Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нова наредба ще предпазва от набези земеделската продукция в общината

Снимка: Незабравка Кирова

Нова Наредба за охрана и опазване на земеделските имоти и селскостопанската продукция в Община Стара Загора ще бъде обсъдена на първо четене на предстоящата в четвъртък редовна сесия на Общинския съвет. Проектът е внесен от групата общински съветници от ДПС.

Наредбата цели предотвратяване и ограничаване на посегателства, свързани с повреди, унищожаване, разпиляване, кражби и присвояване на селскостопанско имущество, както и превенция на възникващите пожари, коментира в интервю за Радио Стара Загора общинският съветник Мехмед Зейнел.  

"Чрез текстовете в наредбата ще се опитаме да направим по-конкретни действията, които трябва да предприемат кметовете, кметските наместници и общинска администрация във връзка с опазване на селскостопанското имущество и земеделските земи. Кметовете на населените места да могат да осъществяват един по-добър контрол и тези дейности по охрана на територията на населените места да бъдат регулирани", допълни общинският съветник. 

Още за новата наредба можете да чуете в звуковия файл от интервюто на Елена Балабанова с Мехмед Зейнел:
  

Още от категорията

Стара Загора чества 113 години Независимост на България

В цялата страна днес се честват 113 години от обявяване Независимостта на България. Поради въведените противоепидемични мерки в Стара Загора денят беше отбелязан без общоградски ритуал, а само с поднасяне на венци и цветя на мемориал-паметника..

публикувано на 22.09.21 в 12:45

Отбелязаха историческата годишнина в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев поднесе цветя пред паметника на Незнайния войн на пл.“Свобода“ по повод 113 години от обявяването на Независимостта на България. Преди това в профила си в социалната мрежа той поздрави всички с цитат от..

публикувано на 22.09.21 в 12:05

Румен Радев: Независимостта и свободата на родината зависят от нашите задружни усилия

На тържествена церемония по случай 113-годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново президентът Румен Радев поздрави всички българи по повод днешния празник. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме..

публикувано на 22.09.21 в 11:27

Казанлък празнува 113 години Независимост на България

Община Казанлък и родолюбиви граждани тържествено отбелязаха 113 години от обявяването на Деня на Независимостта на България тази сутрин. При спазване на всички противоепидемични мерки, в храм „Успение Богородично" казанлъшки свещеници отслужиха..

публикувано на 22.09.21 в 11:18

В Димитровград искат затваряне на ТЕЦ "Марица 3"

Остро писмо до екоинспекцията в Хасково е изпратил димитровградският кмет Иво Димов. А повод за него е, поредното замърсяване на въздуха на града и околните села със серен диоксид. Администрацията смята, че виновен за замърсяването е ТЕЦ „Марица 3“. За..

публикувано на 22.09.21 в 11:10

ВиК-Хасково: Потребителите да не ползват водата за питейни нужди

Потребителите на ВиК-Хасково да не ползват водата за питейни нужди заради възможност от завишени стойности на „естествен уран“, предупреждават от дружеството. До кризата се стигна след авария на помпена станция „Ябълково“. Заради изключването на помената..

публикувано на 22.09.21 в 10:48

Повишава се заболеваемостта от COVID-19 в област Стара Загора

Повишена заболеваемост от COVID-19 отчитат в последните дни от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. „До неделя данните за 14 дневната заболеваемост показваха под 300 на 100 000 души. Сега вече заболеваемостта е 339.8 на 100 000“, съобщи в..

публикувано на 22.09.21 в 10:30

Старозагорският музей с инициативи за 22 септември – Ден на Независимостта на България

По повод 113 години от обявяване на Независимостта на България, Регионален исторически музей Стара Загора организира редица инициативи. На 22 септември входната такса в Регионален исторически музей  - Стара Загора, музей „Неолитни жилища" и..

обновено на 22.09.21 в 09:26

Чирпан издигна паметник на бележития Никола Манев

Чирпан е домакин на Празници на изкуствата „Никола Манев“. В рамките на тържествата на церемония от 19 часа днес ще бъде официално открит паметник на световноизвестния живописец Никола Манев, изработен от скулптора Владимир Кондарев. Лентата ще..

публикувано на 22.09.21 в 08:15

Богата програма за Деня на Независимостта в Ямбол

Община Ямбол ще отбележи с две изложби и концерт  Денят на Независимостта на България. В 10:00 часа е предвидено откриването на изложбата „Ямбол“ на местната фотографска общност на централната алея в Градския парк, до паметната плоча на загиналите съветски..

публикувано на 22.09.21 в 08:05