Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници гласуваха

Приеха данъчни облекчения за търговците, които са били затворени заради пандемичната обстановка в Стара Загора

Освободиха от такса за битови отпадъци собствениците на недвижими имоти, които не са използвани за съответното им предназначение през месеците януари и февруари 2021г. Решението гласуваха общинските съветници на Стара Загора на редовното си заседание. Дадено беше съгласие търговците, ползватели  на общински терени, да заплащат 30 на сто от пълния размер местни такси за ползване на общински площи в периода за срок от 10 месеца от 1 март.

Двете предложения са на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, а как може да кандидатства за облекченията е подробно разписано на сайта на общината.

Старейшините гласуваха бюджетна прогноза за местните дейности на Община Стара Загора за периода 2022 - 2024 година, както и програмата за развитие на туризма на територията на Община Стара Загора за 2021 г.. Те приеха отчета за изпълнението на програмата за развитие на туризма за предходната година.

Общинските съветници гласуваха и нова „Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината. Съветниците дадоха съгласие за създаване на социалната услуга „Асистентска подкрепа“, като делегирана от държавата дейност и определяне на второстепенен разпоредител с бюджет, считано от 1 април 2021 година.

С 47 гласа „За“ беше подкрепено предложението за закупуване на самостоятелен обект, използван за пенсионерски клуб в квартал „Три чучура“-север на стойност от 100 хил.лева. Старейшините дадоха съгласие за отпускане на временен безлихвен заем в размер на 70 000 лева от бюджета на Община Стара Загора на общинското дружество „Мересев“. Срокът за връщане на дълга е до края на 2021 година. Открита беше процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на същото дружество.

70 предложения включваше дневният ред на мартенското заседание на Общински съвет Стара Загора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четирима задържани след масов бой в сливенския кв. "надежда"

Четирима са задържани за масов бой в квартал „Надежда" в Сливен. Причината е скандал между два рода за силна музика. През почивните дни е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и сигурност в областта...

публикувано на 12.08.24 в 17:31

Храмовете в община Болярово се готвят за празничния 15 август

В 12 населени места на община Болярово, камбани ще забият празнично на Успение Богородично 15 август.  Миряните ще могат да се поклонят и да запалят свещици в храмовете на селата Воден, Стефан Караджово. Малко Шарково, Голямо Шарково, Оман, Мамарчево,..

публикувано на 12.08.24 в 16:23

Община Стара Загора награди математическите таланти и техните преподаватели

Грамоти и награди за успехите си получиха старозагорските математически таланти и техните преподаватели от ръководството на Община Стара Загора.Учениците са завоювали призови места в математическите състезания в Куала Лумпур - WMI2024 и Сеул..

публикувано на 12.08.24 в 15:30
гл. инсп. Димитър Димитров, сектор

Над 2300 водачи с превишена скорост само за седмица в Старозагорско

Общо 2311 нарушения на скоростните режими са установили пътните полицаи от 05.08 до 11.08 на територията на ОДМВР-Стара Загора. През посочения период в страната беше проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими, която е..

публикувано на 12.08.24 в 15:21

Ръст на пожарите в Старозагорско

Пожароопасният сезон се измества, очертава се дълъг рисков период. Типичните за юли и август пожари се наблюдаваха до края на октомври миналата година, каза главен инспектор Антон Колев, началник на  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 12.08.24 в 15:02

Работодателите са длъжни да осигурят нормални условия на труд в горещите дни

Според българското законодателство по-строги са мерките при работа на закрито, отколкото навън.  Това съобщи пред Радио Стара Загора Йордан Йорданов, началник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване в Дирекция „Инспекция по труда“ –..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Община Стара Загора подарява пътуване с ретро тролей

Община Стара Загора и общинското дружество “Тролейбусни и автобусни превози “ ще возят безплатно граждани от всички възрасти с ретро тролей днес. Инициативата е по повод Международния ден на младежта - 12 август, каза пред Радио Стара Загора управителят на..

публикувано на 12.08.24 в 12:40
Община Стара Загора

Общината санкционира 7 водачи за неправилно ползване на тротинетки

355 е броят на наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лева през изминалата седмица, сочи бюлетинът за констатирани нарушения по наредбите на Община Стара Загора.   Проверките се осъществяват непрекъснато от Община Стара Загора и органите на..

публикувано на 12.08.24 в 12:33

Старозагорски криминалисти задържаха четирима с наркотици

Служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" от ОДМВР-Стара Загора  проведоха специализирана полицейска операция по линия "Наркотици". По време на акцията непосредствено след закупуване на наркотично вещество са задържани двама мъже на..

публикувано на 12.08.24 в 11:12

Отново насилие над жени в Старозагорско

За проявена агресия срещу жени съобщават от пресцентъра на полицията в Стара Загора. На 9 август е получено съобщение от 33-годишна жена от областния град , че от няколко месеца била подложена на системен физически тормоз от съжителя й - 34-годишен мъж...

публикувано на 12.08.24 в 10:57