Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Незаконна автоморга е разкрита в Любимец

Снимка: Радио Видин

При комплексна проверка на различни контролни служби е установена нерегламентирано работеща площадка за разкомплектоване на автомобили в Любимец, съобщи ОД на МВР - Хасково. В инспекцията са взели участие полицията, РИОСВ, НАП - офис Хасково, Дирекция "Земеделие", "Басейнова дирекция" - Пловдив и община Любимец.
Проверяващите са установили нарушенията в зеленчукова градина, стопанисвана от 40-годишен любимчанин. В превърнатия в автоморга имот се съхранявали 74 излезли от употреба автомобили в нарушение на Закона за управление на отпадъците.

От страна на служителите на РИОСВ е бил съставен констативен протокол, предстои съставяне на акт за извършване на дейност с отпадъци без разрешение. От служители на НАП е било установено извършване на търговска дейност без фискално устройство. Съставен е бил констативен протокол, предстои съставяне на акт и запечатване на обекта.

От служителите на земеделската служба и община Любимец е бил съставен констативен протокол, предстои съставяне на акт по Закона за опазване на земеделските земи, за използване на земеделска земя не по предназначение.
"Басейнова дирекция" са съставили констативен протокол и е било издадено предписание за регистрация на установения в имота водоизточник - кладенец. В хода на извършената проверка са съставени 2 акта, а по случая е образувано досъдебно производство, допълниха от полицията.

Още от категорията

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът Румен Радев..

публикувано на 19.04.21 в 05:06

Жълт код за обилни валежи почти в цялата страна

За днес Националният институт по хидрология и метеорология  издаде предупредителен жълт код за обилни валежи в почти цялата страна , изключение са североизточните  райони. На места количествата валежи ще достигнат 25-35 л/кв. м, предупреждават от..

публикувано на 19.04.21 в 04:59

Само 9 процента положителни проби за коронавирус в неделя

418 с новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие, според данните на Единния информационен портал към полунощ. Това са 9 процента от направените лабораторни изследвания, които традиционно са по-малко в неделя. В..

публикувано на 19.04.21 в 04:53

1076 са случаите на коронавирус, 1204 са излекувани

1076 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са близо 14 процента от направените общо 7822 теста, показват данните на Единния информационен портал. Починали са 38 души, а като излекуваните са отчетени са отчетени 1204 души. В болници остават..

публикувано на 18.04.21 в 09:51

Община Казанлък предприе незабавни действия за нарушената асфалтова настилка

Във връзка с констатирани нарушения на положения пласт асфалтова настилка в участъци по съществуващата  велоалея  от Казанлък до град Крън, още в началото на тази седмица Община Казанлък се самосезира и предприе следните незабавни действия: -..

публикувано на 17.04.21 в 14:22
Хасково

Международен тенис турнир започва днес в Хасково

В Хасково днес започва международен турнир по тенис, който е от календара на международната тенис федерация. В надпреварата ще участват 128 юноши и девойки до 18 години, съобщи Невена Шопова от организаторите. Кореспондентът  на Радио Стара Загора в..

публикувано на 17.04.21 в 09:48
Община Стара Загора

Доброволци чистят в Стара Загора днес

Община Стара Загора кани старозагорци да се включат в инициативата „Заедно да почистим Стара Загора" като доброволци. Идеята е с общи усилия – на администрацията и граждани, да бъде извършено пролетно почистване на града. Кампанията ще се проведе..

публикувано на 17.04.21 в 08:02

Жестоко убийство в димитровградско село

Зловещо убийство потресе димитровградското село Каснаково. Там, според жители на селото, дъщеря е убила майка си с брадва. Разплитането на престъплението започнало днес по обяд, когато в селото пристигнали една от дъщерите на убитата и нейният съпруг...

публикувано на 16.04.21 в 18:46

От понеделник ограничават движението в 6-километров участък на АМ "Тракия"

 На 19 април - понеделник, след 10 ч. ще бъде ограничено движението от 163-ти до 157-ми на АМ „Тракия“ в платното за София, за извършване на ремонтно-възстановителни работи на жп надлеза при 159-ти км над линията Пловдив – Бургас, съобщават от АПИ...

публикувано на 16.04.21 в 18:19

84% от данъкоплатците са подали декларациите си по интернет

Близо 290 000 граждани са подали данъчните си декларации за облагане на доходите в НАП до момента. 84 % от тях са избрали да подадат формулярите си по интернет, като така се запазва тенденцията на преобладаващо онлайн деклариране. От приходната..

публикувано на 16.04.21 в 17:23