Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цветелина Делийска: Поне още година е нужна за възстановяване на бранша

Снимка: pixabay.com

Поне още една година трябва да отмине, за да започнем да се възстановяваме, каза Цветелина Делийска, член на УС на Асоциацията на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори.
"Няма раздвижване и даже нещата към момента вървят в обратна посока. Много от клиентите ни, които живеят в чужбина и се налага да пътуват, отменят събития и плануването на бъдещи събития е все по-сложно", каза тя и обобщи, че по данни на нейни колеги ангажиментите им са намалели в сравнение с миналото лято.

Делийска допълни, че  като бранш не могат да получат помощ от държавата. Основната причина е че не отговарят на условията и членовете на Асоциацията на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори са самоосигуряващи се лица.

Припомняме, че от Национална Асоциация на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори (НАПСФВ) изпратиха писмо до Министерство на Здравеопазването и Министър Председателят на РБ, с което да напомнят за съществуването си и настояват за отпадане на ограничението за семейните събития над 15 човека.


Още от категорията

Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация

Ръст в цените на горивата, не сме готови за масова електрификация

За Българската петролна и газова асоциация (БПГА) традиционно важно е сътрудничеството с министрите на икономиката, финансите и околната среда. Пред Радио Стара Загора председателят й Живодар Терзиев обаче се въздържа от коментар на предложените..

публикувано на 05.08.21 в 09:05

Комисията за защита на потребителите проверява активно летните ни курорти

Комисията за защита на потребителите осъществява активна дейност през летния сезон. Характерно за този период на годината е съсредоточаването на сигналите към Комисията в летните ни курорти. От май месец насам са подадени около 200 такива сигнала,..

публикувано на 04.08.21 в 12:41
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Зад правителството трябва да стои ясна парламентарна подкрепа

„Има такъв народ“ продължава да следва линията за отказ от коментар на техния дневен ред, приоритетите и лицата от новия кабинет с останалите политически сили. Това не е изненада, коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът Христо Панчугов...

публикувано на 04.08.21 в 10:16

Акад. Петър Иванов: България е в клинична демографска смърт, а те ми приказват за пътуване с македонци до Луната

Всички ние виждаме, че се случват малко смешни и тъжни неща. Имам предвид това, което става с изборите, с изборът за премиер и кандидатите за министри. Не се случват хубави неща, а иначе, що се отнася до самото битие на нацията, то също е много..

публикувано на 03.08.21 в 16:55
Антоний Гълъбов

Сценариите на президента и ИТН се разминаха

Ангажимент и отговорност на мандатоносителя "Има такъв народ" е да сформира мнозинство. Те трябва да бъдат активният субект в търсенето на подкрепа, а не обратното. Така коментира политологът доц. Антоний Гълъбов днешните консултации между "Има такъв..

публикувано на 03.08.21 в 14:49

Поли Динева печели медали с песен на уста

Една от спортните гордости на Ямбол през тази година е седемгодишната Полина Динева – републикански шампион по скокове на батут в своята възрастова категория от последното първенство, проведено в края на юни. В изнесеното студио на радио..

публикувано на 03.08.21 в 12:42

Фотографът Константин Зайков популяризира Ямбол в туристически справочници

Принос в културния живот на Ямбол и популяризирането му има фотографът и пътешественик Константин Зайков. Като събеседник на Теодора Иванова в изнесеното студио на радио Стара Загора той разказва за връзката си с града и дейността си:..

публикувано на 03.08.21 в 12:20

Възможностите за културен туризъм в Ямбол се увеличават

Инвестициите в културната инфраструктура на Ямбол в последните години създават все по-добри условия за туризъм в града и района. Това каза в изнесеното студио на радио Стара Загора директорът на регионалния исторически музей Стефан Бакърджиев. В..

публикувано на 03.08.21 в 11:23
Георги Киряков

Георги Киряков: Нищо общо с парламентаризма няма това, което се случва

Правителство може и да има, но може и да няма. Всичко зависи от парламентарни схеми, на които сме се нагледали през последните години. Това коментира в предаването „Репортер“ политологът Георги Киряков. Нищо общо с парламентаризма няма това,..

публикувано на 02.08.21 в 09:43
Тенчо Черкезов

Тенчо Черкезов: Трудно се създава хармония между природата и политиците

Жътвено време е! И докато на политическия фронт две партии пожънаха почти едни и същи проценти, по време на извънредните парламентарни избори, от народната симпатия, синдикалистите пресметнаха, че 700 000 са работещите бедни. Други се заеха да връщат..

публикувано на 17.07.21 в 13:10