Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

70 пенсионери не са потърсили отпуснатата им помощ от 120 лв. за хранителни продукти

Снимка: Ани Петрова

70 пенсионери от всички, одобрени за целевата помощ от 120 лв., не са потърсили средствата си – 69 са от областния град и един от Чирпан. Това съобщи за Радио Стара Загора Павлина Делчева, директор на Регионална дирекция за социално подпомагане. Това са само пенсионери,  които получават пенсиите си в пощенските клонове.

Освен справка в пощенските клонове, информация може  да се получи и на място в Регионална дирекция за социално подпомагане, по имейл или чрез упълномощено лице. Броят на пенсионерите с право на помощ се актуализира всеки месец при индексации на пенсиите, тя се изплаща от Агенцията за социално подпомагане и заявления за нея не се подават.

Припомняме, че право на еднократните помощи от 120 лв. имат пенсионери с пенсии от 300 лв. и 1 стотинка до 369 лв. включително.

Повече информация чуйте в прикачения звуков файл. Интервю на Теодора Иванова.


Още от категорията

Тракийският университет с награда за развитие на човешкия капитал

Тракийският университет  бе удостоен с престижното отличие  за „развитие на човешкия капитал“ в рамките на традиционните Годишни награди  - част от кампанията в подкрепа на агробизнеса у нас  „Да! На българската храна“. Тазгодишните призьори бяха..

публикувано на 05.12.23 в 17:35

Украински шофьор, причинил смъртта на двама, остава в ареста

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо украинския гражданин М. К., на 64 години.  Той е привлечен като обвиняем за това, че на 1 декември на път I-5, между гр.Крън и гр.Шипка при управление на..

публикувано на 05.12.23 в 17:32

Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 36-годишен мъж за причиняване на катастрофа, при която е загинал велосипедист

Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем А.Н., на 36 г. , за това, че на 04.12.2023 г. по път II-66, общ. Стара Загора , между селата  Богомилово и Ракитница, като водач на лек автомобил, марка „Фолксваген“, по непредпазливост е..

публикувано на 05.12.23 в 17:02

Представителна изложба открива в родния си Ямбол „бащата на графикатурата“ – проф. Иван Газдов

Представителна изложба открива в родния си Ямбол „бащата на графикатурата“ –  проф. Иван Газдов . Експозицията е озаглавена  GLOBAL GRAPHICS  и ще бъде подредена в петвековната историческа сграда „Безистена“, която сега е..

публикувано на 05.12.23 в 16:43

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков участва в „Среща за Европейските университети"

Ректорът на Тракийския университет  проф. Добри Ярков участва в знакова кръгла маса „Среща за Европейските университети". Събитието е организирано от Посолството на Франция в България / Френски институт в България, в сътрудничество с българското..

публикувано на 05.12.23 в 16:19

Нов рекламен клип ще представя Стара Загора на туристически изложения

80 секунден рекламен клип ще представя  Стара Загора у нас и в чужбина на туристически изложения, съобщи на пресконференция ресорния зам.- кметът Милена Желева. Видеото е събрало в себе си хилядолетната история на града. Премиера на видеото направи..

публикувано на 05.12.23 в 16:03

Наградиха победителите в осмото издание на Национален конкурс за рисунка „Моят празник"

С изпълнение на Елеонора Паунова от Литературен клуб към Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора, с ръководител Невена Божкилова, започна награждаването на победителите в осмото издание на Национален конкурс за рисунка „Моят празник",..

публикувано на 05.12.23 в 16:00

Димитровградски творци откриват своя изложба

На 7-ми декември в 17,30 ч. в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ се открива изложбата „Своя пътека“. В нея са включени картини и пластики на творци, които творят, родени са или са  живели в Димитровград. „Годишната изложба е..

публикувано на 05.12.23 в 14:34

10-годишният Теодор е с двустранна загуба на слуха, но обича да ходи на училище и да играе с приятели

10-годишният Теодор Колев от Стара Загора е лъчезарно и любознателно дете. Обича да ходи на училище и въпреки трудностите, които ежедневно трябва да преодолява, успява да бъде много добър ученик.  Тео е едно от близо 600-те деца на „Българската..

публикувано на 05.12.23 в 14:11

Асен Василев: Няма опасност държавата да остане без горива

"Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си в България, като с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни възможности, "включително продажбата на бизнеса". Това се казва в съобщение, публикувано на официалния..

публикувано на 05.12.23 в 13:02