Девет вълнуващи заглавия влизат в конкурсната програма на кинофестивала „Златната липа” 2021

Петчленното международно жури на осмото издание на Международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“ 2021 ще оценява достойнствата на 9 филма, създадени  през последната година в Европа. Две от лентите са дебют на жени режисьори от Дания..

публикувано на 07.05.21 в 12:42
Никол Иванова и Александър Терзиев

Когато мечтите стават реалност

Срещаме Ви с двама кандидат-студенти, решили да продължат образованието си в чужбина. Това са Никол Иванова и Александър Терзиев от Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора. От тази есен Никол ще изучава „Биомедицински науки“..

обновено на 06.05.21 в 16:45

Десислава Моралес: „Любовта е всичко!“

Десислава Моралес е актриса, майка на две деца, съпруга и какво ли още не. Ежедневието ѝ е динамично, изпълнено с много работа, но тя го определя, като удоволствие. Десислава е обвързана с Америка, понеже съпругът ѝ е американец, роден в Калифорния. Но..

публикувано на 06.05.21 в 11:52
Музей на бойната слава в Ямбол

Цепелин от времето на ПСВ могат да видят посетителите в Музея на бойната слава

Цепелин от времето на Първата световна война могат да видят посетителите в Музея на бойната слава в Ямбол, каза за Радио Стара Загора директорът полк. Георги Вардаров в навечерието на Гергьовден – Ден на храбростта и празник на българската армия. Сред..

публикувано на 05.05.21 в 08:59
Орлин Павлов

Орлин Павлов: Пандемията е прекрасно време за правене на деца

Обичаният от всички изпълнител Орлин Павлов сподели за Радио Стара Загора, че появата на неговата дъщеря Елизабет го е научила да бъде по-отговорен, по-съобразителен, какво казва и как го казва . С появата на детето човек разбира, че вече не той е..

публикувано на 04.05.21 в 13:50
Община Стара Загора

Райска птица е символ на Стара Загора

Древните гърци вярвали, че Фениксът се храни с утринна роса и пее толкова божествено, че Аполон спира колесницата си, за да послуша песента на птицата. Гласът й ставал плътен, а песните й тъжни, преди да се настани в гнездото от клонки, канелени пръчици..

публикувано на 04.05.21 в 11:25

Изложба и концерт посветени на джаза в Димитровград на 3 май

През Великденските празници за гражданите и гостите на Димитровград е подготвена красива програма от изложба и концерт на открито, информират от община Дичмитровград. На 3 май от 12 ч.в Изложбена зала "Асен Крайшников" ще бъде открита документалната..

публикувано на 03.05.21 в 11:11

Художничката Мария Колева: Яйцето символизира живот

Весели великденски фигури в пъстри цветове красят центъра на Любимец. По създадена вече традиция от няколко години пл. „Трети март“ се декорира с великденски яйца, които създават празнично настроение за жителите и гостите на града. Тази година, поради..

публикувано на 02.05.21 в 10:19

Момче от "Наблюдавано жилище" - Стара Загора постигна мечтата си за собствен дом

Сдружение "Самаряни" отбеляза 11 години от разкриването на услугата "Наблюдавано жилище". Чрез нея през този период подкрепа са получили 53 лица – 34 младежи и 19 девойки. От тях 41 са израснали в социални институции, а 12 са били отглеждани в семейна..

публикувано на 03.05.21 в 14:25

Претендентките за Царица роза на среща с кмета на Казанлък

21 казанлъшки абитуриeнтки, кандидатки за короната на Царица Роза 2021, се срещнаха за първи път днес с Кмета Галина Стоянова в Зала 6 на Община Казанлък. „Гответе се за красив празник, за розобер, за шествие... Надяваме се на добро време, за да проведем..

публикувано на 29.04.21 в 17:59