Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ученици от ППМГ” Никола Обрешков”, Казанлък ще се запознаят с изобразителното изкуство по време на Руско-турската освободителна война

Снимка: kazanlak.com

Днес от 16:00 часа в отдел „Изкуства” на Общинска библиотека „Искра”в Казанлък, пред ученици от ППМГ” Никола Обрешков” ще бъде представена презентацията „Вестители на Свободата – Руско-турската освободителна война в изобразителното изкуство” . 

Учениците ще видят едни художници, които са били част от бойните действия по време на Руско-турската освободителна война, каза за Радио Стара Загора Екатерина Трендафилова, библиотекар от библиотека „Искра“ .

"Те са били там по покана на Александър II, за да отразяват войната и нейното развитие. Тези художници са били и преки участници, за това и картините им са много човешки. Това са хора, които са малко популярни, но техните произведения са станали изключително известни.  "

Цялото интервю на Елена Енчева с Екатерина Трендафилова, библиотекар от библиотека „Искра“ можете да чуете в прикачения звуков файл.Още от категорията

Кампания за кастриране на кучета и котки ще се проведе от 19 до 24 април в Казанлък

Традиционната кампания за кастриране на кучета и котки ще се проведе от 19 до 24 април в Казанлък. Организаторите от общинският приют и „ Animal Hope - България“ призовава жителите на общината да кастрират бездомните кучета и котки, които обгрижват, за..

публикувано на 16.04.21 в 11:14
Слави Трифонов

Слави Трифонов: Мажоритарни избори ще бъдат въведени при сигурен и спокоен парламент

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов, избран за депутат от Старозагорски избирателен район, разкритикува „намерението на ГЕРБ да внесе в парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна“. „Защо..

публикувано на 16.04.21 в 11:10

Въвежда се временна организация на движението по участък от бул."Св. Патриарх Евтимий" в Стара Загора

С цел осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на ремонтни работи на асфалтова настилка днес и утре (16 и 17 април) се въвежда временна организация на движението по източното платно на бул."Св. Патриарх Евтимий" в участъка от пътя за..

публикувано на 16.04.21 в 10:53

Живка Аладжова: БСП да се обедини и да се върне към хората

Вероятността от предсрочни парламентарни избори става все по-голяма, коментира пред Радио Стара Загора Живка Аладжова, бивш областен управител на Стара Загора и член на БСП. Тя допусна, че БСП би могла да подкрепи съставянето на правителство, но..

публикувано на 16.04.21 в 09:53

Радостин Танев от Стара Загора и Галя Захариева от Сливен бяха обявени за временни депутати от ГЕРБ-СДС

Радостин Танев от Стара Загора и Галя Захариева от Сливен влизат в Парламента като представители на ГЕРБ-СДС. Те бяха обявени за народни представители наред с още 12 души от листата на ГЕРБ-СДС в различни райони в страната, които ще заемат временно..

публикувано на 16.04.21 в 09:08
доц. Атанас Славов

Доц. Атанас Славов: Работим на високи обороти

В първия ден на новото Народно събрание „Демократична България“ депозира проект за изменение на Изборния кодекс. Това е една от  темите, по които има съгласие, че трябва да се работи, за да има смисъл от предсрочни избори.  Това заяви в предаването..

публикувано на 16.04.21 в 08:46
Аргира Жечкова

Община Сливен събира номинации за наградата „Аргира Жечкова“

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Аргира Жечкова“ за 2021 година. С нея се удостоява жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и..

публикувано на 16.04.21 в 07:48
В Казанлък има мобилен център за разделно събиране на отпадъци.

Започва кампанията „Да почистим Казанлък“

Община Казанлък организира за поредна година акция за почистване под мотото „Да почистим Казанлък“. Гражданите ще могат да предадат ненужни вещи като дрехи, хартия и пластмаса, електрически уреди и електронно оборудване (печки, перални,..

публикувано на 16.04.21 в 06:48

От днес отварят молове и казина

От днес отпадат ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове. Според заповедта на здравния министър за разхлабване на противопепидемичните мерки от 16 април са разрешени и посещенията в игралните зали и казина при използване на..

публикувано на 16.04.21 в 06:24

2 185 са новите случаи на коронавирус, в Стара Загора са 82

2 185 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал, обновени в полунощ. В област Стара Загора новите случаи са 82, в Хасково са 61, в област Сливен 41, а в Ямбол 28.  Положителни са..

публикувано на 16.04.21 в 05:44