Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки:

ВМРО готви самостоятелно явяване на парламентарния вот

От формацията вероятно ще издигнат и кандидат за президент

Ангел Джамбазки
Снимка: БГНЕС

9 септември е дата, която бележи една от най-големите катастрофи в българската история. Тя ознаменува отделянето на България от европейската цивилизация, унищожаването на българската интелигенция и българското село. Тази оценка за преврата преди 77 години даде в ефира на Радио Стара Загора евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. 

Той сподели, че отиващото си до дни 46-то Народно събрание ще бъде запомнено с тотална политическа импотентност и юридическа некомпетентност. По думите му, партиите на промяната са се оказали партии на подмяната. На предстоящия трети пореден за тази година парламентарен вот е необходимо ВМРО да се яви самостоятелно, изрази мнението си Джамбазки, като акцентира, че формацията ще се бори за вота на избирателите, които споделят просветения български национализъм.

Ангел Джамбазки каза още, че президентът Румен Радев е политически противник на ВМРО, но все пак е проявил национално отговорно поведение, като е застанал на твърда позиция по темата „Македония“. Евродепутатът сподели, че вероятно ВМРО ще има кандидат президент, но той лично няма да се впусне в президентската надпревара.

Цялото интервю на Десислав Тенев с Ангел Джамбазки може да чуете в прикачения звуков файл.

Още от категорията

доц. Атанас Славов

Доц. Атанас Славов: Започнахме ключови реформи в държавата, връщане към досегашния модел не може да има

Най-важната част от работата на 46-тото Народно събрание беше свързана с актуализацията на държавния бюджет, но освен нея трябва да отбележим и приемането на закона за преместването на Бюрото по защита на свидетели от правомощията на Главния..

публикувано на 16.09.21 в 14:11

Лазар Миланов: Спортното ориентиране развива мисленето

Старозагорският ученик Лазар Миланов стана Балкански шампион по спортно ориентиране на Балканиадата в Хърватия, която се проведе в края на август. Десетокласникът се състезава в категория - "Мъже до 16 години" и взе участие и четирите..

публикувано на 15.09.21 в 12:45

Хакерската атака срещу сайта за преброяване вероятно е поръчана

Хакерската атака срещу сайта за преброяване у нас най-вероятно е поръчана. Това коментира в интервю за Радио Стара Загора Вихрен Славчев- експерт по киберсигурност. По думите му този тип атака цели спиране функционирането на системата, а не..

публикувано на 13.09.21 в 10:47

В индустриален Ямбол не достига работна ръка

Къде стои на икономическата карта един средно голям град като Ямбол в сегашната икономическа  ситуация? Отговорът на този въпрос е твърдо положителен – сутрин рано трафикът в 7,30 е много голям - на работа отиват хиляди хора. Ямбол е много по-развит..

публикувано на 30.08.21 в 15:32

Проф. Евгений Дайнов: Хората ще са обидени на партиите на протеста

Шансовете за съставяне на правителство с мандат на БСП би трябвало да са минимални, но леко се покачиха, заяви в интервю за Радио Стара Загора политологът проф. Евгений Дайнов. По думите му всичко зависи как Корнелия Нинова ще отиграе тази..

публикувано на 30.08.21 в 09:25

Начален учител за мерките в класната стая

Най-важна е социализацията на децата и развиването на училищно поведение, затова учителите не са привърженици на онлайн обучението. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора Мария Горчева – начален учител.  Ако по някаква причина не е..

публикувано на 27.08.21 в 09:59
Д-р Юлиян Ананиев в студиото на предаването

Юлиян Ананиев: Вече подготвяме програмата и за предстоящата учебна година

През следващата седмица ще се проведе разширено заседание на Ректорския съвет на Тракийския университет, на което ще бъде дискутиран въпроса за мерките, които ще бъдат прилагани в учебното заведение в началото на новата учебна година. Това съобщи в..

обновено на 26.08.21 в 12:46
Георги Кадиев

Георги Кадиев: Актуализацията на бюджета ще претърпи промени между първо и второ четене

Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене актуализацията на бюджетите на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване. Така от 1 октомври ще се увеличи тежестта на всяка година трудов стаж, а пенсионерите с най-ниски пенсии ще..

публикувано на 24.08.21 в 16:02
Симона Велева

Народното събрание има право да изслушва главния прокурор и в комисии

Народното събрание има право да изслушва главния прокурор дори и в парламентарни комисии. Това коментира за Радио Стара Загора Симона Велева, доктор по конституционно право. Припомняме, че след изслушването си в Комисията по конституционни и правни..

публикувано на 23.08.21 в 10:15

Старозагорец съхранява в колекция историята на града

Николай Гичев е един от най – големите колекционери на медали, ордени, нагръдни знаци и значки, на картички и фотографии, свързани с историята на Стара Загора. Наследник е на два от най – старите и уважавани старозагорски родове – Митови и..

публикувано на 20.08.21 в 12:31