Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Ямбол и Превантивно-информационен център по наркотични вещества подпомагат хора в неравностойно положение

| обновено на 27.07.21 в 08:40

Община Ямбол организира кампания за подпомагане на хора в неравностойно положение с хранителни продукти от първа необходимост. Средствата за закупуването им са от продажбата на кукерски маски, изработени от деца в рамките на Национален конкурс по приложно изкуство „Кукерландия“, организиран от Община Ямбол и Общински детски комплекс – Ямбол. Конкурсът е част от програмата на маскарадния фестивал „Кукерландия“.

Тазгодишното издание на конкурса беше по-различно. Участниците предоставиха изработените от тях маски, които бяха включени в благотворителен търг, организиран от Община Ямбол и Превантивно-информационен център към Общински съвет по наркотични вещества при Община Ямбол.

Събраните средства послужиха за закупуване на хранителни стоки от първа необходимост.

Екипът на Превантивно-информационен център-Ямбол и доброволци от Общински младежки доброволчески клуб-Ямбол посетиха възрастни хора в неравностойно положение на територията на Община Ямбол. Списъците на лицата за подкрепа бе предоставен от Дирекция „Социално подпомагане“ – Ямбол /лица с доход под минималния праг на бедност, самотноживеещи възрастни хора с доходи от пенсии под 300.01 лв., самотноживеещи лица с пенсии за инвалидност, които нямат други доходи /от трудова дейност, наеми и др./.

На първия етап от кампанията бяха подпомогнати 20 души с хранителни продукти от първа необходимост на стойност около 400 лева. Тя ще продължи и през следващите месеци, подкрепена от дарител, който иска да подпомогне хора в неравностойно положение.

"Кампанията ще продължи и през следващите месеци, подкрепена от дарител, който иска да подпомогне хора в неравностойно положение"., каза Павел Тодоров, секретар в Превантивно-информационния център в Ямбол.


Още от категорията

Фотографи в Ямбол даряват средства от изложба за паметник на Левски

На Националния празник ямболските фотографи подредиха изложба със свои творби в градския парк. Средствата от продажбата на фотосите ще бъдат използвани за построяването на паметник на Васил Левски.  В празничния ден 16 фотографи решиха да представят..

публикувано на 22.09.21 в 14:19

До 250 лв. за учебници на ученик, най-скъпо излиза комплектът за деветокласниците

Новата учебна година започна, а с нея и обичайните грижи за осигуряване на необходимите учебници и помагала.  И, ако за по-малките от 1-ви до 7-и клас учебниците са безплатни и доставката е централизирана, то за по-големите ученици от гимназиалната степен..

публикувано на 22.09.21 в 14:12

Стара Загора чества 113 години Независимост на България

В цялата страна днес се честват 113 години от обявяване Независимостта на България. Поради въведените противоепидемични мерки в Стара Загора денят беше отбелязан без общоградски ритуал, а само с поднасяне на венци и цветя на мемориал-паметника..

публикувано на 22.09.21 в 12:45

Отбелязаха историческата годишнина в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев поднесе цветя пред паметника на Незнайния войн на пл.“Свобода“ по повод 113 години от обявяването на Независимостта на България. Преди това в профила си в социалната мрежа той поздрави всички с цитат от..

публикувано на 22.09.21 в 12:05

Румен Радев: Независимостта и свободата на родината зависят от нашите задружни усилия

На тържествена церемония по случай 113-годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново президентът Румен Радев поздрави всички българи по повод днешния празник. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме..

публикувано на 22.09.21 в 11:27

Казанлък празнува 113 години Независимост на България

Община Казанлък и родолюбиви граждани тържествено отбелязаха 113 години от обявяването на Деня на Независимостта на България тази сутрин. При спазване на всички противоепидемични мерки, в храм „Успение Богородично" казанлъшки свещеници отслужиха..

публикувано на 22.09.21 в 11:18

В Димитровград искат затваряне на ТЕЦ "Марица 3"

Остро писмо до екоинспекцията в Хасково е изпратил димитровградският кмет Иво Димов. А повод за него е, поредното замърсяване на въздуха на града и околните села със серен диоксид. Администрацията смята, че виновен за замърсяването е ТЕЦ „Марица 3“. За..

публикувано на 22.09.21 в 11:10

ВиК-Хасково: Потребителите да не ползват водата за питейни нужди

Потребителите на ВиК-Хасково да не ползват водата за питейни нужди заради възможност от завишени стойности на „естествен уран“, предупреждават от дружеството. До кризата се стигна след авария на помпена станция „Ябълково“. Заради изключването на помената..

публикувано на 22.09.21 в 10:48

Повишава се заболеваемостта от COVID-19 в област Стара Загора

Повишена заболеваемост от COVID-19 отчитат в последните дни от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. „До неделя данните за 14 дневната заболеваемост показваха под 300 на 100 000 души. Сега вече заболеваемостта е 339.8 на 100 000“, съобщи в..

публикувано на 22.09.21 в 10:30

Старозагорският музей с инициативи за 22 септември – Ден на Независимостта на България

По повод 113 години от обявяване на Независимостта на България, Регионален исторически музей Стара Загора организира редица инициативи. На 22 септември входната такса в Регионален исторически музей  - Стара Загора, музей „Неолитни жилища" и..

обновено на 22.09.21 в 09:26