Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Колев: Имаме договори с двама чужденци - централни защитници

Петър Колев
Снимка: Сайт на Берое

С група от 20 човека ще започне днес подготовка отборът на "Берое". Първото занимание е насрочено за 18,30 часа на Спортна база "Берое", а в него няма да се включат две от новите попълнения на тима - Омар Сако и Абубакар Тунгара. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора наставникът на старозагорци Петър Колев. "Имаме известни забавяния с документите на играчите. Когато става дума за играчи извън Европейския съюз това са нормални неща", обясни той. 

Вчера от клуба обявиха привличането на още трима играчи - Симеон Мечев, Мирослав Енчев и Олджай Алиев. "Двама от тях ги познавам добре, местни момчета са, смятам че има какво още да дадат на своя клуб. Що се отнася до футболиста, който привлякохме от "Марица" - той е млад и перспективен, а от това, което ще покаже в подготовката зависи дали ще продължи с нас през първенството или ще му потърсим някакъв друг вариант да се обиграе още малко на по-ниско ниво", обясни Петър Колев. 

Подготовка с мъжкия тим започват общо петима юноши на "Берое" - завърналите се от "Янтра" Иван Гошев и Стоян Иванов, както и Никола Маринов, Георги Маджаров и Божидар Пенчев. "На по следващ етап ще преценим кое ще е най-добре за тях и за тяхното развитие", допълни наставникът на старозагорци. 

 "Берое" продължава работа и по селекцията за новия сезон. Вече има подписани договори с двама чужденци централни защитници, които очакват своите документи и при първа възможност ще се присъединят към отбора. 

Цялото интервю с Петър Колев чуйте в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Атанас Апостолов: Убедителна победа постигнахме срещу втория тим на "Локо" Пловдив

"Съставът на "Розова долина" продължи победния си ход като надигра втория тим на "Локомотив" Пловдив с 5:2. Допуснахме ранен гол във вратата ни още в началото на мача. Все пак до края на първото полувреме реализирахме три попадения и резултата..

публикувано на 21.04.24 в 12:47

Живко Желев: Бяхме по-силни и заслужено бихме с разлика

"Надиграхме тима на "Ямбол" с 5:0, като диктувахме събитията на терена от самото начало на срещата. На почивката водехме 2:0, а през втората част реализирахме още три попадения. Хубав мач и добър успех. Добре е, че "Несебър" победи "Спартак"..

публикувано на 21.04.24 в 12:33

Веселин Пенев: "Берое 2" направи силен мач и голям обрат срещу "Созопол"

"Победихме тима на "Созопол" с 3:2. Доволен съм от моите млади футболисти, които показаха добра физическа мощ и от 0:2 обърнаха резултата до 3:2. Това не ми се бе случвало в кариерата като футболист, но като треньор се получи. Имаме няколко момчета..

публикувано на 21.04.24 в 12:21