Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инициатива приканва стопаните на кучета в Стара Загора да почистват след любимците си

| обновено на 27.02.21 в 09:46

Следващата събота, 27 януари, от 11 ч. в парк „Митрополит Методий Кусев“ ще бъдат поставени табели с деликатен призив към собствениците на кучета да почистват след своите любимци. Съвместната инициатива е дело на Ганка Добрева от „Сдружение на хората и животните“ и старозагорския народен представител Радостин Танев. Общо 20 табели ще бъдат поставени по алеите и площадките на Аязмото. Събитието е продиктувано от множество публикации в социалните мрежи на недоволни старозагорци, които открито негодуват от непочистените изпражнения на домашните любимци. Ганка Добрева и Радостин Танев възнамеряват да продължат за в бъдеще с поставянето на приканващи табели и в други части на Стара Загора

Повече по темата от разговора на Зорница Семерджиева с Ганка Добрева и Радостин Танев:


Още от категорията

Ликвидират близо 40 хил. птици заради грип във ферма в хасковското село Криво поле

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на Високопатогенна Инфлуенца А (грип) по птиците в животновъден обект в землището на село Криво поле, област Хасково . Инфекцията е установена в обект за отглеждане на кокошки..

публикувано на 23.04.21 в 18:07

Трудноподвижна жена е убита в дома на сина си в Любимец

Трудноподвижна жена е убита в дома на сина си в Любимец, информира кореспондентът ни в Хасково Христо Христов.  Възрастната жена е открита от нейната дъщеря вчера. Съдебният лекар е констатирал удари по лицето на пенсионерката.  Вече има задържан. Все..

публикувано на 23.04.21 в 18:02

За първи път декоративни яйца ще красят Ямбол за Великден

На 2 май 2021 година предстои православните християни да посрещнат най-големия християнски празник – Възкресение Христово. По този повод Община Ямбол подготви изненада за гражданите и гостите на Ямбол –в централната градска част, пред сградата на..

публикувано на 23.04.21 в 17:49

С панихида почетоха Великденските ангели от Симеоновград

Панихида по повод 10 години от тежката катастрофа на Великден през 2011 г. бе отслужена днес в Симеоновград.  Ритуалът се състоя на Мемориала на Великденските ангели. Заедно със семействата на младежите паметта на Трифон, Яница, Мелин, Евгени, Гошо и..

публикувано на 23.04.21 в 17:22
Костадин Ангелов

От утре разрешават присъствено обучение в езикови школи и образователни центрове, позволяват публика на стадионите

От утре ще бъде разрешено присъствено обучение в езикови школи и образователни центрове при физическа дистанция най-малко метър и половина, с маски и дезинфекция на всеки час. Това обяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Той обяви и какви са..

публикувано на 23.04.21 в 15:50

Спират водата в части от Казанлък в неделя заради авария

Във връзка с отстраняване на авария на бул."Розова долина"№16 в Казанлък от ВиК ЕООД Стара Загора уведомяват, че в неделния ден ( 25 април )за времето от 09,00 до 16,00 часа в района на аварията водоподаването ще бъде нарушено. Ремонтните дейности на ВиК ще..

публикувано на 23.04.21 в 15:40

РЗИ: Сертификат за имунизация срещу COVID-19 - след приложена втора доза от ваксината

Сертификат за имунизация срещу COVID-19 хората могат да получат след приложена втора доза от ваксината, съобщиха от РЗИ - Стара Загора. Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, има достъп до пациентското си досие на..

публикувано на 23.04.21 в 15:22

НЧ „Ахинора“ готви четвъртия национален събор „С мирис на теменуги“

За четвърти път НЧ „Ахинора“, съвместно с Община Стара Загора, организират  фолклорния събор „С мирис на теменуги. Тази година събитието, чийто домакин по традиция е старозагорското село Яворово, ще се проведе в онлайн формат. Причината е..

публикувано на 23.04.21 в 14:58

Над 50 младежи са получили подкрепа в услугата "Наблюдавано жилище"

Сдружение "Самаряни" отбелязва 11 години от разкриването на услугата "Наблюдавано жилище". Чрез нея през този период подкрепа са получили 53 лица – 34 младежи и 19 девойки. От тях 41 са израснали в социални институции, а 12 са били отглеждани в семейна..

публикувано на 23.04.21 в 14:49

Посолството на САЩ в България направи дарение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора получи дарение от Посолството на САЩ в България. Дарението включва: машина за екстракция, която работи едновременно с 32 проби, 20 набора за нея,..

публикувано на 23.04.21 в 13:41