Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Болярово започват ремонти на улици и читалища

4
Община Болярово
Снимка: Емил Енчев

Ремонти на улици и читалища за над 2 млн. лв ще бъдат извършени в част от селищата и в административния център на община Болярово до края на годината. Средствата са осигурени от Държавен фонд „Земеделие и „МИГ- Елхово – Болярово“. 

Зам.-кметът Нина Терзиева уточни, че  по проект за над 1,2 млн. лв ще бъдат рехабилитирани улици в Болярово и в 7 от селата на общината.  

По проект на стойност 96 хил лв. ще бъдат ремонтирани и сградите на читалищата в боляровските села Стефан Караджово, Мамарчево, Воден и Голямо Крушево. 

Други по-мащабни проекти, които предстоят да се реализират тази година са ремонтът на Основно училище ”Стефан Караджа”, село Стефан Караджово и изграждане на нова фитнес-зала в града, допълни Нина Терзиева.

На този етап остава проблемът с остарялата водопроводна мрежа и липсата на канализация в селата.

Повече можете да чуете от Нина Терзиева в звуковия файл.


Галерия

Още от категорията

Все повече къмпинги се откриват в Бъгария

В България всяка година се откриват между 3 и 5 нови къмпинги, като броят на местата достигат между 90 и 100. Условията, които предлагат са много добри и покриват всички изисквания за този тип туризъм. Това заяви Веселин Вълев от Български къмпинг..

обновено на 29.07.21 в 09:36

Здравното министерство промени заповедта за влизане у нас от "червена зона"

Здравното министерство промени заповедта за влизане у нас от "червена зона". Новата заповед влиза в сила от днес /29 юли/ и ще важи до края на август. От днес до края на август чужденци от т.нар. "червена" Covid зона ще бъдат допускани у нас с документ..

публикувано на 29.07.21 в 09:33

По-високи изкупни цени за прасковите през тази година

По-висока изкупна цена, но и по- слаба реколта очакват тази година производителите на праскови в Сливенско. От ранните сортове реколтата е почти компрометирана заради топлата зима и студената пролет, заяви Димитър Андреев , кмет на село Гавраилово...

публикувано на 29.07.21 в 09:26

Оранжев код и жеги до 41 градуса в страната

За цялaта стана и днес е в сила предупреждение на Националния институт за метеорология и хидрология за опасно високи температури.  Оранжев код е обявен в 21 области, където се очакват максимални температури до 41 градуса. Предупреждение от жълт код е в..

публикувано на 29.07.21 в 08:12
Военни се включиха в потушаването на пламъците край Твърдица.

Локализиран е пожарът в Твърдица

Локализиран и под контрол е горският пожар. Огънят пламна във вторник в горски масив, разположен североизточно от град Твърдица.  В гасенето днес освен огнеборци горски служители и доброволци отново ще се включи  военен хеликоптер, за да бъдат потушени и..

публикувано на 29.07.21 в 07:48
Община Хасково

Община Хасково отпусна еднократна помощ за 155 деца, родени от началото на годината

С Решение №105 от 26.06.2020 г. на Общински съвет –Хасково е приет  Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете на територията на община Хасково. Този Правилник урежда условията, размера и реда за..

публикувано на 28.07.21 в 18:09
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Стара Загора ще отбележи 144 години от епичните боеве за града

Стара Загора чества 144 години от епичните боеве за града по време на Руско-турската война. Хиляди старозагорци ще се съберат отново на 31 юли на мемориала „Бранителите на Стара Загора", за да отдадат почит на знайните и незнайни войни, дали живота си в..

публикувано на 28.07.21 в 18:00
Министерски съвет

МС отпусна още пари за 60/40 и за ремонти и оборудване на училища

Служебното правителство осигури допълнително над 161 млн. лева за осигуряване на мярката "60 на 40" за запазване на заетостта в засегнатите от пандемията икономически сектори. Средствата са осигурени от преструктуриране на разходи в централния бюджет. С..

публикувано на 28.07.21 в 17:44

Удължават извънредната епидемична обстановка до 31 август

Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на август, реши служебното правителство. Трябва да се запази постигнатият спад в регистрираната заболяемост у нас, а здравната система да се подготви за реакция при евентуална нова пандемична вълна,..

публикувано на 28.07.21 в 16:21

Съветниците подкрепят създаване на комисия по спазване на Етичния кодекс

Създаване на Постоянна комисия по спазване на Етичния кодекс за поведение на представителите на изборна длъжност в местната власт на територията на община Стара Загора е една от точките в дневния ред на предстоящото този четвъртък заседание на..

публикувано на 28.07.21 в 15:34