Лятна книговечер организират "Самаряни"

Под надслов „Хубаво е, че ме има!" на тревните площи до бадминтон игрищата в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) ще се проведе лятна книговечер на сдружение „Самаряни“. Домакините отправят покана към всеки, който иска да сподели удоволствието..

публикувано на 01.08.22 в 13:45
Гробницата в с.Мезек

Тракийската куполна гробница в Мезек - най-дългата на Балканския полуостров (Снимки)

  Село Мезек се намира на около 13 км югозападно от Свиленград. А Тракийската куполна гробница, датирана от IV.в.пр. Хр., е разположена в  могилата Мелтепе. И както се случва в повечето случаи, откриването ѝ става случайно. Така започва разказът на..

публикувано на 31.07.22 в 10:00

Малките "Мастър шефове” от Павел баня твориха шедьоври

Близо 30 деца се включиха в инициативата “Малките Мастър шефове”, която бе организирана от Община Павел баня под патронажа на Царя на минералната вода Валери Димитров и Царица Роза Ивелина Тотева. И тъй като тазгодината царица на цветята бе..

публикувано на 30.07.22 в 10:31

Клуб „Приятели“ отвори врати в Любимец

Лентата на новата придобивка бе прерязана от хората, пряко отговорни сградата на бившия Военен стол да се превърне в красив и удобен център, който да се посещава от граждани на различни възрасти, с различни интереси. Това бяха кметът Анастас Анастасов,..

публикувано на 29.07.22 в 10:39

Най-дългият алпийски тролей у нас е в Родопите

  Ако в тези горещи летни дни тръгнете към Пампорово или Смолян, пътят ви ще мине през кипрото градче Чепеларе, накацало по зелените склонове на р. Чепеларска, огрени от яркото слънце.   На около 2 км. преди градчето от ляво на вас, ако идвате от..

публикувано на 29.07.22 в 07:20

Потомък на оцелял в старозагорското клане пази спомени за юли 1877

 Датата 19-ти юлий 1877 г., денят на битката за Стара Загора, не случайно години наред се отбелязва и по стар стил на самия ден и по нов стил на 31-ви юли от старозагорци. “Българските опълченци влизат в бой за пръв път в  боевете за града, а по-късно..

публикувано на 27.07.22 в 16:29

Българката Розалина Попова дублира Моника Белучи в холивудска продукция

Тя се казва Розалина Попова и е една от най – красивите жени в България. А съвсем скоро влезе в ролята и на една от най – красивите жени в света, актрисата Моника Белучи. Мисис Бургас 2016 г. се превърна в двойничка на Моника Белучи в..

публикувано на 27.07.22 в 09:36

Здрав дух в здраво тяло

Ежедневно посетителите на старозагорски парк „Митрополит Методий Кусев“, по –известен като  Аязмото, могат да чуят музика и да видят спортуващи възрастни хора на площадката под Летния театър. Между 20 и 30 души е броят на членовете на спортното..

публикувано на 26.07.22 в 11:26

Техническият музей в Мюнхен отвори врати (фотогалерия)

Техническият музей (Deutsches Museum) - един от най-големите в света, разположен на остров в река Изар в Мюнхен, отвори врати в началото на юли. В мащабния ремонт, продължил цели 7 години, са инвестирани колосалните 750 млн. евро. Забележителна колекция..

публикувано на 24.07.22 в 09:35

Разходка с водни колела по Тунджа

  В тези горещи юлски, ако посетите Ямбол, можете да си подарите  приятна разходка по р. Тунджа с водно колело или с лодка с гребла. Трябва само да изберете цвета на колелото, защото всички са много приятни за окото, а лодките са… сини, сякаш отразили..

публикувано на 23.07.22 в 08:10