Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конкурс на тема "Съдът в бъдещето" организира старозагорският Районен съд

Съдебна палата, Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

За поредна година Районен съд – Стара Загора организира конкурс за рисунка и есе, на който могат да участват учениците от първи до 12-ти клас от старозагорска област. Темата тази година е „Съдът в бъдещето“. Конкурсът ще се проведе в две възрастови групи – от първи до седми и от осми до дванайсти клас. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на старозагорския районен съд Милена Колева. 

Крайната дата за подаване на творбите е 1 април, като това може да се случи, както на регистратурата в Съдебната палата, така на адреса на Съда, и на електронния адрес на институцията. Обявяването на призьорите ще бъде на 16 април онлайн, като Милена Колева изрази надежда епидемичната обстановка да позволи провеждането на церемония по награждаването. 

Колева каза още, че дейността на старозагорския съд вече е нормализирана, след като на 2 март Съдебната палата бе затворена заради сигнал за бомба.


Още от категорията

Декоративен лавров венец ще спира вандали около паметник в Стара Загора

Изграждане на ниска декоративна ограда, тип "лавров венец", около основата на „Паметника на загиналите във войните старозагорци" в парк „Александър Стамболийски" е обсъдено днес на редовното заседание на Обществения съвет за архитектура, изкуство и..

публикувано на 22.04.21 в 15:02

В петък пускат движението в ремонтирания участък от магистрала "Тракия"

На 23 април /петък/ около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания 10 км участък от автомагистрала „Тракия" от общо 16,5 км, които започнаха да се обновяват през февруари. В началото на април завърши ремонтът на 6-километровата отсечка между връзката за..

публикувано на 22.04.21 в 14:36

Язовирите в Сливенско се изпускат контролирано

Няма опасност при приливане на двата най-големи  язовира  в област Сливен - „Жребчево" и „Асеновец" да бъдат засегнати земеделски площи или населени места. Това увериха управителите на „Напоителни системи" Сливен клон „Средна Тунджа" инж. Пламен..

публикувано на 22.04.21 в 13:51

Старозагорско училище организира семейна олимпиада

Единадесето основно училище „Николай Лилиев" организира семейна олимпиада „Мама или татко и аз" . Мероприятието ще се проведе днес от 16,00 часа в двора на учебното заведение при строго спазване на всички противоепидемични мерки. В състезанието ще..

публикувано на 22.04.21 в 13:45

Съседи извадиха деца от горящ апартамент в квартал "Кармен" в Казанлък

Апартамент на 8-и етаж на блок № 41 в квартал "Кармен" в Казанлък се запали малко след 12 часа, видя репортер на Радио Стара Загора. Според очевидци вътре е имало малки деца, които са изведени от съседи. Майка им през това време е излязла до магазина...

публикувано на 22.04.21 в 12:19

Ремонти и видеонаблюдение ще се извършат след гласуваното изменение на бюджета в Сливен

Община Сливен е сред първите, които успяха да разработят собствен План за интегрирано развитие, който вече се използва като основа от други общини. Това заяви кметът Стефан Радев по отношение на Плана за интегрирано развитие на Община Сливен, който бе..

публикувано на 22.04.21 в 11:45

Кампания в Казанлък събира дрехи и обувки за майка с четири деца

Кампания в помощ на бедно семейство организират в Казанлък днес. От сдружение „Взаимопомощ“ са трогнати от тежките битови условия, в които се налага да оцеляват Акиме и нейните две момчета и две момичета.  По-големите деца се налага да лепят..

публикувано на 22.04.21 в 11:13
инж. Ясен Чаушев

Инж. Ясен Чаушев от "Мини Марица-изток" с годишната награда на НТС в Стара Загора

Директорът по производствено-технически въпроси в „Мини Марица-изток” ЕАД инж. Ясен Чаушев е носител на Годишната награда за 2020 г., за принос в област „Минно дело и геология” от Научно-техническия съюз – Стара Загора (НТС). Мотиви за..

публикувано на 22.04.21 в 09:40
СНИМКА: registarnauchilishtata.com

ОУ „Христо Ботев“ в Сливен е домакин по проект на „Еразъм+“

Ученици от Гърция, Румъния, Италия и Турция са на визита в сливенското ОУ „Христо Ботев“. Посещението е част от реализацията на дейностите по проект към „Еразъм+“. Общо 60 ученици от 5 и 6 клас участват в проекта. Това разкри директорът на ОУ „Христо..

публикувано на 22.04.21 в 09:09

„Ден на кариерата“ в село Кабиле

В тунджанското село Кабиле ще се проведе еднодневен семинар на  темата „Дена на кариерата“. Събитието стартира в 9:30ч. на 23 април, петък, а в него участие ще вземат представители на местната власт, бизнеса, неправителствени организации и Бюрото по..

публикувано на 22.04.21 в 09:00