Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Стоян Трифонов: Кметовете и кметските наместници не разполагат със собствен бюджет

В Община Стара Загора все още не работят приетите в края на миналата година промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. “Кметовете и кметските наместници не разполагат  със собствен бюджет. Не получаваме и 30% от средствата постъпили от продажба на общински имоти и гори в землището на селата ни“, коментира за Радио Стара Загора кмета на село Змейово Стоян Трифонов, който е заместник председателя на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България. 


Още от категорията

Проф. Йовчо Йовчев: Продажбата на АГ комплекса е последният вариант за придобиване на сградата

Предложението за продажбата на АГ комплекса , залегнало в дневния ред на предстоящото Общо събрание на акционерите на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ на 17 юни, е последната възможност по Търговския закон за 100% придобиване на сградата на бившия..

публикувано на 26.05.22 в 09:12

2721 четвъртокласници в Старозагорска област се явяват на НВО

Днес ще се проведе национално външно оценяване по български език за четвъртокласниците. В област Стара Загора се очаква на този изпит да се явят 2 721 ученици. Това съобщи за Радио Стара Загора Митко Пеев, Старши експерт за обучение в начален етап в..

публикувано на 26.05.22 в 08:05
Хасково

XVI издание на фестивала „Театър, обичам те!“ в Хасково

От 13 до 19 юни в Хасково ще се състои 16-то издание на фестивала „Театър, обичам те!“. Културната проява през настоящата година ще отбележи три юбилея – 100 годишнината от създаването на театъра,  50-годишнината откакто носи името на Иван Димов и..

публикувано на 26.05.22 в 07:59

Над 58 000 четвъртокласници се явяват на НВО днес

Над 58 000 четвъртокласници се явяват днес на национално външно оценяване по български език и литература. Утре пък е това по математика, съобщиха от МОН. В тестовете са включени задачи, които изискват творчество и логическо мислене, Те ще се провеждат в..

публикувано на 26.05.22 в 07:15

316 са новите случаи на коронавирус

316 са новите случаи на коронавирус у нас. 4,56 на сто са положителните проби от направените 6 917 теста. През изминалото денонощие са починали 6 души. 62 са новопостъпилите в болнични заведения. Общият брой на хоспитализираните с COVID-19 e 456. От тях..

публикувано на 26.05.22 в 05:13

Куклено- театралният фестивал „Михаил Лъкатник" се провежда в Ямбол

Тази вечер в Ямбол беше открито 22 издание на Куклено- театралния фестивал „Михаил Лъкатник". Връчени бяха наградите на отличените пиеси от литературния конкурс, представено беше и юбилейното десето издание на сборника „Приказна фиеста".  С пищно..

публикувано на 25.05.22 в 19:18

"Самаряни" събират помощ за украинска майка и нейното дете

Сдружение "Самаряни" провежда поредната си благотворителна инициатива. Мария Данева от организацията призова от ефира на Радио Стара Загора старозагорци да помогнат на една украинска майка и нейното дете , които намират подслон в Стара Загора,..

публикувано на 25.05.22 в 18:19
facebook

Растат случаите на вандалски прояви в Стара Загора

Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов излезе с публикация в социалните мрежи, в която с няколко снимки показва вандалски прояви на територията на града. Постът на Николов идва часове след  празника на светите братя Кирил и Методий,..

публикувано на 25.05.22 в 17:49

Ограничават движението в центъра на Стара Загора заради фестивала „Златната липа“

Движението в района на Държавна опера ще бъде временно ограничено, за да се  осигури безопасното провеждане на церемонията по официалното откриване на Международния филмов фестивал „Златната Липа“, който ще се проведе в Стара Загора от 28 май до 1..

публикувано на 25.05.22 в 17:33

Частен случай: Жител на с.Бъдеще и кметският наместник на Воденичарово в спор за ползването на чужд имот

Жител на старозагорското село Бъдеще обвинява кметския наместник на Воденичарово Виолета Иванова, че не го допуска до наследствения му бащин имот. От своя страна Иванова заяви, че е заплашвана и се закани да потърси правораздавателните органи...

публикувано на 25.05.22 в 17:10