектите, допълни той.

Как се движат срещите по Зелената сделка и кога ще се проведе публичното обсъждане на бюджет 2021 на община Стара Загора, чуйте в разговора в прикачения звуков файл.


Още от категорията

Стара Загора ще е домакин на куклено-театралния фестивал за възрастни „Пиеро“

От 24 септември Стара Загора ще е домакин на 12-то издание на куклено-театралния фестивал за възрастни „Пиеро“.  Организатор е Кукленият театър в града. В конкурсната програма са включени 11 спектакъла, съобщи в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 22.09.21 в 19:05

Хасково е без вода, подготвят водоноски

Специалисти от двата ВиК оператора в Стара Загора и Бургас се включват в отстраняването на аварията на помпена станция в хасковското село Ябълково. Това стана след разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова...

публикувано на 22.09.21 в 16:25

Ямбол отбеляза Деня на Независимостта на България

Община Ямбол отбеляза един от най-значимите празници в националния календар – Деня на Независимостта на България, с две изложби и концерт на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ – Ямбол с ръководител маестро Васил Шейтанов...

публикувано на 22.09.21 в 15:05

Фотографи в Ямбол даряват средства от изложба за паметник на Левски

На Националния празник ямболските фотографи подредиха изложба със свои творби в градския парк. Средствата от продажбата на фотосите ще бъдат използвани за построяването на паметник на Васил Левски.  В празничния ден 16 фотографи решиха да представят..

публикувано на 22.09.21 в 14:19

До 250 лв. за учебници на ученик, най-скъпо излиза комплектът за деветокласниците

Новата учебна година започна, а с нея и обичайните грижи за осигуряване на необходимите учебници и помагала.  И, ако за по-малките от 1-ви до 7-и клас учебниците са безплатни и доставката е централизирана, то за по-големите ученици от гимназиалната степен..

публикувано на 22.09.21 в 14:12

Стара Загора чества 113 години Независимост на България

В цялата страна днес се честват 113 години от обявяване Независимостта на България. Поради въведените противоепидемични мерки в Стара Загора денят беше отбелязан без общоградски ритуал, а само с поднасяне на венци и цветя на мемориал-паметника..

публикувано на 22.09.21 в 12:45

Отбелязаха историческата годишнина в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев поднесе цветя пред паметника на Незнайния войн на пл.“Свобода“ по повод 113 години от обявяването на Независимостта на България. Преди това в профила си в социалната мрежа той поздрави всички с цитат от..

публикувано на 22.09.21 в 12:05

Румен Радев: Независимостта и свободата на родината зависят от нашите задружни усилия

На тържествена церемония по случай 113-годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново президентът Румен Радев поздрави всички българи по повод днешния празник. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме..

публикувано на 22.09.21 в 11:27

Казанлък празнува 113 години Независимост на България

Община Казанлък и родолюбиви граждани тържествено отбелязаха 113 години от обявяването на Деня на Независимостта на България тази сутрин. При спазване на всички противоепидемични мерки, в храм „Успение Богородично" казанлъшки свещеници отслужиха..

публикувано на 22.09.21 в 11:18

В Димитровград искат затваряне на ТЕЦ "Марица 3"

Остро писмо до екоинспекцията в Хасково е изпратил димитровградският кмет Иво Димов. А повод за него е, поредното замърсяване на въздуха на града и околните села със серен диоксид. Администрацията смята, че виновен за замърсяването е ТЕЦ „Марица 3“. За..

публикувано на 22.09.21 в 11:10