Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Старозагорски ученици с най-много награди от рецитаторски онлайн конкурс

С най-много награди - 8 са отличени ученици от II Основно училище „П. Р. Славейков“ Стара Загора на рецитаторския онлайн конкурс „България, земя на герои“, организиран от Община Димитровград и Детски младежки център. Второкласниците – възпитаници на г-жа Соня Рачева получиха 3 първи, 3 втори и 2 трети отличия във втора възрастова група ( I-IVклас). Наградени с първо място са: Теодор Андонов, Белослава Георгиева, Борислав Бонев, с второ място: Павел Михов, Пресияна Калчева, Несин Нивджедов, а с трето място: Калина Косева и Дани Тончева, всички от II "в" клас.

А класният им ръководител г-жа Соня Рачева бе наградена с приз „Най-сърцат педагог“.

В студиото на Радио Стара Загора г-жа Рачева сподели, че този приз най-вярно и истински отговаря на душевността ѝ като човек, приел учителската професия за призвание. „Всичко, което правя в работата си с децата филтрирам през сърцето си, душата си, през спомените си, през идеята на това какво сме длъжни да им дадем. Ние сме орисани и благословени да предадем на бъдещото поколение това, което носим като ценност, да му го представим като дар. А на децата разказвам, за да правя мостове между поколенията“, каза Соня Рачева.

В интервюто с дългогодишния педагог във  II Основно училище „П. Р. Славейков“ Стара Загора можете да чуете за участието им в конкурса, за работата в клуб "България живее в мен“, който учителката и нейни ученици учредиха през 2018г., за добрите преподаватели и за образованието във виртуална среда.Още от категорията

От 31 май всички ученици се връщат в клас

От  31 май се разрешава присъственият учебен процес на всички ученици. Това гласи Заповед № РД-01-355/18.05.2021 г., издадена днес от министъра на здравеопазването. От същата дата се допуска и провеждането в присъствена среда на групови..

публикувано на 18.05.21 в 16:28
През чин зрелостниците ще пишат на матурите

Зрелостници в карантина или с положителен тест за ковид могат да се явят на матура

Създадена е организация зрелостници в карантина или с положителен тест за ковид да могат да се явят на държавния зрелостен изпит по български език и литература утре. Те ще положат изпита в специално обособено помещение в училището-гнездо, в което е..

публикувано на 18.05.21 в 15:39
Галина Кирчева

121 са сигнали за трудови права са подадени в Регионалния съвет на КНСБ - Стара Загора

121 са подадените сигнали свързани с трудови права, са постъпили в Регионалния съвет на КНСБ в Стара Загора през изминалата 2020 година , съобщи Галина Кирчева областен координатор на КНСБ – Стара Загора.  Регионалния  доклад на Регионалния съвет..

публикувано на 18.05.21 в 15:19

Старозагорски ученици на финал в състезание по безопасност на движението

Отборът на Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ в Стара Загора завоюва убедителното първо място сред гимназистите в областното състезание по безопасност на движението и ще участва в Националното състезание...

публикувано на 18.05.21 в 15:17

Логистични центрове в петте общини на Ямболска област

Логистичните центрове в петте общини на Ямболска област ще започнат работа в Регионалната здравна инспекция и филиали на Спешна помощ. Мобилен екип ще ваксинира възрастни и болни хора в малките населени места. Логистичният център..

публикувано на 18.05.21 в 14:30

Живопис от 80-те години на XX век представят в Стара Загора

На 20 май (четвъртък) в 18.00 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита изложба „Живопис от 80-те години на 20 век“, с която Художествена галерия „Димитър Добрович“-Сливен гостува на Стара Загора с подкрепата на..

публикувано на 18.05.21 в 14:22

Гражданите могат да извхърлят безплатно до два тона строителни отпадъци на година

До два тона строителни отпадъци на година могат да изхвърлят гражданите на Стара Загора при ремонтни дейности без да заплащат никакви такси. Това каза в интервю за Радио Стара Загора Пламен Йорданов, началник отдел "Екология и гори" в Община..

публикувано на 18.05.21 в 13:46

Започна контролирано изпускане на язовир "Копринка"

30 000 кубични метра вода се вляха в коритото на река Тунджа, днес. Това стана след контролирано изпускане на язовир "Копринка", което бе наблюдавано от експерти на предприятие „Язовири и каскади“ към НЕК.  Изпускането, което продължи около 15 минути,..

публикувано на 18.05.21 в 13:09

Само двама ученици с COVID-19 няма да се явят на матура

Само двама болни от COVID-19 дванадесетокласници в цялата страна няма да могат да се явят на държавен зрелостен изпит по български език и литература на 19 май. Те са с положителен тест за коронавирус към 18 май. Други двама ученици, които са под карантина..

публикувано на 18.05.21 в 13:04

В Сливенска област 1139 зрелостници ще се явят на матури

Общо 1139 зрелостници са подали заявка за допускане на държавни зрелостни изпити в област Сливен. Това съобщи на БТА Милена Чолакова, началник на Регионалното управление на образованието в Сливен. От тях 1122-ма са за явяване на изпит по Български език и..

публикувано на 18.05.21 в 11:14