Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На празника на Стара Загора президент и кмет се обявиха срещу агресията по пътищата и призоваха за повече толерантност в обществото

Президентът Румен Радев е в Стара Загора по случай празника на града. Той присъства на отслужения от митрополит Киприан молебен в катедралния храм „Св. Николай“, след което взе участие в ритуала по издигането на националния флаг пред сградата на Община Стара Загора. В своите речи пред жителите и гостите на града държавният глава и кметът отново засегнаха трагичните събития от последните дни и призоваха за повече отговорност и по-малко агресия.

В своята реч президентът Румен Радев отново припомни, че здравето на нашите деца и неговото опазване е най-важно.

"Макар събитията от последната седмица в Стара Загора да хвърлят сянка върху днешния празник, те ни напомнят, че можем да се справяме с проблемите и с негативните тенденции в нашето общество само когато солидарността и съзиданието стоят над агресията, безотговорността и бездействието. Тези събития ни напомнят, че човешкият живот и здравето на нашите деца са най-висша ценност. Ние трябва да бъдем безкомпромисни и единни в тяхното опазване", каза президентът Радев .

Държавният глава поздрави кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговия екип за решителността да се справят с негативните явления като подчерта, че можем да бъдем успешно и проспериращо общество, когато то се гради върху отговорността на всеки един от нас. 

В своето слово градоначалникът Живко Тодоров също призова за спазване на правилата, за по-малко агресия по пътищата и повече толерантност: 

"Всяка държава и всеки европейски град имат своите правила, които всеки трябва да спазва Само върховенството на закона може да гарантира, че няма да бъдат нарушени правата на другите хора. Днес ние нямаме външни врагове, няма кой да ни напада, но най-големият враг е сред нас, в обществото. Това е агресията, агресията по пътищата и грубото погазване на закона, липсата на толерантност и уважение".

Кметът Живко Тодоров призова старозагорци да бъдат достойни наследници на предците си и да градят общество, което пази морала и ценностите си.         




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Минимални промени в цените на основните храни на борсите у нас

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Краставиците..

публикувано на 11.08.24 в 10:30

Опасни жеги в Северна, Централна и Южна България

Жълт код за опасно високи температури е обявен за 18 области на страната за днес, предимно в Северна, Централна и Южна България. Сутринта ще бъде предимно слънчева, ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. През деня..

публикувано на 11.08.24 в 07:15

Възстановено е движението при 148 километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас

Възстановено е движението при 148 километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, информираха от Агенцията "Пътна инфраструктура".  По-рано днес от МВР съобщиха за три катастрофи в участъка на 148 - 150 километър на автомагистрала "Тракия"...

публикувано на 10.08.24 в 13:05

Откриха новия ловен сезон на дребен пернат дивеч

Официалният старт на новия ловен сезон беше даден рано сутринта край ловния дом в радневското село Трънково. На събитието присъстваха заместник-министърът на министерство на земеделието и храните д-р инж. Мирослав Маринов, изп. директор на..

публикувано на 10.08.24 в 11:52
Снимката е илюстративна, архив

Ограничено е движението при километър 148-ми на АМ "Тракия" в посока Бургас

Ограничено е движението при км 148 на АМ "Тракия" в посока Бургас поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  От агенцията призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут, който е пътен възел..

публикувано на 10.08.24 в 11:07

Изложба „Рисунки“ на Слави Славов представят в зала „Лубор Байер“

Днес, от 18.00 часа, откриват самостоятелната изложба „Рисунки“ на художника Слави Славов. Желаещите ще имат възможността да я разгледат в изложбена зала „Лубор Байер“ до 27 август, включително. „Самостоятелната експозиция на Слави Славов е..

публикувано на 09.08.24 в 17:40

В Стара Загора ще ревизират площадките за игра и спорт

В Стара Загора започва прецизна проверка на техническото състояние на площадките за игра, както и на спортните уреди и съоръжения на територията на града. Инициативата е на кмета на общината Живко Тодоров, с негова заповед е определена 5-членна комисия..

публикувано на 09.08.24 в 17:29

Зоопарк Стара Загора въведе още една опция за закупуване на билети

С цел по-голямо удобство на посетителите, в Зоопарк Стара Загора вече е наличен още един алтернативен метод за закупуване на билети за посещение. Това ще се случва чрез машина, която се намира непосредствено преди входа на зооградината и работи с банкови..

публикувано на 09.08.24 в 17:14

Променя се организацията на движение по централен старозагорски булевард за 3 дни

От 10 август до 12 август 2024 г., включително, ще се спре движението на личен, договориран и обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка в западното платно за движение по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора. Временната..

публикувано на 09.08.24 в 16:28

Европа остава зад "зелената сделка", ще очакват от нас повече ток от биомаса и газ

"Непроменена остава позицията на Европа по отношение на така наречената "зелена сделка"- цели се закриване на целия добив на въглища и закриване максимално много на тецовете които работят с въглища като местен ресурс".  Това е мнението на..

публикувано на 09.08.24 в 16:27