Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МВР Стара Загора: Няма задържани лица за изборни нарушения в Мъглиж

2
Старши комисар Стоян Стоянов

Два сигнала за евентуални изборни нарушения са постъпили в Областната дирекция на МВР в Стара Загора във връзка с частичните избори за кмет на Мъглиж, проведени в неделя. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на полицията старши комисар Стоян Стоянов, като отрече да има задържани лица, свързани с манипулации на вота в подбалканското градче. Първият анонимен сигнал е постъпил на 27 февруари на тел.112. В него се твърдяло, че неизвестни лица са предлагали парични суми на хора в близкото село Тулово. Освен това, в населеното място били забелязани празнуващи хора, консумиращи алкохол, а  впоследствие и  управлявали МПС. Последвала е незабавна проверка от органите на реда, която не е установила лица в нарушение, поясни комисар Стоянов.

Вторият сигнал е постъпил в изборния ден, 28 февруари след публикация в медия за жена, която събирала употребявани предпазни маски в полиетиленов плик. По - късно тя е издирена и са й били снети показания. 

Старши комисар Стоянов отрече други сигнали за закононарушения да са постъпвали в полицията. Няма задържани лица нито от страна на Областната дирекция  в Стара Загора, нито с постановление на Районната прокуратура в Стара Загора.

Няма подавани сигнали от представители на политически партии“, категоричен беше полицейският началник.

Той уточни, че събраните материали и по двете проверки са докладвани на Районната прокуратура в Стара Загора.


От своя страна изявление направи и старозагорският депутат от ГЕРБ Маноил Манев. 

По-рано днес лидерът на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова заяви, че вотът в Мъглиж е контролиран чрез схема за  раздаване на предпазни маски.

Редактор: Таня БалабановаГалерия

Още от категорията

Днес пускат движението в ремонтирания участък от магистрала "Тракия"

На 23 април /петък/ около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания 10 км участък от автомагистрала „Тракия" от Чирпан до Свобода. Това е и вторият участък от общо 16,5 км, които започнаха да се обновяват през февруари. В началото на април завърши и..

публикувано на 23.04.21 в 05:44

"Ботева гора" засадиха ученици от Мъглиж

200 фиданки черен бор и атласки кедър засадиха учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Мъглиж. В Зелената инициатива се включиха  около 50 деца и 15 учители, които с помощта на служители от ТП Държавно горско стопанство Мъглиж, които осигуряват и..

публикувано на 22.04.21 в 17:27
д-р Христина Клисурова

Кампания събира средства за линейка за диви животни в Стара Загора

Спасителният център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора стартира кампания за набиране на средства за "дива линейка". Парите ще отидат за изплащане на лизинга на лекия автомобил, който природозащитниците използват за спасяване на..

публикувано на 22.04.21 в 17:11

Въвежда се временна организация на движението на част от околовръстния път на Стара Загора

Във връзка с ремонтно- възстановителни работи на АМ „Тракия" в двете платна в област Стара Загора в участъка от км 184 до км 208  и въвеждането на временна организация на движението се променя постоянната организация на движението при пътен възел Стара..

публикувано на 22.04.21 в 16:59

Димитър Чорбаджиев: "Демократична България" може да подкрепи правителство на "Има такъв народ"

Изолацията на ГЕРБ – СДС е факт, защото твърде дълго време държавата се управлява еднолично от Бойко Борисов, посредством обръчи от фирми и усещане за корупция. Това заяви Димитър Чорбаджиев от коалиция “Демократична България“ в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.21 в 16:39
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

Дългосрочен заем от близо 9 млн. лева предвижда да поеме община Ямбол

Дългосрочен заем от близо 9 млн. лева предвижда да поеме община Ямбол. Със средствата ще бъдат реализирани пет обекта, сред които и цялостна реконструкция на уличното осветление. За подмяната на уличното осветление са необходими близо  за..

публикувано на 22.04.21 в 16:07

Декоративен лавров венец ще спира вандали около паметник в Стара Загора

Изграждане на ниска декоративна ограда, тип "лавров венец", около основата на „Паметника на загиналите във войните старозагорци" в парк „Александър Стамболийски" е обсъдено днес на редовното заседание на Обществения съвет за архитектура, изкуство и..

публикувано на 22.04.21 в 15:02

Пандемията удари разходите за култура и развлечения на домакинствата

Делът на работната заплата в общите доходи на домакинствата в България намалява за първи път от 5 години. През 2020 г. той достига едва 56% от общия доход. Това съобщи за Радио Стара Загора икономистът от Института за пазарна икономика (ИПИ)..

публикувано на 22.04.21 в 14:55

В петък пускат движението в ремонтирания участък от магистрала "Тракия"

На 23 април /петък/ около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания 10 км участък от автомагистрала „Тракия" от Чирпан до Свобода. Това е и вторият участък от общо 16,5 км, които започнаха да се обновяват през февруари . В началото на април завърши и..

публикувано на 22.04.21 в 14:36

Язовирите в Сливенско се изпускат контролирано

Няма опасност при приливане на двата най-големи  язовира  в област Сливен - „Жребчево" и „Асеновец" да бъдат засегнати земеделски площи или населени места. Това увериха управителите на „Напоителни системи" Сливен клон „Средна Тунджа" инж. Пламен..

публикувано на 22.04.21 в 13:51