Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Определени са носителите на наградите на община Ямбол по повод 24 май

Специализираната комисия по присъждане на наградите на община Ямбол в област „Образование и наука, спорт“ по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, определи кои са носителите на отличията тази година.

Съгласно чл. 19.3 от Правилника за наградите и отличията на община Ямбол награда на името на Ради Иванов Колесов получава в категория „Начален етап“ Галя Стойкова Славова, старши учител начален етап в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В „Прогимназиален етап“ е наградена Ирина Иванова Желева, старши учител по музика в ОУ „Любен Каравелов“.

В следващата категория – „Гимназиален етап“ от комисията е отличена Добринка Боянова Чолакова, старши учител по физическо възпитание и спорт в ПМГ „Атанас Радев“.

В категория „Педагогически специалисти с ръководни функции“ наградата получава Пепа Господинова Георгиева, директор на ДГ „Слънце“.

За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката комисията оцени професионалните качества на всички предложени специалисти, които заслужават награда, но не успя да вземе единодушно решение и награждава само с грамота Елена Цветкова Атанасова, старши учител по български език и литература в Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“, за Кирил Димитров Драгов, старши учител по философия в в ЕГ „Васил Карагьозов“, Галина Христова Светичкова, старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Атанас Радев“, Стоянка Димова Чалъкова, старши учител начален етап в ОУ „Любен Каравелов“, Виолета Желязкова Ангелова, начален учител в ОУ „Йордан Йовков“, Атанас Милчев Караманов, старши учител по изобразително изкуство в ОУ „Христо Смирненски“, Антоанета Трендафилова Иванова, старши учител по информатика и информационни технологиив ПГ „Васил Левски“, Живка Динева Костадинова, старши учител по математика в ОУ „П. Р. Славейков“, Мария Атанасова Иванова, старши учител в ДГ „Пламъче“.

За преподавателски или научен екип е отличен педагогическият колектив на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.

Съгласно чл. 22, ал. 6 от Правилника за наградите и отличията на община Ямбол Почетен знак „Герб на община Ямбол“ в областта на образованието получават Елена Николаева Момчилова, старши учител по английски език в ЕГ „Васил Карагьозов“, Божана Христова Георгиева, старши учител в подготвителна група в ОУ „Николай Петрини“ и Таня Атанасова Георгиева, старши учител начален етап в ОУ „П. Р. Славейков“.

В сферата на културата с „Герб на община Ямбол“ се удостояват писателката Денка Илиева и Вокална група „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“ - Ямбол. Това реши Специализираната комисия по присъждане на наградите в област „Изкуство и култура“ по повод 24 май.

Отличията ще бъдат връчени на празничната церемония, която ще се проведе пред Народно читалище „Съгласие-1862“ от 10:00 часа на 24 май.


Още от категорията

Без случаи на коронавирус в Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол

41 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Положителни са 0,48 на сто от направените над 8400 теста. Няма открити нови случаи на Ковид-19 в Старозагорска, Хасковска, Сливенска и Ямболска област. 1746 са хоспитализираните, от..

публикувано на 20.06.21 в 10:21

В Сливен започва детският фестивал „Сцена под Сините камъни“

За четвърта поредна година бе открит Националният детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ в Сливен, организиран от Народно читалище „Зора - 1860“. В трите фестивални дни на сцената на най-старото сливенско читалище ще се изявят..

публикувано на 19.06.21 в 13:55

Днес Националната гвардейска част представя церемония-спектакъл "Искри" в Ямбол

Днес (19 юни), в 19:00 часа в Ямбол ще започне едно невероятно зрелище - церемония-спектакъл „Искри“ на Национална гвардейска част. Атрактивната програма е подготвена от българските гвардейци по повод 70-годишнината на Авиобаза „Безмер“ и Деня на Ямбол...

публикувано на 19.06.21 в 12:36

Отличените ученици в конкурса за рисунка, графика и макет, посветен на Деня на Ямбол, бяха наградени в Безистена

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ бяха наградени победителите в конкурса за рисунка, графика и макет „Ида от древността, отивам в бъдещето“, организиран от Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо..

публикувано на 19.06.21 в 10:57
Радио Стара Загора, архив

Възстановено е движението по път II-66 Чирпан - Стара Загора

Вече е възстановено е движението по път II-66 Чирпан - Стара Загора, след Стара Загора в посока Ракитница, съобщиха от АПИ. То бе спряно поради възникнало по-рано днес ПТП между два товарни автомобила, а трафикът бе пренасочен по обходни маршрути.    При..

публикувано на 18.06.21 в 16:50

Без проблеми и без анулирани работи премина НВО в Стара Загора

На проведеното днес национално външно оценяване (НВО) по математика в област Стара Загора се явиха 2751 ученици от седми клас и 2137 ученици в десети клас, съобщи за Радио Стара Загора Милена Йолдова, председател на Комисията за организиране и..

публикувано на 18.06.21 в 16:40

Пътна полиция започва акция насочена към детската безопасност в област Хасково

В цялата Хасковска област започва акция на Пътна полиция, която ще бъде насочена за запазване на децата на пътя. Контролът няма да е само около училищата, а и в малките населени места. На помощ на КАТ ще се включат и от Охранителна полиция, каза..

публикувано на 18.06.21 в 16:26

Трета юнска акция за безвъзмездно кръводаряване се проведе в Стара Загора

Трета акция за безвъзмездно кръводаряване се проведе в Стара Загора. Тя се проведе тази сутрин в сградата на сдружение „Самаряни“.  20 души дариха кръв в инициативата, която продължава до края на месеца под мотото „Сподели силата си, дари кръв“,..

публикувано на 18.06.21 в 15:43

154 са свободните места за първокласници в Стара Загора след второто класиране

Резултатите от второто класиране чрез електронната система за прием на заявления за постъпване в първи клас през учебната 2021/2022 година в Община Стара Загора бяха обявени днес. Бъдещите ученици могат да бъдат записани в съответното учебно заведение..

публикувано на 18.06.21 в 15:29

Продават болницата в Раднево за 200 хил. лева

Да бъде открита нова процедура за приватизация на общинската болница в Раднево "Д-р Димитър Чакмаков", като минималната продажна цена бъде намалена от 682 000 на 200 000 лева. Това решиха общинските съветници на проведената снощи извънредна общинска сесия...

публикувано на 18.06.21 в 13:45