Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорки отбелязват 8 март с поход

Осмомартенският поход, организиран от Туристическо дружество "Сърнена гора" и Община Стара Загора и тази година ще се проведе. Това каза за Радио Стара Загора секретарят на дружеството Ваня Петкова. Събитието е в понеделник, Деня на жената. Инициативата е за пета поредна година. Освен пешеходен маршрут, програмата включва и отбелязването на празника с пикник. Сборният пункт е в 9 часа на езерото „Загорка“, като участничките ще се отправят в посока изток, към Телевизионната кула, уточни Ваня Петкова.

Интервю на Тошка Събева.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стара Загора

Въвежда се временна организация на движението в община Стара Загора

В часовия интервал от 07:00 до 18:00 часа за периода до 16.08.2024г. на територията на гр. Стара Загора, във връзка с ремонти дейности по тротоари и улично платно, е спряно движението на личен и договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за..

публикувано на 24.07.24 в 17:09

Кабинетът прие програма за подпомагане на пострадали от пожарите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив, да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев. Главчев:..

публикувано на 24.07.24 в 16:40
Свиленград

Тракийският университет открива изнесено обучение в Свиленград

В Свиленград започва висше образование на български и чуждестранни студенти, съобщиха от пресцентъра на граничната община. Тракийският университет в Стара Загора от тази есен стартира изнесено обучение в града. Проведени са работни срещи между..

публикувано на 24.07.24 в 16:32

Наближава крайният срок за записване за Националния тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка" 2024

До 5 август продължава записването за участие в Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка" 2024. Той ще се поведе на 31 август и 1 септември  /събота и неделя /, в сърцето на Старозагорските бани. Предвиждат се две сцени за провеждане на..

публикувано на 24.07.24 в 16:20

Сливенският митрополит посети с. Воден

Новоизбраният Сливенски митрополит Арсений посети боляровското село Воден. Владиката беше посрещнат от кмета на община Болярово Христо Христов, съобщиха от общинската администрация. На терен ръководството на общината запозна Негово Високопреосвещенство с..

публикувано на 24.07.24 в 16:01

Бедствено положение в община Стралджа заради безводие

Частично бедствено  положение заради безводие е в сила в 20 населени места на община Стралджа. Крайната мярка се налага тъй като съществува опасност за здравето на  жителите, се казва в заповедта на кмета Атанас Киров. Към момента само в..

публикувано на 24.07.24 в 15:55

Николай Диков: Пожарът в старозагорския кв. "Лозенец" е локализиран

Пожарът, който пламна преди обед в старозагорския квартал "Лозенец", недалеч от Дома за медико-социални грижи за деца, е локализиран.  Не се е наложила евакуация на деца и персонал, съобщи в предаването "Час пик" секретарят на Община Стара Загора Николай..

публикувано на 24.07.24 в 14:54

Пожар унищожи къща, пчелин и градински постройки в радневското село Трънково

На 23.07.2024г., в 17:00ч., в РУ-Раднево на тел.112, е получен сигнал за горяща суха трева в двор, в село Трънково, общ.Раднево, като огънят се разпространява и незабавно са изпратени екипи на пожарната и полицията. Пожарът е загасен от служители на..

публикувано на 24.07.24 в 14:30

Безплатен градски тур ще разказва легенди и история за Аязмото

На 27 и 28  юли /събота и неделя/ Туристическият информационен център отново кани желаещите да се върнат назад във времето с една от най-новите теми „Аязмото- легенди и история". По време на обиколката участниците ще имат възможност да се запознаят с..

публикувано на 24.07.24 в 14:18

Зам.-кметът Радостин Танев и посланикът на ОАЕ обсъдиха възможностите за инвестиции в региона

Възможностите за инвестиции в нашия регион бяха обсъдени днес от зам.-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев и Н. Пр. Абдулрахман Ахмед Алджабер - извънреден и пълномощен посланик на ОАЕ в България. Дипломатът благодари за гостоприемството и увери,..

публикувано на 24.07.24 в 14:14