Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

236 нарушения за седмица са установили служители на "Пътна полиция" в областта

Снимка: Радио Шумен

На територията на област Стара Загора в периода 10 – 16 май са проверени 464 товарни автомобила и 26 автобуса. Констатирани са общо 236 нарушения на водачите на тези превозни средства, каза за Радио Стара Загора началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Бончо Славов. Контролът е по линия на полицейска операция ROADPOL, която се провежда на територията на Европейския съюз. 

Това е втората акция от началото на 2021 година. Най-често констатираните нарушения са за превишаване на допустимата скорост на движение, като са съставени 67 нормативни документа. За неизползването на обезопасителни колани са санкционирани 37 водачи. Установени са технически неизправности при 21 превозни средства, като три са спрените да продължат движение. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министър Тахов: Стопаните, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите, както в района на Воден така и в цялата страна, ще получат подкрепа, заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района.  До две седмици на базата на..

публикувано на 23.07.24 в 15:10

Хотелиери и ресторантьори са заплашени от фалит заради цените на тока

Цената на тока за бизнеса достига 1500-2000 лв. за мегаватчас, което застрашава работата на сектора, алармират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в писмо до министъра на туризма Евтим Милошев.   Т ова изправя ресторантьори и..

публикувано на 23.07.24 в 15:00

Около 700 безработни могат да участват в дейности по преодоляване на щетите от огъня

Около 700 безработни ще могат да се включат в дейности, свързани с гасенето на пожарите и преодоляване на нанесените от огъня щети в засегнатите общини. Това съобщиха от МТСП.  Средствата за сформирането на аварийните екипи в размер на 3,4 млн. лв. са..

публикувано на 23.07.24 в 13:41

Хранителна банка "Верният настойник" заработи в Стара Загора

Хранителна банка "Верният настойник" отвори свой клон в Стара Загора. За целта е ремонтирано  помещение от близо 80 кв. метра в кв. Казански. То е отдадено от Общината безвъзмездно за 3 години. "Около 5 месеца отне подготовката на помещението, за..

публикувано на 23.07.24 в 13:00

Физическа активност, футбол и игри в училищните дворове през лятото в Стара Загора

И през лятната ваканция малки и големи старозагорци с афинитет към физическия атлетизъм и здравословния живот могат да се възползват от спортните зони в училищните дворове. Това стана възможно със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тя..

публикувано на 23.07.24 в 12:32

Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество

Ректорите на Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество Проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и господин Изет Закери - ректор на университет „Майка Тереза" в Скопие се..

публикувано на 23.07.24 в 10:44

Мъж е с опасност за живота след токов удар

22-годишен мъж е с опасност за живота в следствие на токов удар. От пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора съобщават, че снощи около 20:40 часа на спешния телефон 112 е получен сигнал за лице пострадало от токов удар в павелбанското село Тъжа.  На място е..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН...

публикувано на 23.07.24 в 10:09

Как вървят ремонтите в Стара Загора?

Започва ремонтът на 66-а детска градина „Детски рай“ градина в Стара Загора. Той се забави заради обжалване на един от изпълнителите. ВАС отсъди в полза на Община Стара Загора и до дни изпълнението ще бъде в ход. Това съобщи в ефира на Радио..

публикувано на 23.07.24 в 09:09

Предупреждение за интензивни дъждове е в сила за днес в страната

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник. Предупреждението е в сила за областите Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Габрово, Ловеч,..

публикувано на 23.07.24 в 07:27