Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оставиха в ареста 64-годишен старозагорец за убийството в кв. „Самара“

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Видин

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 64-годишния Д. Д. Спрямо него е повдигнато обвинение за това, че на 07 срещу 08.02.2021 г. в гр. Стара Загора е причинил, по непредпазливост, смъртта на 62-годишен мъж, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда в квартал "Самара".

Делото се гледа по скайп-връзка, осъществена с Ареста към Затвора – Стара Загора.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че Д. Д. е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Самият обвиняем е дал обясненията, имащи характер на самопризнание. В настоящия случай съдът намери, че опасността обвиняемият да се укрие, с цел да избегне наказателно преследване, е реална,  с оглед данните, съдържащи се по делото, че същият води неуседнал скитнически начин на живот,  няма семейство, лични документи и адресна регистрация. Той е с криминална регистрация за периода 1990 г. – 2013 г., а в свидетелството му за съдимост се съдържат данни за осъждане през 2001 г.  Окръжен съд – Стара Загора отчете и обстоятелството, че обвиняемият постоянно злоупотребява с големи количества алкохол, в резултат на което става агресивен и в частност под въздействието на алкохол е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, поради което и прие, че е налице и реалната опасност същият да извърши  друго престъпление.

В хода на разследването е установено, че на фаталната дата обвиняемият и пострадалият са били заедно в изоставена постройка в гр. Стара Загора, кв. "Самара", където употребили алкохол. Скарали се помежду си и обвиняемият нанесъл порезна рана с нож в областта на ръката на пострадалия С. Р. След това обвиняемият Д. Д. оставил пострадалия в съседна стая и по-късно установил, че е починал.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Още от категорията

Жълт код за опасни явления в 14 области на страната

Жълт код за опасни явления е в сила за 14 области на страната. Предупреждение за силен вятър важи за 9 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив и Пазарджик. За областите Плевен, Габрово, Ловеч и Велико..

публикувано на 14.04.21 в 09:25
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Нямам амбиции свързани с централната власт

Изборните резултати не са изненадали кмета на Стара Загора Живко Тодоров. В интервю за Радио Стара Загора той сподели, че е предвидил фрагментиран и труден Парламент. „Има такъв народ“  получи висок резултат, защото това е партия, която не е..

публикувано на 14.04.21 в 09:15

Финансират три археологически проучвания в Хасковско

Националният археологически институт с музей при БАН финансира проект за научно-изследователска работа на материали, открити на обект „Глухите камъни“. Ръководител е известният археолог доц. д-р Георги Нихризов, който от години проучва скалния..

публикувано на 14.04.21 в 08:05
Г.С. Раковски

Искат 14 април да стане официален празник на Георги Стойков Раковски

Днес в Котел, родния град на Георги Стойков Раковски, ще бъде отбелязана 200-годишнината от неговото рождение, чествания ще има още в София и още 6 града – Велико Търново, Карлово, Пловдив, Сливен, Раковски и Панагюрище.  Основоположник и пръв..

публикувано на 14.04.21 в 06:00

2944 са новите случаи на коронавирус, 3995 са оздравелите

2944 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 16 242 теста през последното денонощие. Положителни са малко над 18% от направените проби, показват данните в Единния информационен портал. 127 са починалите с COVID-19, 3995 са оздравелите...

публикувано на 14.04.21 в 05:34

Започва пръскане на тревните площи срещу кърлежи в Ямбол

Община Ямбол започва обработката на тревните площи в междублокови пространства, квартали и паркове против кърлежи. Пръсканията ще се извършват по предварителен график при подходящи метереологични условия, информират от администрацията...

публикувано на 13.04.21 в 17:27

До края на май завършват велоалеите в Сливен

Изграждането на велоалеите в Сливен трябва да завърши до края на месец май, прогнозира заместник-кметът Стоян Марков, след като в социалните мрежи отново се появиха снимки с дупки по алеята и предизвикаха недоволство сред гражданите. Проектирането и..

публикувано на 13.04.21 в 16:59
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров

Емил Димитров: Няма опасност от преливане на яз. "Копринка"

Министерството на околната среда и водите очаква обилно снеготопене в следващите дни. Това обяви при проверката си на язовир "Копринка" в Старозагорска  област министър Емил Димитров.  „Няма опасност от преливане на язовир Копринка“,..

публикувано на 13.04.21 в 15:59

"Когато момчето става мъж" - нетрадиционна изложба в Димитровград

Жителите и гостите на Димитровград могат да се запознаят с изложбата "Когато момчето става мъж". Експозицията е подредена в Историческия музей в града и предизвиква интереса на мъжката половина от населението. Желаещите да посетят изложбата ще научат..

публикувано на 13.04.21 в 14:40

Увеличават се тежките случаи на covid в Областната болница в Ямбол

Двете covid реанимации в областната болница на Ямбол са запълнени на максимален капацитет. От там констатират редукция на новоприети, но увеличение на тежките случаи, каза за Радио Стара Загора зам. дир. д-р Валентин Вълчев. По думите му..

публикувано на 13.04.21 в 14:21