Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определени са носителите на наградите на община Ямбол по повод 24 май

Специализираната комисия по присъждане на наградите на община Ямбол в област „Образование и наука, спорт“ по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, определи кои са носителите на отличията тази година.

Съгласно чл. 19.3 от Правилника за наградите и отличията на община Ямбол награда на името на Ради Иванов Колесов получава в категория „Начален етап“ Галя Стойкова Славова, старши учител начален етап в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В „Прогимназиален етап“ е наградена Ирина Иванова Желева, старши учител по музика в ОУ „Любен Каравелов“.

В следващата категория – „Гимназиален етап“ от комисията е отличена Добринка Боянова Чолакова, старши учител по физическо възпитание и спорт в ПМГ „Атанас Радев“.

В категория „Педагогически специалисти с ръководни функции“ наградата получава Пепа Господинова Георгиева, директор на ДГ „Слънце“.

За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката комисията оцени професионалните качества на всички предложени специалисти, които заслужават награда, но не успя да вземе единодушно решение и награждава само с грамота Елена Цветкова Атанасова, старши учител по български език и литература в Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“, за Кирил Димитров Драгов, старши учител по философия в в ЕГ „Васил Карагьозов“, Галина Христова Светичкова, старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Атанас Радев“, Стоянка Димова Чалъкова, старши учител начален етап в ОУ „Любен Каравелов“, Виолета Желязкова Ангелова, начален учител в ОУ „Йордан Йовков“, Атанас Милчев Караманов, старши учител по изобразително изкуство в ОУ „Христо Смирненски“, Антоанета Трендафилова Иванова, старши учител по информатика и информационни технологиив ПГ „Васил Левски“, Живка Динева Костадинова, старши учител по математика в ОУ „П. Р. Славейков“, Мария Атанасова Иванова, старши учител в ДГ „Пламъче“.

За преподавателски или научен екип е отличен педагогическият колектив на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.

Съгласно чл. 22, ал. 6 от Правилника за наградите и отличията на община Ямбол Почетен знак „Герб на община Ямбол“ в областта на образованието получават Елена Николаева Момчилова, старши учител по английски език в ЕГ „Васил Карагьозов“, Божана Христова Георгиева, старши учител в подготвителна група в ОУ „Николай Петрини“ и Таня Атанасова Георгиева, старши учител начален етап в ОУ „П. Р. Славейков“.

В сферата на културата с „Герб на община Ямбол“ се удостояват писателката Денка Илиева и Вокална група „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“ - Ямбол. Това реши Специализираната комисия по присъждане на наградите в област „Изкуство и култура“ по повод 24 май.

Отличията ще бъдат връчени на празничната церемония, която ще се проведе пред Народно читалище „Съгласие-1862“ от 10:00 часа на 24 май.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кой кой е около двете фракции на ДПС в региона

Лятото си отива, но жегата в България, поне в политическо отношение, остава. Втора седмица вече въпросът след разкола в ДПС кой и как ще участва в седмите поред извънредни парламетарни избори, броди из България.  Към неяснотите около регистрацията..

публикувано на 04.09.24 в 17:57

Утре празнуват носителите на имената Захари и Елисавета

53-ма представители на силния пол, носители на името Захари и с настоящ адрес в община Стара Загора, ще празнуват своя имен ден утре, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.  На 5 септември църквата почита паметта на Св. пророк Захарий и Св...

публикувано на 04.09.24 в 16:56

Изграждат ново кръстовище на околовръстния път в Казанлък

Започна изграждането на ново кръстовище на Подбалканския път в района на околовръстното шосе на Казанлък. То трябва да позволи по-добра и безопасна свързаност на района около Индустриалната зона и селата южно от Града на розите. Заместник-кметът..

публикувано на 04.09.24 в 16:53

Задържаха двама мъже за хулиганство и отправяне на обиди спрямо полицейски служители

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми двама мъже  - на 34 г., и 33 г., за това, че на 02/03 септември 2024г. в гр. Гълъбово, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения..

публикувано на 04.09.24 в 15:57

Старозагорският куклен театър открива с премиера новия творчески сезон

Новият творчески сезон на Старозагорския куклен театър започва с премиерата на „Рибарят и златната рибка“.  Режисьорът Цвети Пеняшки е създал сценичен вариант на класическата приказка  по текстовете на Александър Пушкин и Братя Грим, който много..

публикувано на 04.09.24 в 15:50

Горски педагози учат децата да опазват горите

Горски педагози от „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен участват в 18-тия Европейски Конгрес по горска педагогика, чийто домакин тази година е България. Събитието се провежда от 2 до 5 септември на територията на Учебно-опитно горско..

публикувано на 04.09.24 в 15:46
Проф. Николай Овчаров

Олтар за кървави жертвоприношения откриха при разкопки на Перперикон

Два олтара са били открити при проучвателни дейности, които протичат в мегалитното светилище Перперикон. Един от тях по всяка вероятност е бил използван за кървави жертвоприношения. Находката е установена преди броени дни, култовото съоръжение е..

публикувано на 04.09.24 в 15:39

Засилен контрол по пътищата в Старозагорско

Съвместна специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол" се проведе днес на път I-5, околовръстен на Стара Загора. В нея взеха участие служители от ОДМВР-Стара Загора, ИА „Автомобилна администрация“, Агенция„Пътна инфраструктура“,..

публикувано на 04.09.24 в 15:37

Десетки старозагорци поискаха достъп до електронното си здравно досие

Информационна кампания за популяризиране на електронното здравно досие и приложението еЗдраве се провежда от днес в редица областни градове на страната. Целта е да се разясни как всеки човек може да получи улеснен персонализиран достъп и възможностите,..

публикувано на 04.09.24 в 14:35
доц. Атанас Славов

Доц. Атанас Славов: Основната цел пред коалиция ПП-ДБ е да си върне доверието на над 100 хиляди избиратели

Основните приоритети след продължаването на коалиционното споразумение между „Да, България“ и останалите партньори в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, решението за което беше взето на Националния съвет вчера, са връщане на..

публикувано на 04.09.24 в 14:20