Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха редовните кандидатстудентски изпити в Тракийски университет

С изпит по биология започнаха редовните кандидатстудентски изпити в Тракийски университет в Стара Загора.Този е най-мащабният изпит-  с 670 участници,  и е задължителен за вход за специалностите "Ветеринарна медицина" и "Медицина".

Следващите изпити са тест по биология на 29-ти юни, изпит по химия на 30-ти юни, изпит по обща езикова култура на 1-ви юли и на 2-ри юли ще се проведат тестове по математика, география и обща езикова култура.

Всички кандидатстудентски изпити в Тракийски университет – Стара Загора се провеждат онлайн. Системата е отворена и за подаване на кандидатстудентски документи. Голяма част от бъдещите студенти кандидатстват с оценки от държавните зрелостни изпити в специалностите, които позволяват това.

2179 са общо заявилите участие в изпитите, като 1561 от тях са жени, а 618 са мъже.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГЕРБ обяви водачите на листи, кметът Живко Тодоров е сред тях

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите и състава на листите с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов традиционно ще води..

публикувано на 21.09.24 в 17:16
Живко Тодоров

Рожден ден с кауза организира кметът Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който навършва 43 години днес , ще спази наложената от самия него традиция и ще организира парти за рожден ден с благотворителна кауза. За четвърта  година кметът на Стара Загора Живко Тодоров кани..

публикувано на 21.09.24 в 16:43

Проф. Иван Газдов подреди в обновената галерия в Ямбол постоянна изложба с творби, дарени на родния му град

Представителна изложба на проф. Иван Газдов с творби, дарени през 2010 г. на родния му Ямбол, отново може да бъде разгледана в обновената Художествена галерия „Жорж Папазов“ в града. Изложбата е подредена в една от залите на постоянната експозиция на..

публикувано на 21.09.24 в 14:20

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер е задържан за 72 часа с прокурорско постановление

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. В ареста със същата мярка за неотклонение е и синът му – Али.  В ареста бяха още дъщерята и снахата на Искендер. Сред задържаните е и мъж, който не е от..

публикувано на 21.09.24 в 13:47

В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19

В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19 . Това съобщиха от здравната инспекция. Ваксини могат да си поставят всички, навършили 12-годишна възраст ...

публикувано на 21.09.24 в 12:20

19-годишен шофьор е загинал при катастрофа край Сливен

19-годишен шофьор в загинал при катастрофа край Сливен, съобщават от полицията. Четиримата му спътници и водачът на другия автомобил са отведени в болницата за преглед и лечение. Инцидентът е станал на двулентовия път Сливен – Тополчане на изхода на града..

публикувано на 21.09.24 в 11:50

В празничните дни Общинският плувен басейн ще работи от 9.00 от 18.00 часа

В празничния тридневен уикенд  21, 22 и 23 септември  2024 г. Плувният басейн в Стара Загора ще работи с променено работно време , съобщи началникът на отдел „Спортни дейности" в Община Стара Загора Петко Крумов. Всички желаещи могат да го посетят от..

публикувано на 21.09.24 в 10:00
Синдикален дом, Стара Загора

Временно се преустановява движението по отсечка от централен булевард в Стара Загора

До 30 септември 2024 г. се спира движението на всички превозни средства по бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора. Това гласи издадена от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров заповед.  Ограничението ще важи за определен участък от централния..

публикувано на 21.09.24 в 09:00

Ще преобладава слънчево време

Днес облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време , най-късно над Югоизточна България. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. Над планините..

публикувано на 21.09.24 в 07:05

Търсят се средства, за да се избегнат наводнения

Половин Европа се оказа под вода заради проливни дъждове. Само в Чехия ураганът Борис нанесе щети за милиарди в евро, заради придошлите води загинаха и хора .  През 2014 година проливни дъждове в България наводниха градове и села. Хиляди останаха..

публикувано на 20.09.24 в 19:05