Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриват детска градина и ясла за персонала от Ковид отделенията в Сливен

Снимка: Община Сливен

Община Сливен е изпратила предложение до министрите на здравеопазването и образованието и науката за разкриване на услуга за деца на възраст от 2 до 6 години на персонала в лечебните заведения и на Центъра за спешна медицинска помощ на територията на община Сливен. Като мотив за това е наложената временна мярка за преустановяване на посещението на деца в детските ясли и градини и поради невъзможност за работещи в лечебните заведения, в които се лекуват болни от ковид на територията на община Сливен, да осигурят отглеждането на децата си вкъщи.

Ако предложението получи одобрение, в сградата на Детска градина „Детски рай“, където се намира и филиала на Детска ясла № 13, в кв. „Дружба“, ще бъде организирана услугата. Предвижда се тя да функционира до отмяна на наложените временни мерки, информират от община Сливен.

Желаещите да се възползват от услугата трябва да подадат заявление по образец на e-mail: detski_rai@abv.bg и sliven_13@abv.bg

Необходимо е да предоставят и служебна бележка от работодателя за удостоверяване на работното място.

Тел. за връзка с ДГ „Детски рай“ – директор Дора Янкова, тел. 0896788954

Тел. за връзка с Детска ясла № 13 – директор Светлана Цанкова, тел. 0879599239

Заявлението може да бъде изтеглено в прикачения по-долу файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Прогноза за времето

Днес ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури..

публикувано на 08.08.24 в 06:46

Въздействащо 3D мапинг шоу ще озари „Оупън Бузлуджа“

За четвърта поредна година от 8-ми до 11-ви август ще се проведе Фестивалът „Оупън Бузлуджа“. Събитието под мотото "Спомени от бъдещето" се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумента Бузлуджа като културна ценност, съобщи за Радио Стара..

обновено на 08.08.24 в 06:39

Деца пострадаха с тротинетка на Аязмото, първа помощ им оказал старозагорец

Две деца, качени на тротинетка , са пострадали в парк Аязмото след като са се движили с висока скорост. Единствен свидетел на инцидента бил Красимир Панчев , който в емоционален пост в социалните мрежи призова родителите да бъдат отговорни към..

публикувано на 07.08.24 в 19:50

Очаква се скоро пожарът край харманлийското село Черепово да бъде обявен за локализиран

Очаква се съвсем скоро пожарът край харманлийското село Черепово да бъде локализиран. Това съобщи зам.-областният управител на Хасково - Митко Петров. "На терен продължават да са 14 и път на пожарната и 2 тежки машини, които, към този момент, не..

публикувано на 07.08.24 в 19:07

Един ранен при пътен инцидент в Стара Загора

Катастрофа между лек автомобил и мотопед стана около 15.00 часа на бул. "Никола Петков" в Стара Загора. Мотопедистът е пострадал, оказва му се медицинска помощ. Тестовете на двамата водачи за алкохол са отрицателни. Няма затруднения в движението.

публикувано на 07.08.24 в 16:47

ГТП - мисия възможна

От 22 юли до 4 август през пунктовете за годишен технически преглед са преминали 127 085 автомобила, 181 от колите не са допуснати на пътя или под 1% от автомобилите не успяват да преминат годишния технически преглед след дигитализацията на процеса,..

публикувано на 07.08.24 в 16:14

Поставят 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление..

публикувано на 07.08.24 в 16:05

Международен арт пленер „Безгранично изкуство“ събира творци в Стара Загора

На 23 август /петък/ ще се състои откриването на 8-мия Международен арт пленер „Безгранично изкуство“. То ще бъде във фоайето на Община Стара Загора, с начален час от 17.00 часа, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Експозицията ще..

публикувано на 07.08.24 в 15:26

Приключи ремонтът на централния булевард в Свиленград

Община Свиленград приключи рехабилитацията на централния градски булевард „България”. Ремонтираният участък е с  дължина 725 м, широк е 9 м. Ремонтните дейности включваха полагане на два пласта асфалт и подмяна на бордюри. На новото платно са монтирани..

публикувано на 07.08.24 в 15:06
Снимката е илюстративна

Повдигнаха обвинения на мъжа, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 49 -годишен мъж за телефонна измама за 15 450 лева. Потърпевша е 83-годишна жена от Гълъбово. Престъплението е извършено вчера.  Непознат мъж, неустановен по делото, се свързал..

публикувано на 07.08.24 в 14:30