Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От Чирпан започна изпълнението на ВиК-проекта за рехабилитация и доизграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа

Мащабният проект обхваща общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево

Снимката е илюстративна

Стартираха дейностите с подмяна на довеждащия водопровод от помпена станция „Марица“ към Чирпан. От 15-20 дни се работи по основния външния водопровод, захранващ града. Има реални строителни дейности, съобщи главният инженер на ВИК – Стара Загора инж.Пеньо Пейков.

Подновяване на ВиК съоръженията в Стара Загора ще започне в началото на октомври. Работата се забави, защото се наложи изменения от идейния към работния проект, каза за Радио Стара Загора инж. Пейков. Той уточни, че дейностите ще стартират на територията на парк „Аязмото“.

В Kaзaнлъĸ и в Paднeвo процедурата се забави заради техническа грешка. Вече има избран изпълнител и до края на годината трябва да започнат реалните дейности, обобщи инж. Пейков. По думите му е имало обжалвания по процедурата за избор на изпълнител. От месец и половина вече е избран такъв и това ще даде старт на дейностите по реализацията на практика.

Мащабният воден проект на ВиК-Стара Загора, финансиран по Oпepaтивнa пpoгpaмa „Oĸoлнa cpeдa 2014 - 2020 г. е на обща стойност 122 млн. лeвa. Целта на проекта е да се повиши качеството на услугата и да се намалят загубите на вода с около 7,8% .

"Неудобства за гражданите ще бъдат създавани, защото се подменя и канализация, и водопровод. Ще се постараем своевременно да информираме за ремонтите. Общо около 130 км водопроводи и 100 км канали на територията на четирите града Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево ще бъдат подменени", поясни инж. Пеньо Пейков. Всички дейности по проекта са насочени към подобряване качеството на услугата като цяло: да се подобри непрекъснатостта на водоподаването и да се намалят загубите. Нямаме притеснения за пресушаване на кладенци и водоизточници, но заради амортизираната мрежа се отчитат загуби, коментира инж. Пейков

Вече около 60% от абонатите в Стара Загора са с подменени водомери с нови, които позволяват дистанционно отчитане, за сметка на оператора, каза още инж. Пеньо Пейков.


Още от категорията

Всички служители в Центъра за временно настаняване в Стара Загора са ваксинирани

100% от персонала на Центъра за временно настаняване в Стара Загора е ваксиниран. Ваксинирани с наше съдействие са и част от потребителите на центъра. В момента те са шест души при капацитет десет, съобщи управителят Мария Милушева. Тя..

публикувано на 22.10.21 в 12:35
УМБАЛ

128 са пациентите с COVID-19 в Университетската болница в Стара Загора

128 са пациентите с COVID-19, които се лекуват в Университетската болница в Стара Загора. 10 от тях са интубирани, а 72-ма са на кислородно лечение, съобщи за Радио Стара Загора директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Той допълни, че..

публикувано на 22.10.21 в 10:13

50 % от учениците в община Харманли преминават на онлайн обучение

От днес се преустановят присъствените учебни занятия на 50 % от паралелките във всички училища на територията на община Харманли. Мярката се прилага, тъй като 14-дневната заболеваемост в община Харманли премина 500 на 100 000 население и..

публикувано на 22.10.21 в 09:05

Център за временно настаняване на бездомни заработи в Димитровград

Първият център за временно настаняване на бездомни лица в Хасковска област беше официално открит в Димитровград. Той е с капацитет за 20 души. Центърът разполага с пет складови помещения, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно..

публикувано на 22.10.21 в 09:01

От днес част от учениците в общините на област Стара Загора се връщат в класните стаи

От днес част от учениците в общините на област Стара Загора се връщат в класните стаи след променената заповед на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Според въведените противоепидемични мерки до края на следващата седмица в общините..

публикувано на 22.10.21 в 07:11

Протести и опашки за ваксини в Сливен

Граждани протестираха в Сливен срещу въвеждането на зелените сертификати. Тя изразиха недоволството си пред сградата на общината, като призоваха останалите граждани да се присъединят към тях. Те коментираха, че протестът им ще бъде ежедневен. С..

обновено на 21.10.21 в 21:34

В Стара Загора отново протестираха срещу мерките, въведени от здравните власти

С призиви „Долу мерките“ и „Стоп на здравния фашизъм“ около 200 старозагорци се събраха за втора поредна вечер пред сградата на областната управа. Те се обявиха против разпоредбите, предприети от здравните власти срещу разпространението на коронавируса..

публикувано на 21.10.21 в 20:04
Стара Загора

Временно ще бъде затруднено движението в участъци от две основни улици в Стара Загора

Във връзка осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително – монтажните работи на бул. „Руски“  в участъка от бул. „Цар Симеон Велики“ до ул.“Княз Борис Първи“, утре (22 октомври) за времето от 8.00 до 11.00 часа ще бъде затворено..

публикувано на 21.10.21 в 18:14

Общопрактикуващите очакват нов протокол за лечение на COVID от здравните власти

Общопрактикуващите лекари в Стара Загора все още не са получили единния протокол за лечение на коронавирус, който трябваше да бъде изготвен по решение на Областния медицински щаб. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на Сдружението на..

публикувано на 21.10.21 в 16:46

От петък 50% от учениците в община Харманли минават на дистанционно обучение

От утре /22.10.2021 г./ се преустановят присъствените учебни занятия на 50 % от паралелките във всички училища на територията на община Харманли. Мярката се прилага, тъй като 14-дневната заболяемост в община Харманли премина 500 на 100 000..

публикувано на 21.10.21 в 16:36