Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

платена публикация
Защо е важен изборът на хостинг

| обновено на 14.07.21 в 11:21

Изборът на хостинг често е пренебрегван. Хората посягат към първото попаднало им решение и приключват с въпроса. Това е така, защото смятат, че просто наемат място, където сайтът им се съхранява и няма кой знае какво значение къде точно ще е то. Реално обаче, изборът на хостинг е едно от най-важните решения, които всеки собственик на онлайн базирана платформа трябва да вземе.

Видове хостинг

Хостинг компаниите предоставят обем от ресурси, от които вашият сайт се нуждае. Сред тях са сървърно пространство, защитни механизми, различни инструменти, бази данни и други. Налични са различни видове хостинг. Сред тях, най-популярният избор е т.нар. споделен хостинг. При него делите ресурсите на мощен компютърен сървър с други сайтове, като поддръжката включително специализираният обслужващ софтуер са грижа на хостинг компанията. Този подход позволява да получите необходимите ви ресурси на оптимизирана цена. Налични са и VPS (Virtual Private Server) хостинг; наемане на сървър само за вас; cloud хостинг и други. Компаниите обичайно предлагат и пакети с различни показатели, адаптирани за различните небходимости, които клиентите най-често търсят. Сред опциите са WordPress Хостинг, eShop хостинг, онлайн радио хостинг, реселър хостинг и т.н.

Изборът на хостинг и бързината на сайта ви

Хостингът е много повече от място за съхранение. Той има пряко отношение към бързината на вашия сайт. Потенциалните ви клиенти не обичатда чакат. Затова, подберете хостинг със светкавично бърз LiteSpeed сървър с вградено кеширане. Така, времето за зареждане на сайта ви ще е под 1 секунда. Всеки клик ще води до светкавично отваряне на избраната функционалност и клиентите няма да избягат, поради безкрайното чакане.

Изборът на хостинг и сигурността на сайта ви

Втората необходима специфика, която да търсите от хостинг доставчика е сигурността. Сайтът ви трябва да бъде отлично защитен срещу злонамерени атаки. Добре е да предлага безплатни SSL сертификати от Let'sEncrypt, както и CageFS, оптимизирани ModSec правила, cPHulk Brute Force Protection, DDoS защита на цялата мрежа и сходни опции, за да бъде бизнесът ви защитен оптимално.

Поддръжка от страна на хостинг компанията

Онлайн присъствието на бизнесите изисква адекватна поддръжка и защита, която да е на линия 24 часа в денонощието. Изгубените часове, в които имаш проблем, но няма кой да се погрижи за разрешаването му, означават изгубени пари за теб. Затова, изберете хостинг, който предлага адекватен, надежден, любезен и внимателен 24/7 съпорт. Автоматичните инсталатори за системи с отворен код като WordPress, OpenCart, Prestashop, Drupal и улеснената миграция от друг хостинг са допълнително улеснение.

Кой хостинг използвате? Дали той е оптималният за вас? Не пренебрегвайте избора на хостинг. Доброто решение означава повече ресурси на по-добра цена.


Още от категорията

Снимката е илюстративна

Бедствено положение в Харманли, Любимец и Свиленград заради бушуващите пожари

Бедствено положение заради пожари обяви областният управител на Хасково Минко Ангелов за общините Харманли, Любимец и Свиленград. По думите на Ангелов положението е извън контрол. Той ще иска помощ от военните, очаква помощ и от пожарникари от други..

публикувано на 09.08.22 в 18:03

Маските стават задължителни в болниците и градския транспорт в цялата страна

От четвъртък, 11 август, защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, само когато гражданите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и..

публикувано на 09.08.22 в 17:35

Временно спира газоподаването в Стара Загора

Във връзка с присъединяването на новоизградени технологични съоръжения към газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз", считано от 07:00 ч. на 16 август (вторник) до 07:00 ч. на 19 август (петък) , държавният системен оператор „Булгартрансгаз“  ще..

публикувано на 09.08.22 в 17:17

Пожари и в област Хасково

4 къщи горят в с. Вълче поле, община Любимец. Това съобщиха от Пожарната в Хасково. На мястото са изпратени екипи, които гасят пожара. Гори край жп линията между Харманли и Свиленград . Изпратени са 6 екипа служители на Пожарната.

публикувано на 09.08.22 в 17:15

Пожарът в Пъстрово се разраства

публикувано на 09.08.22 в 16:54
Снимка: БНР-Незабравка Кирова

В Ямбол се борят с два пожара едновременно

С два пожара се борят в момента ямболските огнеборци. Единият е в подножието на хълма „Боровец“ в рамките на града, където горят сухи треви и храсти, а другият между Ямбол и село Веселиново. От противопожарната служба в Ямбол уверяват, че към момента..

публикувано на 09.08.22 в 16:24

Община Стара Загора изпрати водоноска и 20 доброволци в помощ на огнеборците в Пъстрово

Община Стара Загора изпраща водоноска и 20 доброволци в помощ на пожарникарите, които вече няколко часа се борят с големия пожар в старозагорското село Пъстрово. Това обяви за Радио Стара Загора кметът на общината Живко Тодоров.  Той каза..

публикувано на 09.08.22 в 15:48

Национална научна конференция обединява три знакови годишнини за Българската православна църква

В навечерието на Деня на българската независимост Стара Загора ще бъде домакин на Национална научна конференция под надслов  "Културно-просветна и благотворителна дейност на Българската православна църква от Освобождението до средата на XX век" . Събитието..

публикувано на 09.08.22 в 15:35

Голям пожар в село Пъстрово

обновено на 09.08.22 в 15:09

Затвориха пътя Стара Загора-Казанлък

Временно е затворен път I-5 Стара Загора-Казанлък, поради паднало дърво. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. Движението се осъществява по обходен маршрут : за леки автомобили - Стара..

публикувано на 09.08.22 в 14:23