Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма „Ваканция 2021“ предлага забавни летни занимания за децата

За дванадесети пореден път Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Център за превантивна и психолого-консултативна дейност към Община Стара Загора организират лятна превантивна програма „Ваканция 2021“.

Тази инициатива предлага на децата възможности за полезно и приятно организиране на свободното време, информират от пресцентъра на Община Стара Загора. Традиционно ще се работи с деца от 8 до 18-годишна възраст, живеещи на територията на Община Стара Загора и пребиваващите през лятото в града, и техните родители. Членовете и обществените възпитатели от Комисията организират по свои идеи заниманията, с подкрепата на отговорни институции и организации, центрове и клубове, работещи с деца и за деца, доброволци, родители, учители, медии.

Целите на програмата са: повишаване сигурността на децата чрез широка, ранна и интензивна превенция на противоправното поведение на малолетните и непълнолетните през свободното им време на лято 2021;  изграждане на позитивни модели на отговорно поведение чрез популяризиране на доброто; промотиране на безопасен и здравословен и начин на живот; ангажиране  вниманието, както на деца в риск, с неустойчиво поведение и такива, които са будни и предпочитат пълноценно да организират ежедневието си през ваканцията.

Програмата се провежда в периода 21 юни – 24 юли 2021 г. Тя ще стартира с рисунка на асфалт на тема ,,Подай ръка на доброто“ в парк ,,Пети октомври“ и ще приключи на 24 юли (събота) с пикник за деца и родители около езерото ,,Загорка“.

Програмата ,,Ваканция 2021” предоставя безплатно пакет от 14 разнообразни инициативи за приятна и пълноценна ваканция на подрастващите в града. Нейното послание е: ,,Подай ръка на доброто”, каквото е мотото на цялостната превантивна работа на МКБППМН през 2021 г. Програмата включва интерактивни занимания и игри, демонстрации, викторина, състезание с велосипед, спорт и много забавления. Дейностите подпомагат успешното справяне с някои от задачите на развитието, които стоят пред подрастващите и чието решаване гарантира тяхната сигурност и безопасност.

Ще се работи в партньорство с ОДМВР, РДПБЗН, Пътна полиция, БЧК и БМЧК, РЗИ, ПИЦ по зависимости, СНЦ „Свят без граници“, Баскетболен клуб ,,Берое“, ПГМТТ ,,Н.Й. Вапцаров“

Изключително разнообразни са методите намерили място в Програмата. Една част от тях са: симулативни и ролеви игри; демонстрации, практически тренировки, спорт, състезание; работа с казуси, беседи, дискусии, викторини; методи за рефлексивна дейност – арт терапия, вербална и невербална комуникация, преосмисляне на ценностите.

Дейностите ще се водят при спазване на всички противоепидемични мерки. Водеща при утвърждаването на дейностите е възможността за провеждане на мероприятия на открито: парк „Пети октомври”; парк ,,Артилерийски“”; парк ,,Александър Стамболийски“, Античен форум, спортна площадка ПГМТТ,,Н.Й.Вапцаров“, игрище зад Централна поща, парк ,,Бедечка“ около езеро „Загорка“.

На база дългогодишен опит, планираните в програмата събития, съвременните методи и подходи гарантират създаване и поддържане на устойчив интерес, както и висока мотивация на децата за участие.

Записванията за участие са индивидуални с подписана от родител Декларация за информирано съгласие, на място, всеки работен ден от 16 до 17 часа с краен срок 18 юни.

За записване и повече информация:  телефон 042/ 605516; e-mail: szmk_vateva@abv.bg;  или в офиса на МКБППМН на адрес гр.Стара Загора, ул. „Свети Княз Борис” № 73(до Радио Стара Загора),



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Търговски обекти неправомерно върху общински терени

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти..

публикувано на 19.08.24 в 18:09

Ръководството на Община Стара Загора посрещна китайския посланик

Заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев посрещна делегация, водена от посланика на Китайската Народна Република у нас Дай Цинли. Делегацията гостува в града по покана на кмета Живко Тодоров, съобщават от пресцентъра на общинската..

публикувано на 19.08.24 в 17:42

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа. На място остават огнеборци и земеделски производители с тежка техника.  Заради силния вятър, съществува опасност от ново разпалване на вече загасени огнища.  Тепърва ще..

публикувано на 19.08.24 в 17:26

Ресторант и кафе-аперитив заели с маси общински терени без разрешение

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти август...

публикувано на 19.08.24 в 17:11
Снимката е илюстративна

Гасиха пожар между ямболските села Калчево и Победа

Пожар е избухнал този следобед между ямболските села Калчево и Победа. В гасенето са се включили и земеделски производители с тежка техника, към момента няма опасност огънят да засегне населени места. Пожарът се е разпространил на голяма,..

публикувано на 19.08.24 в 17:01

Няма заплаха за въвеждане на воден режим в област Стара Загора

Към момента няма тенденция и не се предвижда въвеждане на драстичен воден режим в област Стара Загора, в някои малки населени места е въведен частичен режим в определени часове от денонощието. Това съобщи на специална пресконференция областният..

публикувано на 19.08.24 в 15:36

Сдружение „Бъдеще за децата“ събира учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня

За втора поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ събират учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня. Това съобщи за Радио Стара Загора Невена Трифонова от сдружението.  Материалите ще бъдат събирани до 5..

публикувано на 19.08.24 в 14:33

Деца помагат на деца

Деца помагат на деца . Може би това е най-чистата форма на добротворство, която жители и гости на Стара Загора могат да срещнат на Кестеновата алея в Градската градина. Там, десетина малчугани предлагат изработени от тях картини, гривни,..

публикувано на 19.08.24 в 13:20
Румен Радев

Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

Президентът Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен министър-председател. Причина за това стана намерението на Кожарева да остави Калин Стоянов за вътрешен министър.  След изчитането на имената в новия служебен кабинет, Радев..

публикувано на 19.08.24 в 11:21

Спират водата в Стара Загора заради авария на главен тласкател

Във връзка със отстраняване на авария на главен тласкател между Ягода 2-ри и Ягода 3-ти подем  на   19.08.24 г.   ще има пълно спиране на водоподаването   за град Стара Загора, информират от ВиК- Стара Загора. От там предупреждават още..

публикувано на 19.08.24 в 11:20