Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият отбор на "Берое" започва подготовка в понеделник

Вторият отбор на "Берое" започва подготовка в понеделник. Първата тренировка на тима, който ще бъде воден от Слави Жеков и Веселин Пенев и ще се състезава в Югоизточната В група,  насрочена за 5 юли от 18,30 часа на спортна база „Берое“. Първият мач от шампионата пък е в уикенда 7/8 август. „Времето за подготовка е малко, защото сформираме изцяло нов отбор. Исках да започнем на 28 юни, но тъй като ще имаме доста момчета от старшата възраст, чийто сезон приключи доста късно – на 26 юни, бях принуден да им дам поне една седмица почивка“, обясни пред Радио Стара Загора наставникът Слави Жеков.

Опитните играчи, на които той и асистентът му Веселин Пенев ще разчитат са юноши на Берое, родени през 1999, 2000 и 2001 година. След едногодишен престой в Янтра в редиците на „зелено-белите“ се завръща Стоян Иванов, в тима ще бъдат още Надим Ангелов, Мартин Маринов, Калоян Петров, Божидар Димитров, Стоян Вергиев, Валентин Иванов, Денислав Вълчев и Галин Генчев. Ще помага и Ангел Костов, допълни Слави Жеков.

„Аз вярвам във всички момчета, които ще бъдат в отбора. Естествено, селекцията е отворен процес, защото във В група доста често играчите започват сезона в един отбор, който после напускат. Ако имаме нужда ще привлечем момчета, които могат да ни помогнат“, коментира още Слави Жеков. 

Още за подготовката и целите на втория тим на "Берое" чуйте в репортажа на Светлана Димитрова в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06

Старозагорските бадминтонисти с доминация на Държавното първенство

"Стара Загора бе домакин на Държавното първенство по бадминтон до 17 години за момчета и момичета от петък до неделя. Силно се представиха бадминтонистите от Града на липите. При момчетата Теодор Митев стана първи, а Боян Боев е трети . При девойките..

публикувано на 15.04.24 в 10:53

Живко Желев: Предстои ни важна битка в сряда срещу "Спартак" Пловдив

"Победихме трудно тима на "Асеновец" с 1:0. Още в началото на срещата пропуснахме добри възможности, също и дузпа, но реализирахме в края на първата част. Второто полувреме имаше моменти на леко напрежение, но е важна победата и трите точки. Сега..

публикувано на 15.04.24 в 09:31

Георги Кирилов: Получи се хубав и много резултатен двубой

"Получи се интересен и оспорван двубой на стадион "Трейс Арена". Влязохме твърде слабо в срещата и до 20-та минута губехме с 0:3. Постепенно влязохме в ритъм и до почивката върнахме два гола във вратата на "Верея" за 2:3. Втората част продължи да..

публикувано на 15.04.24 в 08:18

"Берое" и "Локо" Пловдив поделиха точките в интересен мач

"Берое" не успя да победи като домакин пловдивския "Локомотив" в среща от предпоследния кръг от редовния сезон във футболното първенство. Двата отбора изиграха интересен мач в неделната вечер под "Аязмото" и завършиха при резултат 2:2. През първото..

публикувано на 14.04.24 в 21:47

Атанас Апостолов: Получи се добър мач за нас с много попадения

"Направихме силен мач и победихме "Левски" Карлово с 5:1. Определено този мач има по-различен заряд, защото е нещо като регионално дерби. Имаше известно напрежение в нашия тим, но се справихме. Гостите получиха два червени картона, ние един. Мачът..

публикувано на 14.04.24 в 14:46

Мирослав Миндев: Смятам, че надиграхме напълно като гости "Карнобат"

"Постигнахме убедителна победа като гости в Карнобат с 5:1. Напълно превъзхождахме тима на домакините и имахме още доста възможности, които пропуснахме. Доволен съм от моите играчи. Надявам се да запазим това високо ниво и в следващия ни мач в..

публикувано на 14.04.24 в 13:04

Георги Каменов: Бяхме надиграни от втория тим на "Ботев" Пловдив

"Загубихме гостуването на втория тим на "Ботев" Пловдив с 0:4. Още първото полувреме домакините ни водеха с три гола и на практика мача за нас беше приключил. Като цяло ни надиграха във всяко отношение и не успяхме изобщо да се противопоставим на..

публикувано на 14.04.24 в 12:45

Даниел Петров: Изиграхме най-силния си мач през пролетта

"Благодаря на моите футболисти за добрата игра и хубав победа. В Чирпан традиционно се играе трудно и ние през последните години имахме недобри резултати там. Сега стигнахме до отлична победа с 3:1, като това определено това бе най-силния ни мач..

публикувано на 14.04.24 в 11:57

Старозагорци се изявиха в Европейско първенство

Тази година е олимпийска и състезанията по скокове на батут са насочени към края на годината. „Тогава ще има международни турнири“, каза пред радио „Стара Загора“ Марияна Макулова, треньор на старозагорския клуб „Добри Костин“ и национален треньор...

публикувано на 12.04.24 в 15:02