Избори за президент - втори тур
Данни на ЦИК
при обработени 100% СИК протоколи
66.72%
31.80%
Румен Радев
Анастас Герджиков
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Автоинструктор: Само превенция ще помогне да се овладеят недисциплинираните шофьори

Само превенция ще помогне да се овладеят недисциплинираните шофьори. Настоящите действия, които предприема общинското ръководство за борба с пътния травматизъм са неефективни. Така коментира за Радио Стара Загора мерките, които предприе кметът Живко Тодоров след няколкото тежки пътни инцидента на територията на града, дългогодишният автоинструктор Митко Трайков. По думите му изкуствените неравности затрудняват изрядните водачи, а са предпочитани от дрифтърите. Повече видеонаблюдение, но без санкциониране на нарушителите, се обезмисля, допълни специалистът.

Според автоинструктора добра мярка би била възможността общински служби да имат право да налагат глоби на база заснети с камери нарушени в рамките на населеното място.

Митко Трайков отправи критика към общинското ръководство, че никога не са потърсили компетентността на автоинструкторите за подобни проблеми, а те имат опит и знаят конфликтните места и къде има проблеми с организацията на движение.Още от категорията

Честит вековен юбилей на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски"

Най-старото професионално учебно заведение в Община Стара Загора - Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ отбелязва 100 години от създаването си. Заради усложнената епидемична обстановка, причинена от COVID-19, тържеството планирано за 06.12.2021 г...

публикувано на 06.12.21 в 08:50

Арендаторът Георги Георгиев: Не улових златоперка, но с труд сбъднах мечтите си

Георги Георгиев празнува на Никулден. Не е именик, но стопанисва водоем в местността "Сужек" край димитровградското село Горски извор. Рибарството е в кръвта му от малък. "Първата си риба улових в първи клас. И оттогава мятам въдиците", спомня си с..

публикувано на 06.12.21 в 07:50

Доброволството е любов за опазване в името на живота

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността..

публикувано на 05.12.21 в 15:44
Мини

Михаил Михайлов: Преждевременното затваряне на централите ще доведе до непредсказуеми последици

Косвено засегнати от преждевременното затварянето на енергийния комплекс „Марица-изток“ са може би над 200 хил. души в цялата страна, заяви в интервю за Радио Стара Загора Михаил Михайлов, председател КТ „Подкрепа“ в Стара Загора. По думите..

публикувано на 03.12.21 в 16:11
Ердинч Аптиш

Ердинч Аптиш е обезоръжил издирвания от барети и полицаи Бейсим Салиф

Ердинч Аптиш е мъжът, който успя да задържи въоръженият и издирван от над 200 униформени Бейсим Салиф от хасковското село Сърница в началото на седмицата. В малкото родопско село пристигнаха барети и жандамеристи. А поводът за това стана, че..

публикувано на 03.12.21 в 14:43

Моника Маринова: Обществото е длъжник на хората с увреждания

Новите реалности, пред които е изправен светът от две години заради пандемията, налагат и нови предизвикателства. Има една група хора обаче, за които това правило има изключения-става дума за хората с увреждания . За тях често казваме, че са..

публикувано на 03.12.21 в 14:05

Куверт за Нова Година ще е минимум 100 лева

  "Няма голям интерес към организирането на новогодишна вечер в ресторантите на Сливен. С новите увеличения на ел - енергията, диджей, коледари, програми, извънреден труд за персонала, меню...за семейство от четирима 400 лв. е непосилна сума. Само осем..

публикувано на 02.12.21 в 13:18

По-високите цени на ток, кислород и консумативи оскъпиха лечението на COVID -19

„Ако преди четири –пет месеца лечението на един пациент  COVID- 19  е струвало на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“  около 1900 лева, то сега вече са необходими 3000 лева. Причината – поскъпването на медикаментите, кислорода, енергоносителите“. С този..

публикувано на 01.12.21 в 17:57
Антоанета Василева

Антоанета Василева: Медийната грамотност не е само медийна тема

Медийната грамотност в днешно време ни дава инструментите да се справяме с всички предизвикателства, които ни предоставя Интернет и достъпът до този огромен обем от информация. Това каза за Радио Стара Загора Антоанета Василева, член на Управителния..

публикувано на 26.11.21 в 11:39

Малшанс е, че на АМ "Струма" не е имало пътуващи, които да помогнат след катастрофата

45 души намериха смъртта си на  автомагистрала „Струма“ вчера, след като автобусът в който пътували, самокатастрофира и изгоря. Само седем са оцелелите.  Подобна катастрофа имаше през 2011-та година на АМ „Тракия“. Тогава автобус по линията..

публикувано на 24.11.21 в 11:17
Подкасти от БНР