Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Раднево: Искаме работеща болница

Темата за бъдещето на общинската болницата е изключително неприятна и тежка за всички нас, но трябваше да се вземе някакво решение и да се тръгне към реализирането му, каза в интервю за Радио Стара Загора кметът на Раднево д-р Теньо Тенев. Той посочи, че вариантите, стоящи пред лечебното заведение, са три: обявяване в несъстоятелност, болницата да продължи да функционира в сегашния си вид и търсене на потенциален инвеститор и приватизация.

Никой не знае дали приватизацията е най-удачният вариант, но има решение на Общинския съвет за стартиране на процедура и тръгваме в тази посока, допълни д-р Тенев. Той даде уверение, че интересът на обществеността и работещите в болницата ще бъде максимално защитен.

"Всички неща, които искаме да се реализират във времето ще бъдат поставени като условия в приватизационния договор, а именно запазване на лечебната дейност поне за 20 години, запазване на всички структури и работещите в тях, доразвиване на отделенията . За нас е важно да има една работеща болница, спокойствие сред персонала и жителите на общината да бъдат обслужвани добре", заяви кметът Тенев.

На въпроса защо решението за приватизация включва и Медицинския център, който реално работи на печалба, д-р Тенев отговори, че това е искането на заявилия инвеститорски интерес към болницата Ибрям Алиев и допълни: “Просто в един момент Медицинският център стана заложник на болницата. За да има болница, трябваше и центърът да тръгне по същата процедура“.  

Близо 1,8 млн. лв  са задълженията на МБАЛ „Д-р Д.Чакмаков“ към момента, но само с 2 отделения с по 3-ма пациенти в тях, няма как да е работеща болница и хората ще продължават да търсят медицинска помощ в други градове, посочи кметът на Раднево. 

Цялото интервю с кмета на Община Раднево д-р Теньо Тенев можете да чуете в звуковия файл.  


Още от категорията

Нинко Кирилов: Премиерата на „Падане завинаги“ ще бъде среща и обмен на енергии

По повод 23 април - световният ден на книгата и авторското право разговаряме с Нинко Кирилов. „Мисля си, че е малко странно да има световен ден на книгата, разбира се, трябва да обърнем внимание   и да го отпразнуваме най-добре с четене, но..

публикувано на 23.04.21 в 15:21

Доц. Емил Славов: Хората със завършена имунизация имат антитела за поне 6 месеца

Хората, преболедували ковид по време на втората вълна – ноември- декември 2021г., могат да пристъпят към ваксинация след проверка на наличието на антитела. Тестове за това могат да се правят в разстояние от 2 до 6 месеца, в зависимост от..

публикувано на 23.04.21 в 09:35

Димитър Чорбаджиев: "Демократична България" може да подкрепи правителство на "Има такъв народ"

Изолацията на ГЕРБ – СДС е факт, защото твърде дълго време държавата се управлява еднолично от Бойко Борисов, посредством обръчи от фирми и усещане за корупция. Това заяви Димитър Чорбаджиев от коалиция “Демократична България“ в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.21 в 16:39
Юлиян Попов

Бъдещият климатичен закон на ЕС ще създаде предвидима инвестиционна среда

Климатичният закон на ЕС може да бъде готов до края на годината, след като Европейския парламент и страните членки на ЕС се договориха за ограничаване на парниковите емисии с „най-малко“ 55% до 2030 г. спрямо нивата им от 1990 г. Това коментира в..

публикувано на 22.04.21 в 10:05

Елеонора Йосифова: Чужденците ценят автентичната България, а не All Inclusive

Икономическата криза, която предизвика Covid-19 засегна чувствително туристическия бранш. Той сe оказа в челните позиции по загуби. Локдаунът затвори хотели, остави без работа подготвени кадри и предизвика вълна от въпросителни към управляващите...

публикувано на 21.04.21 в 12:35

Иван Михайлов: Бизнесът има големи очаквания към следващото правителство

Българската работодателска асоциация „Иновативни технологии“ (БРАИТ) и Автомобилният клъстер имат високи очаквания към бъдещото правителство. Позицията изрази председателят на двете организации инж. Иван Михайлов пред Радио Стара Загора и БНР...

публикувано на 21.04.21 в 08:15

Най-често срещаните грешки при възпитанието на кучета и някои съвети за домашните любимци

В пандемията и затварянето ни по домовете, много хора се решиха за другарче да си вземат куче. Някои дори осиновиха, други приютиха от улицата. Собствениците на най-добрия приятел на човека трябва да знаят, че обучението и възпитанието на този вид..

публикувано на 20.04.21 в 16:34

България губи едно място в класацията на “Репортери без граници” и вече е 112-а

България губи едно място в класацията на "Репортери без граници" (RSF) и вече е 112-а, показва публикуваният във вторник годишен индекс на свободата на печата. Индексът, който  всяка година оценява свободата на словото в 180 държави и..

публикувано на 20.04.21 в 16:10

Избирателите много скоро ще разберат, че политиката не е шоу

Редно е новото мнозинство в парламента да излъчи стабилно правителство. Необходимо е да бъде избран Министерски съвет, който веднага да започне да управлява. Намираме се в здравна криза, предстоят важни икономически въпроси за решаване,..

публикувано на 20.04.21 в 15:39
доц.Николай Цанков

Близо 100 асистенти и докторанти събра Педагогическия факултет на ТУ - Стара Загора

Eжeгoдният зa Πeдaгoгичecĸия фaĸyлтeт нa Tpaĸийcĸи yнивepcитeт ĸypc cъбpa пpeз 2021 г. близo 100 acиcтeнти и дoĸтopaнти нa виcшeтo yчилищe. Бъдeщи и нacтoящи млaди yнивepcитeтcĸи пpeпoдaвaтeли oт вcичĸи фaĸyлтeти ce oбyчaвaт в paзлични пoдxoди,..

публикувано на 19.04.21 в 11:57