Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Училищен психолог:

Ученици с по-слаб успех са го повишили, а отличници са занижили оценките си през дистанционното обучение

Снимка: архив


От утре се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици от 5-и до 11-и клас. Това става със заповед на  служебния министър на здравеопазването проф. Стойчо Кацаров. 
При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. Това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50% от родителите, съгласувано с обществения съвет и прието от педагогическия съвет на съответното училище. 
Дистанционното обучение доведе до загуба на ритмика в живота на учениците. Това каза в ефира на Радио Стара Загора училищният психолог на ПМГ "Гео Милев" Стара Загора Дима Петкова. 
По думите ѝ адаптацията към нормалния учебен процес е индивидуална, но не по-малко от седмица. Интересен феномен се наблюдава по време на дистанционното обучение, уточни педагогическият съветник: ученици с по-слаб успех са го повишили, а отличници са занижили оценките си.
Цялото интервю можете да чуете в звуковите файлове.Още от категорията

В Раднево приеха декларации против промени в енергийния комплекс "Мини Марица-изток"

Общинският съвет на Раднево гласува две декларации, в които изразява несъгласие с евентуалното преместване на седалището и управлението на „Мини Марица-изток“ от Раднево в София и се обявява против идеята за изграждане на инсталация за изгаряне на..

публикувано на 27.01.22 в 18:49

Свикват извънредно областния медицински съвет в Стара Загора

Свикват извънредно заседание на областния медицински съвет в Стара Загора след протеста на работещи в заведенията. Това стана ясно след среща на представител на пострадалите от мерките бизнеси и областния управител Наско Василев. На заседанието..

публикувано на 27.01.22 в 17:21

Наградиха ученици спрели обирджия в Сливен

Областната дирекция на МВР Сливен награди с почетни плакети петимата деветокласници, които предотвратиха опит за грабеж над възрастна жена миналата седмица в центъра на града. Нападателят – 21 годишен мъж от село Тополчане бе разкрит от полицията в..

публикувано на 27.01.22 в 16:47

Областният управител на Стара Загора разговаря с протестиращи ресторантьори

В късния следобед областният управител на Стара Загора проф. Наско Василев прие група от протестиращи хотелиери и ресторантьори от областния град, събрали се на мирна демонстрация пред сградата на Областна администрация. От бранша се обявиха против..

публикувано на 27.01.22 в 16:32

БСП в Стара Загора не се разпада

БСП в Стара Загора не се разпада. Наясно сме с проблемите в партията и в организацията. Това коментира общинският лидер на социалистите Валентина Бонева, след като по-рано днес на пресконференция ц ялата партийна организация (ОПО) „Родина“ обяви, че..

публикувано на 27.01.22 в 16:05

ОбС - Стара Загора настоява за яснота за намерението за изграждане на инсталации за оползотворяване на отпадъци в Източномаришкия басейн

Общинските съветници в Стара Загора подкрепиха предложението за приемане на обръщение във връзка с намерението за изграждане на инсталации за изгаряне на отпадъци на територията на Източномаришкия басейн. Обръщението е до премиера и членове на..

публикувано на 27.01.22 в 15:42

126 семейства от Ямбол са получили еднократна финансова помощ при раждането на дете

През 2021 година Община Ямбол е подпомогнала 126 семейства по Наредбата за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ за стимулиране раждането на деца в Ямбол. Общият финансов ресурс е в размер на 53 300 лв. Наредбата е..

публикувано на 27.01.22 в 15:11

Проф. Наско Василев: Готов съм да се срещна с представители на протестиращите ресторантьори

Новият областен управител на Стара Загора проф. Наско Василев изрази готовност да се срещне с представители на Сдружението на заведенията, които в този час организират протест в Стара Загора. Недоволството на бизнеса е насочено срещу новите..

публикувано на 27.01.22 в 15:05
Парк

Вандали хвърлиха пейка и дунапрен в езерото в старозагорския парк „Артилерийски"

Поредна вандалска проява в Стара Загора беше установена от служители на звено „Озеленяване и комунални дейности". Посегателството е извършено върху парковата мебел в парк „Артилерийски". Във водите на японското езерце са хвърлени пейка и дунапрен, които..

публикувано на 27.01.22 в 14:44
Живко Тодоров

Велоалея ще свързва Тракийски университет с града, изготвя се проект

Проект за велоалеи и ново осветление в района на Тракийки университет към Стара Загора изготвя общинската администрация. Средствата за него са останалите неусвоени за изграждане на нова спортна зала 13 млн. и 600 хиляди лева, които служебното..

публикувано на 27.01.22 в 14:39
Подкасти от БНР