Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел баня избра Царица Роза 2021 (снимки)

8
Снимка: Ивайло Илиев

Габриела Касева е Царица Роза – Павел баня 2021. Тя бе избрана след онлайн гласуване и спечели 1311 гласа. Нейна първа подгласничка стана Петя Дончева с 1205 гласа. Онлайн вотът отреди втора подгласничка на Царица Роза да бъде Цветелина Петрова, която получи 731 гласа. 
Новата Царица Роза бе коронясана лично от кмета на Павел баня Иса Бесоолу, който й подари и златно колие. Община Павел баня осигури за всички 12 участнички ваучери за спортно облекло и подарък – декоративна роза – символ на Долината и Павел баня. 
Съгласно приетия статут Царица Роза – Павел баня става представително лице на Общината до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2022 г. През това време тя може да придружава кмета Иса Бесоолу при гостуване на делегации и официални срещи у нас и в чужбина и да представя Павел баня на конкурса за избор на  Царица на долината на розите.
На церемонията в четвъртък вечер, за първи път в провеждането на конкурса Царица Роза, на сцената се качиха и кандидатите за Цар на минералната вода. Кой от шестимата претенденти за короната ще е получил най-голям брой гласове в онлайн гласуването, ще стане ясно в 12:00 часа в събота – 12.06.2021 г.
Гласуването за Цар на минералната вода започна в петък сутрин. За него Община Павел баня осигурява парична награда, а за всички кандидати – ваучер за спортно облекло. 

Фолклорни състави и огнено шоу ще направят петък вечер незабравима.

Последният празничен ден - 12-ти юни ще започне с откриване на Плувно лято 2021, последвано от коронясването на Царя на минералната вода.

С детско шоу, кулинарна изложба и базар ще продължи празненството. Празнично шествие и карнавални игри ще предхожда закриващия концерт на рок бандата „Фондацията”, която обединява и малки и големи почитатели на хубавата музика, ще бъде част от Празника на розата и минералната вода тази година. Кирил Маричков („Щурците), Иван Лечев („ФСБ”), Дони (Дони и Момчил), Славчо Николов (Б.Т.Р) и Венко Поромански (група „ТЕ”) ще съберат павелбанци и гостите на града на централния площад. В 20:30 часа легендите на българската музика ще изпеят едни от най-обичаните от поколения българи парчета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Велоразходка и рисувателно събитие в съботния ден

Пролетта е вече тук с пълна сила и всичко наоколо е зелено и красиво. За да се насладим максимално на приказната природа, на която можем да се радваме в Стара Загора, Творчески колектив "На улицата" организира опознавателна велоразходка, подходяща за..

публикувано на 26.04.24 в 15:46

Започват 52-те литературни дни „Южна пролет“ в Хасково

С изложба, посветена на 145 години от рождението на Александър Паскалев започнаха Литературни дни „Южна пролет“. Експозицията е посветена и на 20 години от учредяването на наградата „Александър Паскалев“. Община Хасково връчва всяка година високото..

публикувано на 24.04.24 в 11:34

Илюстрациите в детските книги

"По дрехите посрещат, по ума изпращат" е казал мъдрият ни народ, но в контекста на най-книжният месец от годината, април, ще си позволя да интерпретирам с " По корицата посрещат, по съдържанието изпращат". А корицата, обикновено е украсена с илюстрация,..

публикувано на 23.04.24 в 16:30

Изложба в Чирпан събира снимки на абитуриенти от 70-те до 90-те години

Община Чирпан организира изложба със снимки на абитуриенти от 70-те, 80-те и 90-те години. До 10 май си събират всеки желаещ може да предостави фотографии, запечатали уникални моменти на някогашните зрелостници. Изложбата ще бъде открита на 24..

публикувано на 22.04.24 в 13:17

Старозагорка е ушила знамето на Клисура в Априлското въстание

Стара Загора може да се гордее с много имена, посветили себе си на Отечеството – дали живота си за свободата и подчинили дейността си на просперитета ни като народ. Днес, много от тези имена са забравени или останали незаслужено неизвестни за днешните..

публикувано на 20.04.24 в 08:00

Млади радиолюбители разработиха проект за независимо електрозахранване на комуникациите при бедствия и аварии

В Световния ден на радиолюбителя - 18.04, ще ви срещнем с инж. Георги Воденичаров, преподавател в Професионалната гимназия по електротехника и технологии "Г.С. Раковски" в Стара Загора  и Мариян Вълчанов, ученик от 11 клас. Инж...

публикувано на 18.04.24 в 09:35

80 години от "Черния Великден"

На днешния 17 април се навършват точно 80 години от най-жестоката бомбардировка над София по време на Втората Световна война.  На 17 април 1944 година,  по обед,  350 американски бомбардировачи, придружавани от изтребители „Тъндорболт“ и „Мустанг“,..

публикувано на 17.04.24 в 07:05

Чирпанлия представлява старозагорци при изработването на Търновската конституция

  В Деня на Българската конституция ще си припомним за един от онези избраници, които имат честта да представляват своя край и съграждани при изработването на основния закон за дейност на възродената българска държава след Руско-турската освободителна война..

публикувано на 16.04.24 в 07:55

Деца помагат на деца

Деца помагат на деца – едва ли това е изненада за родителите, които възпитават добродетелност и емпатия у своите наследници. Извън семейството, фондация „Благотворител“ дава възможност на ученици от цялата страна да представят идея за..

публикувано на 14.04.24 в 11:45

Щъркели гостуват в градината на фотографа Александър Иванов

Александър Иванов един от най-разпознаваемите български фотографи . Художникът на светлината от години снима България от птичи поглед. Хиляди са кадрите му направени от мотоделтапланер и парапланер, намерили място в албумите му. След нашествието на..

публикувано на 10.04.24 в 12:13