Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пожар гори югоизточно от хасковското село Брягово

Пожар гори югоизточно от село Брягово, община Хасково. 8 екипа на РДПБЗН-Хасково гасят пламъците на място, съобщиха от Областна администрация-Хасково.

Пожарникарите са локализирали пожара от страната към село Корен като сега техните усилия са насочени да предотвратят огъня по посока на село Брягово, допълват от Областна администрация.

Още от категорията

Здравното министерство обяви конкурс за ликвидатор на болницата в Радунци

Министерство на здравеопазването обяви процедура за избор на  ликвидатор на  Специализирана болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация в с. Радунци. Това става ясно от публикуваната на сайта на..

публикувано на 27.09.21 в 21:45
ТЕЦ

Атанас Пеканов: Парламентът трябва да реши за индикативна дата за затваряне на въгледобива

„България се забави с дискусията за енергийния преход. Повече няма време за губене, защото ЕС очаква от страната ни конкретен ангажимент по отношение на въгледобива“ . Това заяви в рамките на онлайн дискусията, посветена на справедливия преход и..

публикувано на 27.09.21 в 18:30

17,1% от жителите на област Сливен са се преброили електронно

В област Сливен електронно са се преброили 17,1% или 13 643 домакинства, съобщи Сребрина Ганушева, главен експерт в "Статистически изследвания-Сливен"към Териториално статистическо бюро. Данните са от началото на преброяването до 23 септември...

публикувано на 27.09.21 в 18:28

Напълно рекултивирано е депото за отпадъци в Чирпан

Финализиран е проектът „Закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни твърди битови отпадъци на община Чирпан“ . Общата му стойност е в размер на 2 979 761лв. от които 2 532 797,26 мил.лв. са с европейско финансиране по ОП „Околна среда“..

публикувано на 27.09.21 в 17:23

Няма нарушение в рентгенологичното отделение в Ямбол

Няма смесване на потоци на  пациенти с Ковид – 19 и с други заболявания, установи проверка на РЗИ  Ямбол днес в  отделението по рентгенология на местната болница. Сигнал за такъв случай бе подаден в социалните мрежи. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 27.09.21 в 16:13

Иракски компании проявяват интерес за сътрудничество с фирми от Хасково

Заместник областният управител на област Хасково Мартин Узунов и заместник областният управител Виолета Желева посрещнаха днес бизнес делегация от гр. Ербил, Република Ирак. Българо-иракският бизнес форум се проведе в зала „Марица“ на Областна..

публикувано на 27.09.21 в 15:49

Села в община Тунджа отново са без вода

Повече 10 села в община Тунджа и днес са с нарушено водоподаване заради аварии.  От ръководството на общината заявиха, че от следващия месец ще предоставят своя техника на ВиК дружеството само срещу заплащане, информира кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 27.09.21 в 15:39

Тракийският университет обяви прием на студенти по две нови специалности

Тракийски университет – Стара Загора от 28-ми септември стартира прием на кандидатстудентски документи по две нови бакалавърски специалности - „Информационни технологии" и „Софтуерно инженерство", след като Стопанският факултет получи положителна оценка..

публикувано на 27.09.21 в 14:33

ВиК-Хасково осигури 5 водоноски за областния център

ВиК-Хасково осигури и позиционира в областния център 5 водоноски в изпълнение на предписанието на РЗИ-Хасково водата от мрежата да не се използва за пиене и готвене. Това съобщава на сайта си водният оператор. Цистерни с вода ще има денонощно в двора на..

публикувано на 27.09.21 в 13:33

Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица..

публикувано на 27.09.21 в 11:52