Кестеновата алея в Стара Загора се превръща в безплатна кулинарна работилница

20 юли е наситена с празници дата . Освен Международен ден на шахмата, Световен ден на скачането е и Международен ден на тортата . Оказва се, че от едно десетилетие този юлски ден от календара е определен за любимото сладко изкушение . Най-напред..

публикувано на 20.07.21 в 18:40

Международният ден на шахмата отбелязваме днес

През 1966 г. по инициатива на Международната шахматна федерация /ФИДЕ/ 20 юли е обявен за Световен ден на шахмата. Датата съвпада с основаването на организацията през 1924 г. в Париж по време на Летните олимпийски игри. България е член на  ФИДЕ от..

публикувано на 20.07.21 в 12:04

Ученици съставиха пътеводител за забележителностите на Свиленград

Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград издадоха пътеводител, събрал най-популярните места за посещение и интересни факти за града на коприната.   За осъществяване на идеята за..

публикувано на 20.07.21 в 09:50

В природен парк „Сините камъни“ - 30% от биоразнообразието на България

Увеличава се интереса на туристите към природен парк „Сините камъни“ край Сливен, споделят Марияна Симеонова и Красимир Цуцов, експерти в парка. Те взеха участие в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Сливен, като припомниха, че на..

публикувано на 19.07.21 в 12:45

Една мечта за паметник на Левски се сбъдна

Днес, когато цялата страна чества 184 г. от рождението на най-светлата личност в нашата история Васил Иванов Кунчев Левски, ще Ви срещнем с деветдесет и три годишния Георги Милушев от Смолян. Повоът е - сбъдната му мечта – сам да направи паметник на..

публикувано на 18.07.21 в 11:22

.Човекът на Левски в село Златна ливада бил Христо Комитата

„Моят дядо Христо Димитров Комитата е бил най-близкият човек на Левски в с. Златна ливада. Няколко пъти дядо ми се е срещал с него и Левски се е крил в неговата къща, когато минавал насам или е идвал в Чирпан при Георги Данчов Зографина. Веднъж, когато..

публикувано на 18.07.21 в 07:05

Свиленград - град на коприната

Свиленград – град на коприната ще бъде новата експозиция на местния исторически музей, която се осъществява по проект, финансиран от Министерство на културата, съобщи за Радио Стара Загора директорът на музея в Свиленград Елена Митева.  За целта се..

публикувано на 16.07.21 в 11:39

Катя Митова-Ганева: Дай боже, всички да са като Марко Тотев

Резултатите от извънредните предсрочни парламентарни избори, за 46 Народно събрание, са тема за "гореща" дискусия. В жътвено време градските зевзеци на Стара Загора лаконично коментираха, че българите са и си остават "маркототевци." Историкът-общественик..

публикувано на 13.07.21 в 17:18

Турнето на Графа продължава с концерти в Сливен и Стара Загора

Следващите две спирки в лятното турне на Графа ще са крепостта Туида и Античният форум в Стара Загора. Специално подбрани песни, усещане за приказност заради локациите и ударен бийт, всичко това обещават организаторите за датите 15 и 18..

публикувано на 13.07.21 в 15:19

Избирателната комисия в Стара Загора почита българската шевица

Един от символите на българщината, въплътила в цветовете и фигурите си усещането на народа ни за света, законите, които го управляват и красивата ни неповторима природа - българската шевица е на почит сред членовете на Районната избирателна комисия на..

публикувано на 12.07.21 в 15:34