Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разследват смъртта на 29-годишния мъж и 5-годишното момче, открити в автомобил в язовир „Копринка“

Снимка: БГНЕС

От Апелативна прокуратура – Пловдив съобщават, че разследването се води под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора и припомнят, че на 6.03.2021 г., в РУ-Казанлък е постъпил сигнал за изчезването на Б.Р., на 29 г., и на А.Р., на 5 г., които на 5.03.2021 г., около 18 часа, са напуснали дома си в с. Копринка, обл. Стара Загора, с моторно превозно средство и оттогава са в неизвестност. Предприето е търсене на лицата, но същото е останало без резултат.

На 1.08.2021 г., автомобилът на Б.Р е бил забелязан в коритото на язовир “Копринка“, за което е бил подаден сигнал на тел. 112. На място са пристигнали полицейски екипи от ОД на МВР – Стара Загора. Незабавно е започнат оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършват се активни действия по събиране на доказателства.Назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа  експертизи. Предстои назначаването на ДНК експертиза. Срокът на разследването е двумесечен.  

На 6.03.2021 г., в РУ-Казанлък е постъпил сигнал за изчезването на Б.Р., на 29 г., и на А.Р., на 5 г., които на 5.03.2021 г., около 18 часа, са напуснали дома си в с. Копринка, обл. Стара Загора, с моторно превозно средство и оттогава са в неизвестност. Предприето е търсене на лицата, но същото е останало без резултат.

На 1.08.2021 г., автомобилът на Б.Р е бил забелязан в коритото на язовир “Копринка“, за което е бил подаден сигнал на тел. 112. На място са пристигнали полицейски екипи от ОД на МВР – Стара Загора. Незабавно е започнат оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършват се активни действия по събиране на доказателства.Назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа  експертизи. 

Предстои назначаването на ДНК експертиза. Срокът на разследването е двумесечен.  


Още от категорията

2573 са новите случаи на коронавирус

2573 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие. Положителни са 11,5% от направените 22 333 теста.  Починали са 87 души. Трима от тях, са били ваксинирани. Оздравели са 2159 души. 677 са новопостъпилите в болнично заведение през..

публикувано на 29.09.21 в 05:25

Променят разписанията на градския транспорт в Стара Загора

Промени в Общинската транспортна схема предстои да утвърди на заседанието си в четвъртък Общинския съвет на Стара Загора. Вносител е кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Предложението съдържа 15 точки, които засягат най-вече корекции в маршрутните..

обновено на 28.09.21 в 16:18

Димитър Чорбаджиев: Декларацията на Янков е популистка и изпълнена с грешки

„Декларацията в подкрепа на комплекса „Марица – изток“, внесена за разглеждане на предстоящата сесия на Общински съвет Стара Загора от Янко Янков , е популистко заиграване със страховете на хората.“ Това заяви в коментар по темата за Радио Стара..

публикувано на 28.09.21 в 16:11

Изпращаме едно от най-добрите лета за българското Черноморие

Изпращаме едно от най-добрите лета за българското Черноморие. Това каза за Радио Стара Загора Тодор Иванов, собственик на туроператорската фирма в града на липите.  "Имам информация от много мои приятели, собственици на хотели и заведения по морето,..

публикувано на 28.09.21 в 16:05

Очаква се поскъпване на газа през октомври с повече от предвидените 16%

През октомври газът ще поскъпне с повече от предвижданите 16 процента. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов по време на днешното открито заседание в енергийния регулатор. Причината е, че обсъжданата прогноза..

публикувано на 28.09.21 в 16:05
Ваня Григорова

Ваня Григорова: Нелогично е държавни енергийни предприятия да подпомагат частни дружества

В средата на октомври предстои демонстрация, когато български миньори и енергетици от комплекса "Марица-изток" ще внесат подписите, които бяха събрани в рамките на кампанията за постигане на ясен път за промяна или запазване на въглищните централи...

публикувано на 28.09.21 в 14:45

„Дива линейка“ ще помага на Спасителния център за диви животни в Стара Загора

Дивите пациенти на Спасителния център на „Зелени Балкани“ в Стара Загора вече имат своята "Дива линейка". Средствата за превозното средство бяха събрани с дарения, съобщават от Спасителния център. „Благодарение на това ние успяхме да покрием..

публикувано на 28.09.21 в 14:43

Бракуват 15 хил. дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ в Ямбол

15 000 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ ще бъдат бракувани в края на септември в РЗИ-Ямбол. Интересът към ваксинация е изключително нисък през последните седмици, отчитат от инспекцията. Едва 16 процента от населението на Ямболска област е..

публикувано на 28.09.21 в 13:58

Тестват сирените в Стара Загора и Гълъбово

Системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението с акустичния сигнал „Въздушна опасност“ ще бъде задействана на 1 октомври, петък, от 11 ч. в Стара Загора и Гълъбово, съобщават от областната администрация. Това ще стане..

публикувано на 28.09.21 в 11:22
Доц. Йовчо Йовчев в студиото на

Разкриват ново Ковид отделение в Университетската болница в Стара Загора

97 души, диагностицирани с коронавирус, се лекуват в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора. 12 от тях се намират в Клиниката по реанимация, а 8 са интубирани. В лечебното заведение са разкрити общо 114 легла за пациенти с Ковид. Това съобщи..

публикувано на 28.09.21 в 09:24