Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С 10 % вдигат заплатите в УниверситетскаОт 1 февруари влиза в сила увеличението с до 10 % на основните месечни заплати в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Това съобщи в здравното предаване на радио Стара Загора „Часът на Хипократ“ директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев. Той уточни, че за началниците на клиниките и отделенията увеличението е по-голямо и е пряко свързано с финансовите резултатите на база последните две години.

Увеличението на основните месечни заплати в УМБАЛ „Киркович“ за последните 3 години е с 58 процента, обобщи проф. Йовчев.  

Директорът на болницата потвърди, че от идния вторник, 23 февруари в 12 часа ще започне работа кабинетът за безплатни ваксинации срещу COVID-19. Инициативата е част от фазите на Националния имунизационен план.

Повече по темите чуйте от интервюто на Валентин Калчев с проф. Йовчо Йовчев.


Още от категорията

Очакват 8 нови апарати за хемодиализа

3 от новите апарати в пребазираното и изцяло обновено отделение по хемадиализа ще бъдат закупени със средства на УМБАЛ „Проф. Киркович“, а останалите 5 ще бъдат осигурени със средства от Министерството на здравеопазването. Това съобщи в..

публикувано на 27.02.21 в 13:00

Увеличават се търсещите консултация за ваксините на телефона на Националната пациентска организация

За близо година повече от 6400 българи са потърсили консултация и информация във връзка с хроничното си заболяване в условията на пандемия от COVID-19 на безплатната телефонна линия на Националната пациентска организация, създадена със съдействието на..

публикувано на 26.02.21 в 16:11

Доц. Калоян Давидов: Лапароскопската хирургия трябва да навлиза по-масово у нас

Лапароскопска радикална простатектомия на двама пациенти, диагностицирани с карцином, извърши успешно в неделя екип от лекари в Стара Загора под ръководството на доц. д-р Калоян Давидов, началник на отделение "Урология" и медицински директор на болница..

обновено на 23.02.21 в 12:03
Д-р Ален Петров в дясно

Мъжете не са застраховани от рака на гърдата

Ракът на гърдата при жените се нарежда сред първите места като основна причина за смъртност при жените в световен мащаб. Той е отговорен за 15% от причините от заболяване смъртни случаи. Според Българския национален раков регистър от 2017 г. ракът..

публикувано на 21.02.21 в 11:40

Деца с увреждания получиха дентална помощ

60 деца със специални образователни потребности получиха професионална дентална грижа по проект „Усмихни се” на Инър Уийл клуб Стара Загора. В прегледите бяха обхванати деца от Дневния център, от Центъра за настаняване на деца от семеен..

публикувано на 13.02.21 в 12:27

Продължават записванията за масовата ваксинация

Безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19 може да бъде осъществено със записване по телефона или при лично посещение при общопрактикуващия лекар. Това съобщават от Българския лекарски съюз. Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани...

публикувано на 06.02.21 в 12:33

Ивайло Георгиев: Вирусът на спорта е нещо прекрасно

Спорт   и… благотворителност  в едно. Съвсем скоро боен клуб „Атила-Берое“ с треньор Ивайло Георгиев се включиха в поредната благотворителна инициатива за подпомагане с храни от първа необходимост на възрастни без близки хора. „Много..

публикувано на 04.02.21 в 14:50

Съвременен метод за лечение на рака на простата вече се прилага и у нас

По данни на СЗО през следващите 6 до 10 години се очаква онкологичните заболявания да се увеличат с 28 на сто. У нас, както и в Европейския съюз, ракът е втората най-честа причина, водеща до смърт след сърдечно-съдовите заболявания, което означава, че..

публикувано на 04.02.21 в 09:45

14 години грижа за хората с психични разстройства

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. св. Козма и Дамян” в Стара Загора отбеляза 14 години от създаването си. Центърът се посещава от 20 души с ментални увреждания и хронични психични разстройства. За тяхното социализиране се..

публикувано на 30.01.21 в 12:38

Д-р Райкова: На тригодишна възраст детето трябва да направи първото си посещение при зъболекар

Още с появата на първото зъбче трябва да се започне почистването на зъбите и запознаването с денталната хигиена, каза в интервю за Радио Стара Загора д-р Теодора Райкова – стоматолог. Първоначално е добре да се използва специален гумен накрайник , с..

публикувано на 24.01.21 в 09:29