Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири общински дружества на Стара Загора отчитат загуби

Община Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Четирите общински търговски дружества на Стара Загора „Обредни дейности“, „Мересев“, „Автобусни и тролейбусни превози“ и „Автосервиз на здравни заведения" са на загуба за изминалата 2020 година. Това стана ясно на днешното съвместно заседание на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика след приемането на годишните отчети на общинските дружества. Това съобщи за Радио Стара Загора Димитър Чорбаджиев, председател на комисията и добави, че с най-големи задължения е „Автобусни и Тролейбусни превози“ с 897 хил.лева.Останалите дружества са със около 40 хиляди лева загуби на всяко от тях.

"За момента тези загуби се трупат и скоро ще трябва да ги покрие бюджетът на Община Стара Загора. Смятам, че трябва в много спешен порядък да се вземат за някои от дружествата и по-крайни решения - дали имаме нужда от тях, изключвайки тези, които извършват социална дейност", коментира Чорбаджиев. 

" „Обредни дейности“ работи на загуба от 6-7 години и трябва да бъде преструктурирано. Ще започнат разговорите по тази тема как точно ще се случи това.Най сполучливото решение ще бъде да стане общинско предприятие, което да извършва празничните ритуали, а за тъжните ще се търсят други варианти.", каза още Чорбаджиев.

Той припомни, че на предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде избран нов управител на "Мересев". 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Марица" при "Капитан Андреево"

Ограничено е движението по магистрала "Марица" при пътен възел "Капитан Андреево" в посока ГКПП "Капитан Андреево" поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по пътните връзки на пътния възел и се регулира от..

публикувано на 04.07.24 в 10:03

Старозагорски фармацевти излязоха на мълчалив протест

Около 20 фармацевти се събраха на протест пред Здравната каса в Стара Загора тази сутрин. Те са срещу предложеното изменение на Наредба 4 за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти. С надписи „справедливост и..

публикувано на 04.07.24 в 10:00

200 дка предимно широколистни гори са изгорели в Старозагорско

Около 200 дка предимно широколистни гори са изгорели при пожари от началото на този пожароопасен сезон на територията на Държавното горско стопанство в Стара Загора. "През миналата седмица при пожар в село Помощшник на територията на нашето..

публикувано на 04.07.24 в 09:54

Почти без валежи и по-топло време днес

Днес ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно Рило-Родопската област, ще има валежи, в отделни райони придружени от..

публикувано на 04.07.24 в 06:15

Смениха областните управители на Стара Загора и Ямбол

С решение на правителството са назначени седем нови областни управители – на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол , като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността, информират от пресцентъра на..

публикувано на 03.07.24 в 18:51
Стадион

Засилен граждански контрол върху случващото се в ПФК "Берое" обсъждаха на среща в Община Стара Загора

Първите консенсусни стъпки за преодоляване на кризата в Детско-юношеската школа на „Берое“ набелязаха на среща днес всички заинтересовани страни. На разговора в зала 2 на Община Стара Загора, който се проведе по покана на кмета Живко Тодоров,..

публикувано на 03.07.24 в 17:30

Близо 10 хиляди малки пъстърви бяха пуснати в реките на Сливенската планина

Близо 10 хиляди малки пъстърви бяха пуснати в реките на Сливенската планина. Зарибяването на планинските реки на територията на Държавно горско стопанство – Сливен се прави за трети път. Кампанията е по инициатива на Югоизточното държавно предприятие и..

публикувано на 03.07.24 в 17:26

Община Стара Загора има готовност да обезщети собствениците на земи в "Бедечка"

Община Стара Загора има готовност с процедурата по обезщетяване на собствениците на земи в парк „Бедечка“, съобщават от общинския пресцентър. Това стана известно днес по време на среща с представители на сдружението „Запазете Бедечка“ и общинското..

публикувано на 03.07.24 в 17:23

Фармацевти и собственици на аптеки в Ямбол излязоха на протест

Фармацевти и собственици на аптеки в Ямбол затвориха обектите и се събраха пред сградата на Регионалната здравна  в знак на протест срещу предложеното  изменение на Наредба 4 за условията и реда на предписване на отпускане на лекарствени продукти...

публикувано на 03.07.24 в 17:22

Държавен куклен театър Стара Загора с две постановки на „Шарено петле“

И тази година Старозагорският куклен театър ще вземе участие в VII издание на Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“,  Плевен с две постановки- за деца и за възрастни. „Банкови кризи и наказания“ от Жан-Пиер Мартинез, реж...

публикувано на 03.07.24 в 14:59