Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев:

Преминаване на газ и фонд за компенсиране на миньорите са стъпките за трансформиране на енергетиката в региона

Георги Кадиев
Снимка: БГНЕС

Преминаване на газ и създаване на фонд, който да покрие за известен период заплати на миньорите са част от нещата, които предвиждам да се случат, ако бъда избран за депутат от Старозагорски регион", това каза за Радио Стара Загора водачът на листата на Коалиция "БСП за България" в Стара Загора Георги Кадиев, лидер на Гражданска платформа "Нормална държава".

Възможност е създаването на фотосоларен парк, като част от акциите му да се дадат като компенсации на работещите в региона. По наши разчети трансформацията на комплекса "Мини Марица Изток" на възобновяема енергия е на стойност около 1,5 млдр.лв. А основната инвестиция трябва да е от Зелената сделка, подчерта Кадиев.

Той е категоричен, че има време за преминаването на газ и ако стане депутат от Старозагорски регион ще лобира за това.

"Моята цел в предстоящите избори е лявото да направи по-добър резултат във всички области. Стремежът ни е първо да покажем на хората от Стара Загора какво са правили досегашните управляващи, да изчистим вредните корупционни практики заради силната енергетика в Старозагорски регион, и да намерим решение за проблема с Маришкия басейн", допълни Георги Кадиев. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Сливен

48 деца се натровиха в детска градина в Сливен

48 деца от детска градина „Елица" в Сливен са установени с хранително отравяне. Едно от децата е в Инфекциозно отделение, на вливки, но в стабилно състояние , съобщи директорът на детската градина Надя Стоянова. Информaцията е на коресподента ни Стоян..

публикувано на 10.05.24 в 19:07

Унищожиха стара граната в старозагорското село Памукчии

Стара ръчна граната е обезвредена в старозагорското село Памукчии, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната. Специализиран екип от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора е..

публикувано на 10.05.24 в 16:35
ГПЧЕ

Национално състезание по френски език с първо издание в Стара Загора

Първото национално състезание по френски език – Франсиада , ще се проведе на 11-и май в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. За участие са се записали 25 ученици от пет града , разпределени в три възрастови категории.  Самият изпит е в две части –..

публикувано на 10.05.24 в 16:19

"Крушата Рагаца" на Станислав Стратиев

Малките актьори в една от най – младите школи по актьорско майсторство в Стара Загора, DoT Theatre,  имат своите не една, а две премиери – на 12-и май от 17 и от 19 часа в Кукления театър . Постановката се нарича „Крушата Рагаца“, по повестта на..

публикувано на 10.05.24 в 16:10
Трудова борса срещна за втори път работодатели с енергетици в Стара Загора

Заплати между 2500 - 3500 лв. очакват съкратените енергетици от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3"

Заплащане между 2500 лв и 3500 лв. месечно очакват да получават първите съкратени енергетици от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3". Подобни нагласи засегнатите от енергийния преход са изразили в допитване, проведено от синдикалните организации. Това..

публикувано на 10.05.24 в 16:07

Защо има недостиг на кадри в туризма?

Необходими са законодателни промени и повече усилия от страна на туристическия бранш у нас, за да се задържат кадрите и да работят по специалността си. Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора Антони Илиев, директор на Професионална гимназия..

публикувано на 10.05.24 в 16:00

Отборът на СУ "Железник" спечели общинския кръг на състезанието "Млад огнеборец"

Отборът на СУ „Железник“ стана победител в общинския кръг на традиционното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ – Стара Загора. Надпреварата, която се проведе на лекоатлетическата писта над стадион „Берое“ беше белязана от..

публикувано на 10.05.24 в 15:02
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

В училища с имена на старозагорски поети и писатели отбелязват 11 май

Ученици от пет старозагорски училище ще се включат в своеобразен поход по случай 11-и май - денят, в който православната църква почита Св. Св. Кирил и Методий. Учебните заведения носят имената на поети и писатели, родени в града. Изявени възпитаници..

публикувано на 10.05.24 в 15:01

Четиридневна работна седмица: експеримент или тренд

Все повече западният свят възприема модела на четиридневна работна седмица. Смята се, че подобна промяна води до по-добър баланс между заетостта в офиса и личния живот. На този фон обаче се чуват и противоречиви мнения, доколкото експерименталната мярка..

обновено на 10.05.24 в 13:44

Жена е с опасност за живота след катастрофа край село Могила

54-годишна жена е с опасност за живота след вчерашната катастрофа край старозагорското село Могила.  По първоначална информация инцидентът е възникнал между 2 леки автомобила около 15:15 часа на 9 май, управлявани от 55-годишен мъж и 32-годишен мъж...

публикувано на 10.05.24 в 13:36