Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С Теодосий Спасов пред ограничена публика започва "Кукерландия"

Снимка: www.kukerlandia.com

В селата на община Тунджа се отменят всички шествия на местните кукерски групи. Традиционните за Сирни Заговезни ритуални игри бяха част от програмата на маскарадния фестивал "Кукерландия", но заради влошената епидемиологична обстановка в цялата Ямболска област, голяма част от събитията няма да се проведат, информира кореспондентът ни Даниела Костова.

Символичното откриване на фестивала е днес с концерт на Теодосий Спасов с ограничено присъствие на публика. Концертът ще бъде предаван на живо на официалната страница на община Ямбол.

По препоръка на областния медицински щаб организаторите на фестивала, общините Ямбол и Тунджа, премахнаха от програмата всички мероприятия на закрито, както и шествието за откриването на "Кукерландия" в центъра на Ямбол. Днес ръководството на община Тунджа взе решение да бъдат отменени кукерските игри, предвидени  в 13 села от общината, уточни кметът Георги Георгиев.

"динственото, което ще остане е експонирането на 14 маски в една специална изложба в центъра на село Кабиле през двата дни събота и неделя", обясни Георгиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Един ранен при пътен инцидент в Стара Загора

Катастрофа между лек автомобил и мотопед стана около 15.00 часа на бул. "Никола Петков" в Стара Загора. Мотопедистът е пострадал, оказва му се медицинска помощ. Тестовете на двамата водачи за алкохол са отрицателни. Няма затруднения в движението.

публикувано на 07.08.24 в 16:47

ГТП - мисия възможна

От 22 юли до 4 август през пунктовете за годишен технически преглед са преминали 127 085 автомобила, 181 от колите не са допуснати на пътя или под 1% от автомобилите не успяват да преминат годишния технически преглед след дигитализацията на процеса,..

публикувано на 07.08.24 в 16:14

Поставят 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление..

публикувано на 07.08.24 в 16:05

Международен арт пленер „Безгранично изкуство“ събира творци в Стара Загора

На 23 август /петък/ ще се състои откриването на 8-мия Международен арт пленер „Безгранично изкуство“. То ще бъде във фоайето на Община Стара Загора, с начален час от 17.00 часа, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Експозицията ще..

публикувано на 07.08.24 в 15:26

Приключи ремонтът на централния булевард в Свиленград

Община Свиленград приключи рехабилитацията на централния градски булевард „България”. Ремонтираният участък е с  дължина 725 м, широк е 9 м. Ремонтните дейности включваха полагане на два пласта асфалт и подмяна на бордюри. На новото платно са монтирани..

публикувано на 07.08.24 в 15:06
Снимката е илюстративна

Повдигнаха обвинения на мъжа, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 49 -годишен мъж за телефонна измама за 15 450 лева. Потърпевша е 83-годишна жена от Гълъбово. Престъплението е извършено вчера.  Непознат мъж, неустановен по делото, се свързал..

публикувано на 07.08.24 в 14:30

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в..

публикувано на 07.08.24 в 13:56

Собственици на изгорели пасища в Сакар ще бъдат обезщетени

Щетите за горския фонд са около 6000 декара, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов на брифинг на пътен възел „Голямата звезда" в близост до огнището на пожара в Сакар планина. Огънят, който пламна вчера и стана причина да..

публикувано на 07.08.24 в 13:37

Доброволци и пожарникари в битка с огъня край Хрищени

Огнеборците от Стара Загора потушиха пожар , възникнал в късните часове на вторник в землището на старозагорското село Хрищени . Сигнал за горящи сухи треви и храсти, източно от гробищния парк на населеното място, е получен малко след..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

Криминалисти задържаха ало измамник, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

82-годишна стана жертва на телефонна измама в Гълъбово , съобщиха от полицията. Сигналът е подаден вчера в  местното полицейско управление. Органите на реда установяват, че потърпевшата е станала жертва по схемата "съдействие на полицията" и е оставила под..

публикувано на 07.08.24 в 11:25