Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Локализиран е пожарът в Твърдица

Военни се включиха в потушаването на пламъците край Твърдица.
Снимка: БГНЕС

Локализиран и под контрол е горският пожар. Огънят пламна във вторник в горски масив, разположен североизточно от град Твърдица. В гасенето днес освен огнеборци горски служители и доброволци отново ще се включи  военен хеликоптер, за да бъдат потушени и вътрешните огнища. Засегнати от стихията са над 550 декара борова гора, към момента няма риск за местното население.


Още от категорията

ТЕЦ

Атанас Пеканов: Парламентът трябва да реши за индикативна дата за затваряне на въгледобива

„България се забави с дискусията за енергийния преход. Повече няма време за губене, защото ЕС очаква от страната ни конкретен ангажимент по отношение на въгледобива“ . Това заяви в рамките на онлайн дискусията, посветена на справедливия преход и..

публикувано на 27.09.21 в 18:30

17,1% от жителите на област Сливен са се преброили електронно

В област Сливен електронно са се преброили 17,1% или 13 643 домакинства, съобщи Сребрина Ганушева, главен експерт в "Статистически изследвания-Сливен"към Териториално статистическо бюро. Данните са от началото на преброяването до 23 септември...

публикувано на 27.09.21 в 18:28

Напълно рекултивирано е депото за отпадъци в Чирпан

Финализиран е проектът „Закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни твърди битови отпадъци на община Чирпан“ . Общата му стойност е в размер на 2 979 761лв. от които 2 532 797,26 мил.лв. са с европейско финансиране по ОП „Околна среда“..

публикувано на 27.09.21 в 17:23

Няма нарушение в рентгенологичното отделение в Ямбол

Няма смесване на потоци на  пациенти с Ковид – 19 и с други заболявания, установи проверка на РЗИ  Ямбол днес в  отделението по рентгенология на местната болница. Сигнал за такъв случай бе подаден в социалните мрежи. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 27.09.21 в 16:13

Иракски компании проявяват интерес за сътрудничество с фирми от Хасково

Заместник областният управител на област Хасково Мартин Узунов и заместник областният управител Виолета Желева посрещнаха днес бизнес делегация от гр. Ербил, Република Ирак. Българо-иракският бизнес форум се проведе в зала „Марица“ на Областна..

публикувано на 27.09.21 в 15:49

Села в община Тунджа отново са без вода

Повече 10 села в община Тунджа и днес са с нарушено водоподаване заради аварии.  От ръководството на общината заявиха, че от следващия месец ще предоставят своя техника на ВиК дружеството само срещу заплащане, информира кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 27.09.21 в 15:39

Тракийският университет обяви прием на студенти по две нови специалности

Тракийски университет – Стара Загора от 28-ми септември стартира прием на кандидатстудентски документи по две нови бакалавърски специалности - „Информационни технологии" и „Софтуерно инженерство", след като Стопанският факултет получи положителна оценка..

публикувано на 27.09.21 в 14:33

ВиК-Хасково осигури 5 водоноски за областния център

ВиК-Хасково осигури и позиционира в областния център 5 водоноски в изпълнение на предписанието на РЗИ-Хасково водата от мрежата да не се използва за пиене и готвене. Това съобщава на сайта си водният оператор. Цистерни с вода ще има денонощно в двора на..

публикувано на 27.09.21 в 13:33

Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица..

публикувано на 27.09.21 в 11:52
Стара Загора

Стартира гласуването за „Кмет на годината" 2021

От днес е в ход голямото национално онлайн гласуване за престижната награда "Кмет на годината". Допитването ще продължи до 13 октомври на платформата https://kmetnagodinata.bg/ . Гражданите ще оценяват работата на кметовете и екипите им за изминаващата..

публикувано на 27.09.21 в 11:38