Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

3694 са новите случаи на коронавирус в страната

Снимка: БТА

3694 са новите случаи на коронавирус във вчерашния ден. Направените тестове са 18 502. Това показват данните в Единния информационен портал. Положителни са малко под 20 процента от направените проби. 141 са новоустановените носители на заболяването в област Стара Загора. 79 са те в Сливен, 88в Хасково и Ямбол с 37.

Преболедувалите коронавируса са 2534, а 116 са починалите.10 152 са пациентите, настанени в болница, 747 от тях в интензивни отделения. Поставените ваксини са 13 559 за денонощие, общият им брой вече надхвърля 486 000.


Още от категорията

Пътна полиция Стара Загора с допълнителни патрули за контрол на трафика през Ракитница

Интензивен остава трафикът през старозагорското село Ракитница. Пътят през населеното място е обходен за заобикаляне на затворения за ремонт 23 километров участък на АМ „Тракия“. Ежедневно патрули на „Пътна полиция“ осъществяват контрол на движението...

публикувано на 22.06.21 в 10:06

Лекари и медицински сестри излизат на протест в Ямбол

Лекари и медицински сестри от държавната болница в Ямбол излизат днес  на протест в подкрепа на досегашния директор на лечебното заведение. Д-р Димитър Рунков е участвал в конкурсите, обявени от здравното министерство, но и в двата конкурса няма избран..

публикувано на 22.06.21 в 06:19
Автомагистрала Тракия - връзката за магистрала „Марица“ и пътен възел „Чирпан“, март 2021 г.

Ремонтът на магистрала "Тракия" край Стара Загора продължава и през юли

Ремонтните дейности по магистрала „Тракия“ между 184-ти и 208-ми км в района на Стара Загора ще бъдат удължени до края на юли. Остава и временната организация на движението по обходния маршрут през околовръстния път на Стара Загора. Ремонтът..

обновено на 22.06.21 в 05:05

Здравни експерти обсъждат ваксинацията срещу Covid-19 у нас

Здравни експерти ще обсъдят в Министерството на здравеопазването ваксинацията срещу Covid-19. Ще присъстват заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, общопрактикуващи..

публикувано на 22.06.21 в 08:30
Линейка пред МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Търсят причината за смъртта на момиче, починало в болница в Сливен

Момиче на 15 години е починало в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които днес очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта. Днес в болницата заседава лекарска..

публикувано на 21.06.21 в 17:03
Строителство скейт парк, Стара Загора

Защо се бави строителството на скейтпарка, питат отново съветници в Стара Загора

Общинските съветници от БСП Валентина Бонева и Климент Пенчев внасят поредно питане до кмета на Община Стара Загора, за изграждането на скейтплощадката в парк „Артилерийски“ в областния град. Двамата са направили инспекция на обекта, чието..

публикувано на 21.06.21 в 16:48

Няма опасност от преливане на язовири и реки в област Стара Загора

Без опасност от преливане на язовири и водни обекти в Старозагорско . Въпреки обилните дъждове, паднали над страната през последните две седмици, от областна управа увериха, че обстановката с водните обекти в региона остава нормална. За разлика от..

публикувано на 21.06.21 в 16:45

Стартират безплатни правни консултации за хора от уязвимите социални групи

Заместник-министрите на правосъдието Мария Павлова и  Иван Демерджиев, председателят на Националното бюро за правна помощ (НБПП) Наталия Илиева и представител на Омбудсмана на България Диана Ковачева ще се срещнат с хора от уязвими социални..

публикувано на 21.06.21 в 16:42

Специалисти от АГ болница "Майчин дом" с прегледи в Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването, чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг със Специализирана болница за активно..

публикувано на 21.06.21 в 16:36
Град Стара Загора

Готвят облекчения за родителите на деца в предучилищната степен в Стара Загора

Освобождаване на родителите на шест годишните деца от заплащането на такса в детска градина и облекчение с 20% при пет годишните. Тези промени предлага общинска администрация в Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на..

публикувано на 21.06.21 в 16:24