Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Колев: Привличането на вратар и централни защитници ни е приоритет

Петър Колев
Снимка: Георги Димитров

Привличането на вратар и централни защитници е приоритет в селекцията на "Берое". Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора наставникът на "Берое" Петър Колев. „Смятаме, че на другите позиции ще се справим, с изключение на позицията на още един външен полузащитник. Там обаче имаме почти готов вариант. Името обаче ще обявим когато футболният съюз обяви някакви правила за следващия сезон, регламента, колко чужденци могат да играят извън Европейския съюз“, обясни той.

„Генади Ганев ще остане. Изборът на този пост обаче е изключително труден. Търсим всекидневно, водим преговори, имаме набелязани хора, чакаме да се случат нещата. Смятаме, че изборът ни за първи вратар ще бъде добър. Иван Гошев също ще получи своя шанс за изява, ще бъдат поставени в конкурентна среда“, допълни Петър Колев.

Той коментира и раздялата с общо 13 състезатели, част от които привлечени в тима през последния сезон. „Аз и преди два дни казах – не бива да се допуска повече това нещо - да се оставят толкова играчи да нямат договори, с неяснота за бъдещето. Вярно е, че малко беше по-голяма бройката на чужденците, отколкото трябва. Трябваше да се разделим с някои, но това не е някаква чистка. Нещата станаха от само себе си. Хора, които не бяха щастливи тук и го виждах че не са. Други, които бяха проблемни. Съвкупността от всички тези неща доведе до напускането на толкова играчи“, заяви наставникът на старозагорци.

Промени бяха направени и в треньорския щаб. „Разговаряхме с Ивко Ганчев и преценихме, че ще е по-добре да ми е първи помощник. Затова привлякох Стоян Ставрев като треньор на вратарите. Той като бивш футболист на Берое е запознат с обстановката, с града, смятам, че в това отношение избора ми е правилен. Познавам Емануил Луканов от доста време, заедно завършихме и последния курс за Пролиценз в София. Знам, че има добри познания в областта на кондиционната подготовка. Той е млад човек, който има съвременния виждания за това как трябва да протича една подготовка, особено в кондиционен аспект. Ще ни е изключително полезен в това отношение“, разясни Петър Колев.

Първата тренировка на тима за новия сезон ще бъде на 17 юни. „Първите 8-9 дни ще сме тук в Стара Загора, след това заминаваме на лагер в Банско. Там ще останем две седмици. Останалата част от подготовка ще бъде отново в Стара Загора. По всяка вероятност в Стара Загора ще изиграем две контроли – първата и последната, в Банско ще изиграем четири“, разкри наставникът.

Цялото интервю на Светлана Димитрова с Петър Колев чуйте в прикачения звуков файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Грации от „Берое“ релаксираха в Гърция

Гимнастичките от СКХГ „Берое“ през този месец водят тренировъчен процес за поддържане на форма. В занятията участват възпитаничките на клуба, които в момента не са на почивка с родителите си. „До 23-30 август очакваме всички да бъдат в залата“,..

публикувано на 06.08.24 в 14:13

Три титли извоюва клуб „Траяна колоездене“ в триатлона

През следващата седмица в Австрия предстои силен турнир по колоездене. Надпреварата е в продължение на четири дни и включва пет етапа. „Ще участваме с четирима състезатели“, съобщи за радио „Стара Загора“ Мартин Гарчев, треньор на клуб „Траяна..

публикувано на 05.08.24 в 15:56

Живко Петков ще участва в „Мистър Олимпия“

На 11 и 12 октомври в Лас Вегас ще бъде проведен турнирът „Мистър Олимпия“. В най-авторитетното състезание по културизъм ще участва и старозагорецът Живко Петков. Това бе обявено на среща в Община Стара Загора, на която присъстваха кметът..

публикувано на 05.08.24 в 15:06

Живко Желев: Загубихме тежко първия си мач в Съединение

"Загубихме тежко първия си мач в началото на първенството. За мен това бе пълна катастрофа. Визирам представянето ни срещу "Гигант" в Съединение. Нямам идея защо така се получиха нещата, но се надявам бързо да се върнем на правилния път. Предстои..

публикувано на 05.08.24 в 11:33

Кризата в щангите продължава

В следващите дни на подиума на Олимпиадата в Париж ще излязат участниците във вдигането на тежести. „Нашите състезатели са добре подготвени“, коментира пред радио „Стара Загора“ Стоян Добрев, треньор на националите Валентни Генчев и Габриел..

публикувано на 02.08.24 в 14:38

В клуб „Георги Вангелов“ се подготвят за важни домакинства

На 8 септември в Раднево ще бъде проведен традиционния турнир по народни борби „Крилат Димо“. Състезанието се провежда на трева, схватката е до туш, а при равенство започва точкуване. „От клуба ни всички ще участват, от деца родени през 2017..

публикувано на 01.08.24 в 11:00

В „Център Голд Степ“ продължават подготовката

В старозагорския клуб за спортни танци „Център Голд Степ“ продължават подготовка и през летните месеци. В този период обаче дейността е по-ниска в състезателен аспект, а първите стартове ще бъдат през есента. „Децата имат нужда от почивка,..

публикувано на 31.07.24 в 15:09

Митко Илиев: Предстоят ми още състезания и се надявам на нови титли

На пресконференция в Община Стара Загора ММА боецът във версия муайтай Митко Илиев бе награден със специален плакет от кмета на Стара Загора, Живко Тодоров. "Благодаря за вниманието към мен. В началото на юли станах световен шампион за аматьори във..

публикувано на 31.07.24 в 07:59

Клуб „Торнадо“ приключи сезона с турнир в Албена

Няколко представители на старозагорския клуб „Торнадо“ участваха в международна спартакиада по тенис на маса в курорта Албена. Край зелените маси застанаха тенисисти от България, Молдова, Румъния, Турция и Израел във възрасти 30-39, 40-49,..

публикувано на 29.07.24 в 14:09

Първо ново попълнение за баскетболния "Берое"

Мартин Русев е първото попълнение в мъжкия отбор на баскетболния "Берое" за новия сезон , съобщиха от клуба. Той е на 20 години, висок е 188 см и играе на позицията гард. Има мачове за ЦСКА в НБЛ, както и за всички формации от школата на "армейците"...

публикувано на 26.07.24 в 16:20